Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kecskegida pörkölt

Kecskegida pörkölt
Kecskegida pörkölt
130 perc / előkészület: 10 perc főzés: 120 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Sikerült beszereznem kecskegida húst, ami nem nagyüzemi tenyésztés volt, hanem igazi tanyasi. Aki be tudja szerezni, feltétlenül tegye meg, mert nagyon finom íze van!

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

A páclét az alábbiak szerint készítsük el: babérlevél, zeller, sárga- és fehérrépa, rozmaring, kakukkfű, tárkony, só, bors, vöröshagyma, fokhagyma, kevés vörösbor. Az egészet felforraljuk, majd miután kihűlt, már használhatjuk is.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húsokat 1-2 napra a zöldséglevesben pácoljuk.
  2. A hagymát apró kockákra aprítjuk, és az olajon üvegesre pirítjuk.
  3. Hozzáadjuk a fűszerpaprikát, és folyamatosan keverjük, hogy oda ne égjen, majd beletesszük a csontos húsokat.
  4. A pácléből folyamatosan pótoljuk az elfőtt levet.
  5. Amikor a hús félig elkészült, akkor adhatjuk hozzá a felkockázott húsokat és esetleges belsőségeket (máj, szív).
  6. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
  7. Utána beletesszük a paprikát, paradicsomot és a bort.
  8. Mikor elkészült, melegen tálaljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 9
össznézettség: 39 347
elküldve: 6
receptkönyvben: 56
elkészítve: 1/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Dave

Mióta szakács: 2008.11.17.
17 recept

receptjellemzők

konyha: angol
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: közepes
kategória: pörkölt
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

pörkölt pácolt kecskehúsból

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

szurosp
Mr and Mrs Smith / szurosp Fri, 2010-04-09 15:11

Szép! Guszta a fotó is! Ha tudsz ilyen húst beszerezni, érdemes egyszer kipróbálnod görögösen elkészíteni, stifádónak. egészen eredeti lesz akkor! A legjobbakat: Mrs Smith

531
kecskehús 1 kg
vöröshagyma 2 db
napraforgó olaj 1 dl
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
paprika 15 dkg
paradicsom 15 dkg
fokhagyma 2 gerezd
vörösbor 1 dl
zöldség alaplé 1 l