r
Nosalty Logó

Barackos csirkemell - ahogy Csibedina készíti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Csibedina
Barackos csirkemell - ahogy Csibedina készíti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 15% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 836 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 4185 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 155 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    78.8 g

Zsír

  • Összesen
    47.8 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    618 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2265.3 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    112 mg
  • Kálcium
    501 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    103 mg
  • Foszfor
    1017 mg
  • Nátrium
    514 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.7 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    385 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3641 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    18 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    30 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    630 micro
  • Kolin:
    388 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3605 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    376 micro
  • β-crypt
    83 micro
  • Likopin
    40 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 836 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    394.1 g

Zsír

  • Összesen
    238.8 g
  • Telített zsírsav
    111 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    69 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    3090 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11326.3 g
  • Cink
    30 mg
  • Szelén
    561 mg
  • Kálcium
    2507 mg
  • Vas
    51 mg
  • Magnézium
    513 mg
  • Foszfor
    5087 mg
  • Nátrium
    2572 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    103.6 g
  • Cukor
    79 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    1925.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18203 micro
  • B6 vitamin:
    13 mg
  • B12 Vitamin:
    90 micro
  • E vitamin:
    23 mg
  • C vitamin:
    96 mg
  • D vitamin:
    73 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    12 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    148 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3149 micro
  • Kolin:
    1942 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18024 micro
  • α-karotin
    55 micro
  • β-karotin
    1878 micro
  • β-crypt
    417 micro
  • Likopin
    200 micro
  • Lut-zea
    157 micro
Összesen 4185 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    14.7 g

Zsír

  • Összesen
    8.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    115 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    421.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    93 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    189 mg
  • Nátrium
    96 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    71.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    678 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    117 micro
  • Kolin:
    72 mg
  • Retinol - A vitamin:
    671 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    70 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    7 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 155 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húst és a májat tetszés szerint fűszerezzük, elősütjük.
  2. A barackot felszeleteljük.
  3. A húsokat egy tepsibe fektetjük, ráhelyezzük a májakat, amit körberakunk barackszeletekkel (lásd: fotó).
  4. A reszelt sajtot a tejföllel és kb. 2 dl baracklével összekeverjük és a hússzeleteken egyenletesen eloszlatjuk.
  5. Közepes hőmérsékleten (180 °C) 30-40 percig sütjük, amíg szép színt kap.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40x45
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 99
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 12349
  • Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 05.

Ajánló

Én mazsolás rizshalmokra tálaltam, hogy kicsit még fokozzam az ízes izgalmakat, könnyű, gyümölcsös fehérbort ajánlok hozzá. Köretként adható mellé dödölle, rizs, röszti burgonya, stb...

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Csibedina 70 recept

Sokáig ódzkodtam a hús-gyümölcs kombinációktól, így különösebb elvárásaim nem voltak a recepttel szemben. Amit viszont kaptam tőle: harmonikus ízek, ínycsiklandó illatok, színkavalkád, tálalási lehetőségek tárháza... Egy szó mint száz, jó szívvel ajánlom mindenkinek!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Húsvéti krémes sütemények

Húsvéti krémes süteményeket szeretnétek az ünnepi asztalra? Itt vagyunk mi, hogy 11 szemkápráztató sütivel gyarapítsuk a recepttáraitokat.