r
Nosalty Logó

Kelt krumplis pogácsa

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lizinka_
Kelt krumplis pogácsa
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 813 kcal
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 3253 kcal
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 333 kcal
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.3 g

Zsír

  • Összesen
    48.7 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    142 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    732.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    187 mg
  • Nátrium
    420 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    78.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    38 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    67 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    83 micro
  • Kolin:
    116 mg
  • Retinol - A vitamin:
    38 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    136 micro
Összesen 813 kcal
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    53.2 g

Zsír

  • Összesen
    194.9 g
  • Telített zsírsav
    75 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    86 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    568 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2930.8 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    148 mg
  • Kálcium
    194 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    144 mg
  • Foszfor
    747 mg
  • Nátrium
    1680 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    313.1 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    281.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    154 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    44 mg
  • D vitamin:
    267 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    334 micro
  • Kolin:
    466 mg
  • Retinol - A vitamin:
    152 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    546 micro
Összesen 3253 kcal
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    19.9 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    299.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    76 mg
  • Nátrium
    172 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    56 micro
Összesen 333 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az élesztőt elkeverjük a langyos, cukros tejjel, és felfuttatjuk.
  2. Kimérünk 15 dkg zsírt, és elmorzsoljuk a liszttel. Hozzáadjuk a főtt, melegen áttört burgonyát, a sót, a tojást, majd végül a tejben futtatott élesztőt. A tésztát jól összedolgozzuk, és fél órát pihentetjük. A maradék 3 dkg zsírt felolvasztjuk egy lábaskában.
  3. Az idő leteltével lisztezett deszkán kinyújtjuk a tésztát, de nem forgatjuk, csak fel-le sodorjuk. Majd megkenjük az olvasztott zsírral. Összehajtjuk, és 15 percig pihentetjük.
  4. Ismét kinyújtjuk a tésztát, megkenjük olvasztott zsírral, és hajtogatjuk. Pihentetjük 15 percig. Ezt a műveletet még egyszer megismételjük, összesen háromszor. Az utolsó hajtogatásnál már 45 percet pihenjen a tészta.
  5. Ezután a tésztát 2 cm vastagságúra nyújtjuk, Megkenjük tojássárgájával. Éles késsel bevagdaljuk a tetejét. Majd kiszaggatjuk, és sütőlemezre tesszük a pogácsákat, ahol még kb. 15 percig pihentetjük.
  6. Előmelegített forró sütőbe tesszük, és szép pirosra sütjük. A sok hajtogatás és pihentetés eredménye egy könnyű, foszlós pogácsa lesz, melyet langyosan kínálunk.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40x50
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 147
  • Tegnapi nézettség: 14
  • 7 napos nézettség: 41
  • Össznézettség: 28165
  • Feltöltés dátuma: 2015. február 11.

Ajánló

Én már készítettem margarinnal is, amikor nem volt épp a hűtőben zsír. Úgy is nagyon finomra sikerült. De ebben az esetben 5 dkg margarint olvasztottam fel a kenéshez.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kelt krumplis pogácsa
Lizinka_ 606 recept

Kisfiam iskolai farsangi báljára sütöttem ezt a foszlós pogácsát, aminek a receptje az én drága nagymamámtól való.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...