r
Nosalty Logó

Kefires sós süti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gréti
Kefires sós süti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 11% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 682 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 4095 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 321 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.4 g

Zsír

  • Összesen
    35.5 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    168 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2305.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    340 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    324 mg
  • Nátrium
    1559 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    67.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    71.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    335 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    92 micro
  • Kolin:
    73 mg
  • Retinol - A vitamin:
    331 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    53 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    96 micro
Összesen 682 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    134.6 g

Zsír

  • Összesen
    212.9 g
  • Telített zsírsav
    125 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    64 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    1010 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    13835.6 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    244 mg
  • Kálcium
    2041 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    219 mg
  • Foszfor
    1945 mg
  • Nátrium
    9357 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    405 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    430.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2009 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    135 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    549 micro
  • Kolin:
    439 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1984 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    317 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    577 micro
Összesen 4095 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.6 g

Zsír

  • Összesen
    16.7 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    79 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1085.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    160 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    153 mg
  • Nátrium
    734 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    158 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    156 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 321 Kcal
  • Legnézettebb receptje

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lisztet vajjal, kefirrel, egy egész tojással és egy fehérjével, sóval összemorzsoljuk.
  2. Közben az élesztőt tejben, kevés cukorral felfuttatjuk, majd az egészet jól összegyúrjuk, minimum egy órára, maximum egy napra hűtőbe tesszük pihenni.
  3. Többszöri nyújtás-hajtogatás következik, végül egy centisre nyújtjuk a tésztát.
  4. Tojássárgával kenjük, és szeletelt sajttal lefedjük a tetejét, majd éles késsel rombuszokat vágunk belőle.
  5. Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük a nyers tésztát, majd előmelegített, 200 fokos sütőben pár perc alatt aranybarnára sütjük.
  6. Jó étvágyat hozzá!
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 42x40x4
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 34
  • Össznézettség: 79712
  • Feltöltés dátuma: 2013. szeptember 11.

Ajánló

Ebből a mennyiségből kb. 4-5 tálca sajtos sütit tudunk kisütni. Alkalmas vendégfogadásra, hétvégi nyugodt reggelekre, amikor nincs kedvünk még kibújni az ágyból, hogy a gyerekeknek reggelit adjunk, vagy hétközbeni idő átvészelésre, amikor az iskoláskorúak hazaérnek a suliból.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Nemrégiben szomszédasszonyomtól, Kláritól kaptam egy kinyomtatott pogireceptet, amit azonnal el akartam készíteni, de egy-két alapanyag hiányzott hozzá. A sajtszórást pedig kiskorom óta keveselltem a pogácsákon, úgyhogy beterítettem az egész kinyújtott tésztát sajttal! Szóval egy nagyon szuper süti lett a végeredmény, ami rögtön elfogyott.

Hozzászólások (3)

mandyquick

Mekkora ötlet nem a kiszaggatott pogikra/sütikre szórni egyenként, kínlódva a sajtot, hanem beteríteni és utána vágni! Köszönöm a remek tippet :)) Nálunk sem elég soha a sajt...

Gréti

Sajtból soha nem elég, ez így az igazság!...és isteni finom lesz t?le. Csak pár darab maradt másnapra, amit letakartam. A sütik a sajtkéreg miatt fantasztikusan megtartották az állagukat! Üdv, Gréti

viza

Szia ! A többszöri nyújtás-hajtogatás pontosabban mit jelent ? Gondolok arra, hogy háromszor vagy négyszer hajtogatod és a nyújtás-hajtogatás között pihenteted ? Ha igen hány percet vagy egymás után közvetlenül nyújtod-hajtogatod és így hányszor ? Köszi !

Gréti

Szia Viza, én háromszor nyújtottam ki a tésztát. (Nyújtás után 2x félbe hajtod és úgy nyújtod ki, nekem ez a technika vált be.) Miel?tt azonban nekiállsz a nyújtásnak, várj egy keveset, mert a vaj miatt még kemény lesz a tészta és nem nyúlik, hanem törik majd. Üdv, Gréti

bertapiri

Milyen fajta sajtot terítettél rá? Lapkasajtot, vagy szeletelt trapistát, vagy edamit?

Gréti

Bocs, csak most láttam, hogy írtál, szeletelt gouda vagy edami a legjobb!!! Üdv, G

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek