r
Nosalty Logó

Kelt muffin rózsa

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Katica
Kelt muffin rózsa
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 594 kcal
  • 8% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 3569 kcal
  • 8% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 274 kcal
  • 8% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.1 g

Zsír

  • Összesen
    16.6 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    96 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    502.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    65 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    140 mg
  • Nátrium
    238 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    96.9 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    140 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    62 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    138 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    96 micro
Összesen 594 kcal
  • 8% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    72.8 g

Zsír

  • Összesen
    99.7 g
  • Telített zsírsav
    56 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    575 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3013.1 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    203 mg
  • Kálcium
    387 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    134 mg
  • Foszfor
    840 mg
  • Nátrium
    1429 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    581.4 g
  • Cukor
    90 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    166.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    839 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    375 micro
  • Kolin:
    363 mg
  • Retinol - A vitamin:
    826 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    158 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    577 micro
Összesen 3569 kcal
  • 8% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    7.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    230.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    64 mg
  • Nátrium
    109 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.5 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    12.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    64 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    63 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    44 micro
Összesen 274 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az élesztőt 1 dl langyos tejben, melybe tettünk egy teáskanál cukrot, felfuttatjuk.
  2. A lisztet szitáljuk egy tálba, keverjük össze a sóval, a maradék cukorral, vaníliás cukorral. Készítsünk a liszt közepébe egy mélyedést, üssük bele a tojásokat, öntsük hozzá az olvasztott, de nem meleg vajat, a közben felfutott élesztőt és a maradék langyos tejet. Gyúrjunk egy lágy, de nem ragadós tésztát. Tegyük a kész tésztát letakarva meleg helyre és 1 óra alatt kelesszük a duplájára.
  3. A muffin formába tegyünk kapszlikat, vagy csak kenjük ki olvasztott vajjal. A megkelt tésztát lisztezett deszkára borítva osszuk 12 egyenlő részre. Minden részt külön-külön osszunk 3 egyenlő részre, és csináljunk belőlük kis gömböket.
  4. A kis gömböket sodrófával kerek lapokká nyújtjuk. Minden lapot lekenünk egy teáskanál lekvárral, majd félbehajtjuk őket. Ezután ismét félbehajtjuk. Így egy kicsi háromszöget kapunk.
  5. Minden kapszlihoz 3 töltött kis háromszögre van szükségünk. A háromszögeket tegyük egymás mellé, hogy a felső csücskük kissé fedje egymást, és a szélétől hajtsuk befelé, hogy a rózsa alak kialakuljon. Ültessük bele a kapszlikba.
  6. A sütőt melegítsük elő 180 C fokra. Amíg a sütőnk melegszik, a muffinok egy kicsit még kelnek. Az előmelegített sütőben 20-25 perc alatt készre sülnek a rózsák.
  7. A formában hagyjuk egy kicsit hűlni, majd tálcára téve, ha szükséges, tetejét enyhén porcukrozva szervírozhatjuk őket.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 50 alkalommal
  • Receptkönyvben: 48
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 2345
  • Feltöltés dátuma: 2015. október 20.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szeretjük a muffinokat bármilyen formában. Most erre esett a választás. Jelen esetben házi szilvalekvárral töltöttem, de lehet fahéjasan, csokisan, diósan, mákkal is tölteni, ami éppen eszedbe jut, és a tésztája önmagában is nagyon finom.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?