Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kekszes desszert szőlővel

Kekszes desszert szőlővel
Kekszes desszert szőlővel
20 perc / előkészület: 10 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az idén rengeteg szőlőnk termett, így többféle édességet kipróbáltam belőle.
Ez egy vasárnapi desszert volt, mikor nem volt kedvem sütni.
Nagyon finom, érdemes elkészíteni!

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Tejföl helyett készíthetjük joghurttal is, de akkor savanykásabb lesz az íze.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tejfölt összekeverjük a két féle cukorral és a fahéjjal.
  2. A kekszeket kisebb darabokra törjük.
  3. A krém felét poharakba kanalazzuk, kekszet halmozunk rá, és megszórjuk szőlővel.
  4. Ezután megint krémet teszünk, majd szőlőt, és a tetejét keksszel, illetve szőlőszemekkel díszítjük.
  5. Tálalásig hűtőben tároljuk.

  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 768
elküldve: 1
receptkönyvben: 28
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Maffci

Mióta szakács: 2011.02.07.
23 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna
kalória: alacsony
kategória: édes krém
nehézség: könnyű
szezon: ősz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 4 főre
babakonyha: baba 18-24 hónap
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

tejfölös-kekszes édesség szőlőszemekkel, szőlős-kekszes poharas desszert

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

201
tejföl 200 g
porcukor 1 ek
vaníliás cukor 1 csomag
fahéj 1 ek
keksz 5 dkg
szőlő 200 g