Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vágott kakaós

Vágott kakaós
Vágott kakaós
30 perc / előkészület: 15 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon finom, a párom kedvence lett, azóta minden héten sütök egyszer!

Ez a süti mindenki kedvence lesz, remélem! :) 

hozzávalók / 6 adag

Tészta

Krém

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta

  1. A tésztát a hozzávalókból összeállítjuk. Előtte a tejet, cukrot és élesztőt felfuttatjuk, kicsit és a tészta alapanyagához adjuk. Tésztává gyúrjuk, majd 40 percig kelesztjük.
  2. A megkelt tésztát fél cm vastagra nyújtjuk (téglalap formára), és elkenjük rajta a tölteléket, majd csiga formájúra tekerjük fel.
  3. Ezután 8 egyenlő részre vágjuk, és sütőlemezre helyezzük (sütőpapír kell a sütő aljára), és egy olló segítségével 5-8 helyen függőlegesen bevágjuk a tésztát, majd kézzel formázzuk, csavarjuk a vágott részeket az egyiket jobbra, a másikat balra. Ha a tészta úgy kívánja, még 10 percig meleg helyen kelesztjük, végül 170-180 C°-on, előmelegített, légkeveréses sütőben 10-15 percig sütjük.
  4. Ez attól függ milyen vastag lett a tésztánk! De lehet látni, amikor már pirul a tészta teteje, akkor kész! Kicsit a kakaókrém kifolyik belőle, de amikor kiszedjük a kész sütit, akkor azt is kivehetjük és megehetjük, mert ropogós kakaó lesz belőle, amit kicsik-nagyok szeretnek! :)
  5. Megjegyzés: Én a kelt tésztát kettévágom, és a két fél bucit külön-külön nyújtom ki, és azt kenem meg, és vágom fel. A nagy tepsibe 8 vágott kakaóst tudok sütni egyszerre, majd utána a következő bucit csinálom meg.

Krém

  1. Olvasztott vajat kikeverjük, a cukorral és kakaóporral.
  2. A fél cm-es kinyújtott tésztára kenjük rá mindenhova.
  3. De aki szereti, az csinálhatja fahéjjal is: 5 gramm fahéj és 2 csomag vaníliás cukor kell a krémbe.
  4. Jó étvágyat kívánok hozzá mindenkinek! :)
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 40x40 cm
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 744
elküldve: 1
receptkönyvben: 46
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: 1

szakács

ZsuMuci

Mióta szakács: 2015.02.08.
3 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, uzsonna
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: kelt tészta
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
szakács elkészítette: család kedvence receptek
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

kakaós kelt tészta, kakaós kalács

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

kdiana8608
kdiana8608 Fri, 2017-02-10 09:47

Szia!
Érdeklődnék, hogy sima csigusz formában is megsüthető e, nem folyik e ki sok töltelék belőle? Nagyon szimpatikus a recepted, csak többfelé szeretném szét osztani :)

ZsuMuci
ZsuMuci / ZsuMuci Fri, 2017-02-10 10:27

Szia kdiana8608!
Szerintem csiga formában is megsüthető! Tuti úgy is finom lesz! :)
Valamennyi töltelék biztos kifolyik, mert cukrozott kakaós, de a végén ha kicsit kihűl finom ropogós csoki lesz belőle! :)
Biztos ízleni fog mindenkinek! :)
Jó sütést!

ZsuMuci
ZsuMuci / ZsuMuci Tue, 2017-02-07 21:41

Reméelm sok mindenkinek sikerül elkészíteni és mindenkinek ízlik! :)
Jó sütést és jó étvágyat hozzá! :)
Zsuzsi

edde
edde Tue, 2017-02-07 16:08

Marimi!
Kicsit elmagyaráznád a formázást részletesebben?
- A téglalap formát a hosszanti oldala mentén tekered fel és úgy vágod 8 részre?
- Van ugye 8 db kakaóscsiga féle korong, de áll, vagy fekszik mikor bevágdosom?
- A hajtogatás végkép rejtély

ZsuMuci
ZsuMuci / ZsuMuci Tue, 2017-02-07 21:43

edde!
Igen a téglalapot fel kell tekerni a hosszanti részénél és azt kell kb. 8 kis részre vágni kis bucik lesznek akkornelőlük!
Amikor bevágdosod akkor nem kell felaállítani!! A hosszanti részt kell kb. 8-ba szelni úgy, hogy a végét a bucinak nem kell elvágni, csak bevágdosni!! :)
A hajtogatás: Amikor bevágdostad akkor azokat a szeleteket kell egyiket jobra tenni a másik szeletet balra tekerni! Mivel megnő a sütés alatt még le is lapíthatod kicsit! :)
Remélem tudtam segíteni! :)
Zsuzsi

ZsuMuci
ZsuMuci / ZsuMuci Tue, 2017-02-07 21:45

De örülök! :)
Köszönöm, hogy elkészítetted! :) Az meg dupla öröm, hogy ízlett is! :)
Zsuzsi

ZsuMuci
ZsuMuci / ZsuMuci Tue, 2017-02-07 21:58

Ez szuper és nagyon szépen köszönöm! :)
Remélem sokak elkészítik és kedvencük lesz! :)
Jó sütést mindenkinek! :)
Nosalty.hu a legjobb oldal!

757
finomliszt 50 dkg
friss élesztő 2.5 dkg
cukor 10 dkg
vaj 5 dkg
tojás 1 db
tojássárgája 2 db
tej 1.5 dl
1 csipet
vaj 15 dkg
cukor 15 dkg
cukrozatlan kakaópor 1.5 csapott ek