r
Nosalty Logó

Kékáfonyás pite

Tomatotree
Kékáfonyás pite
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Pite tészta

Áfonya töltelék

758
Kalória
8.8g
Fehérje
103.4g
Szénhidrát
35.8g
Zsír
142g
Víz
125.8g
Koleszterin
5g
Élelmi rost
37.1g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Pite tészta

Áfonya töltelék

Összesen 758 kcal
  • 3% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Pite tészta

Áfonya töltelék

Összesen 4552 kcal
  • 3% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Pite tészta

Áfonya töltelék

Összesen 260 kcal
  • 3% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    8.8 g

Zsír

  • Összesen
    35.8 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    126 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    305.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    113 mg
  • Nátrium
    82 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    103.4 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    142 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    301 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    292 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    109 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    150 micro
Összesen 758 kcal
  • 3% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    52.7 g

Zsír

  • Összesen
    214.6 g
  • Telített zsírsav
    129 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    62 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    755 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1830.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    154 mg
  • Kálcium
    329 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    158 mg
  • Foszfor
    678 mg
  • Nátrium
    491 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    620.4 g
  • Cukor
    223 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

Víz

  • Összesen
    851.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1809 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    96 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    164 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    196 micro
  • Kolin:
    304 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1752 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    653 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    898 micro
Összesen 4552 kcal
  • 3% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3 g

Zsír

  • Összesen
    12.3 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    104.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    39 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    35.5 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    48.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    103 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    100 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    51 micro
Összesen 260 kcal

Elkészítés

Pite tészta

  1. <p>A lisztbe beletesszük a sót. Egy kis tálkában vizet készítünk, amibe pár jégkockát dobtunk. A nagyon hideg vajat eredetileg darabokra vágva kellene a lisztbe morzsolni, én belereszelem egy sajtreszelőn, és hozzáadom a jeges víz felét. Nagyon gyors mozdulatokkal összeállítjuk a tésztát. Nem kell alaposan kidolgozni homogénre. Elfelezzük, és hogy könnyebb dolgunk legyen majd a nyújtásnál, két kb. 10-12 cm-es korongot formálunk belőle, amiket egyesével nejlonba vagy folpackba teszünk, és behűtjük 1-2 órára.</p>
  2. <p>Mielőtt az egyik tésztakorongot elővesszük a hűtőből, előmelegítjük a sütőt. Úgy nyújtjuk ki, hogy a kivajazott pitesütő forma oldalát is befedjük vele, sőt, túllógjon rajta a tészta. Visszatesszük a hűtőbe.</p>
  3. <p>Kinyújtjuk a második tésztakorongot az elsőhöz hasonlóan. Elővesszük a formában hűlő tésztát, rárakjuk az áfonya rakományt, majd betakarjuk a második tésztával. A széleket nedves kézzel összecsippentgetjük. Egy pizzaszeletelővel csillag alakban felslicceljük a tésztát, hogy a gőz majd távozni tudjon. A tojássárgáját egy kevés meleg vízzel elkeverjük, majd bekenjük vele a tésztát.</p>
  4. <p>Kb. 170 fokon sütjük 30-40 percig. Megvárjuk, míg teljesen kihűl, mielőtt szeletelnénk.</p>

Áfonya töltelék

  1. <p>A megmosott áfonyát összekeverjük a cukorral, citromlével és citromhéjjal, majd hozzáadjuk a kukoricakeményítőt is.</p>

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 40 p
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 24

Eljött a pitetanulás ideje. Sok oldalon át tanulmányoztam a fortélyokat, mielőtt belevágtam. Kicsit nehéz elengedni a beidegződést, hogy valamiből hogy lesz tészta, ha se cukrot, se tojást, se bármilyen húzóerőt (sütőpor, stb.) nem használunk...  és a csoda megtörténik, mert nemhogy ehető, de nagyon finom is lesz! Ismétlésért vagy folytatásért kiált a család! :)

További receptek

Paradicsomos pite

Ropogósra sült leveles tésztán krémes ricotta és lédús paradicsom, mindez megkoronázva a kapribogyó sósságával a bazsalikom frissességével és az olívaolaj lágyságával. Bármilyen ...

Fekete Melinda

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek