r
Nosalty Logó

Kelkáposzta-tócsni

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Ösztön Szerinti Anya
Kelkáposzta-tócsni
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 697 kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 2093 kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 104 kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33.5 g

Zsír

  • Összesen
    53.6 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    482 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1791.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    522 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    126 mg
  • Foszfor
    563 mg
  • Nátrium
    526 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    450.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    512 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    111 mg
  • D vitamin:
    103 micro
  • K vitamin:
    242 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    345 micro
  • Kolin:
    385 mg
  • Retinol - A vitamin:
    337 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2095 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    837 micro
Összesen 697 kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    100.6 g

Zsír

  • Összesen
    160.7 g
  • Telített zsírsav
    47 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    66 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    39 g
  • Koleszterin
    1445 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5374.9 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    137 mg
  • Kálcium
    1567 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    379 mg
  • Foszfor
    1688 mg
  • Nátrium
    1578 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    78 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

VÍZ

  • Összesen
    1351.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    1535 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    41 mg
  • C vitamin:
    332 mg
  • D vitamin:
    309 micro
  • K vitamin:
    725 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1034 micro
  • Kolin:
    1154 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1012 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6285 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2510 micro
Összesen 2093 kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    7.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    71 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    265.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    78 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    83 mg
  • Nátrium
    78 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    76 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    311 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    124 micro
Összesen 104 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kelkáposztát a sérült levelektől és a torzsától megszabadítjuk, majd kb. 4x1 cm-es laskákra vágjuk. Sóval, őrölt fekete borssal és őrölt köménymaggal ízesített vízben roppanósra főzzük. Leöntjük róla a főzővizet, majd hagyjuk kihűlni.
  2. Amíg a kelkáposzta elkészül, egy vöröshagymát és 4 gerezd fokhagymát megtisztítunk, és apróra vágunk.
  3. Az egész tojásokat felverjük, mintha rántottát készítenénk, és sóval, borssal ízesítjük.
  4. Amikor a káposzta kihűlt, kifacsarjuk belőle a maradék vizet, és egy nagy keverőtálba tesszük. Hozzáadjuk az apróra vágott hagymákat és a tojásos keveréket, összekeverjük, megkóstoljuk, és ha szükséges, utánaízesítjük.
  5. Egy palacsintasütő-serpenyőben kevés olajat forrósítunk (nem kell, hogy ellepje, vagy ússzon benne, inkább mintha palacsintát sütnénk), majd beleadagoljuk a masszát. Kedvünk szerint készíthetünk több kicsi vagy egy nagyobb lepénykét. Amikor az egyik oldala már szép barna, megfordítjuk, és a másik oldalát is "pirosra" sütjük. Érdemes azonban nagyon figyelni rá sütés közben, mert a káposztából esetlegesen leváló darabkák megéghetnek, és keserűvé tehetik a többi lepényt is.
  6. A kisült lepénykéket reszelt sajttal, tejföllel vagy valamilyen mártogatóssal tálaljuk.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 38
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 3382
  • Feltöltés dátuma: 2018. február 27.

Ajánló

A hagyma, fokhagyma és fűszerek arányát kedvünkre variálhatjuk ízlésük és persze az alapanyagok nagysága szerint.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kelkáposzta-tócsni
Ösztön Szerinti Anya 26 recept

A párommal elhatároztuk, hogy diétázni fogunk. Már eddig is minimális fehér lisztet, illetve cukrot fogyasztottunk, de most az orvos is megerősítette, hogy a kedvesemnek bizony a szénhidrátszegény diétát kell követnie. Tehát nekem is. A kreativitásunk persze még nincs a topon ezen a téren, ezért próbáltam valami szénhidrátszegény köretet/nasit alkotni, amit szívesen megennénk. Így jött az ötlet, hogy az imádott tócsnit (lapcsánkát, ahogy felénk mondják) teljesen lisztmentesen készítsem el. Kellett viszont valami, ami összetartja, így a tojásból többet tettem bele. A végeredmény egy könnyű, mégis ízletes eledel lett, amit remélem, mások is sikerrel készítenek majd el.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Háromból két felnőttet érint: sokan nem is tudnak erről a...

Az egyik legfontosabb ásványi anyag, mégsem kap kellő figyelmet, pedig a csontok, fogak és izmok egészségének megőrzéséhez elengedhetetlen. Mivel a kalciumot testünk képtelen saját maga előállítani, így külső forrásból kell pótolnunk. A Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének elnöke nem csupán arra hívja fel a figyelmet, hogy az ásványi anyag hiánya komoly egészségügyi problémákhoz vezethet, de arra is, hogy milyen természetes módokon biztosíthatjuk szervezetünk kalciumbevitelét.