Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kávés-mogyorós habcsók

Kávés-mogyorós habcsók
Kávés-mogyorós habcsók
40 perc / előkészület: 10 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (14)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Édesemnél láttam meg ezt a habcsókot - előkelő néven meringue-t és elvesztem. A hozzávalók, a leírás és a kép alapján úgy képzeltem, hogy nagyon finom lehet. És nem is okozott csalódást, sőt ! Kívül ropogós, belül lágy, kicsit ragacsos, mogyorós, kávés finomság, ráadásul megszabadít 4 tojásfehérjétől.
A cukor mennyiségét kicsit csökkentettem, és szerintem így teljesen jó volt.
 

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Annyira finom, hogy nálunk állandó vendég lesz ez a sütemény, az biztos.
Kb. 30-35 db viszonylag nagy habcsók lesz belőle.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sütőt melegítsük elő 150 C fokra, 2 nagy tepsit béleljünk ki szilikonos sütőpapírral.
  2. A tojásfehérjéket verjük lágy habbá a csipet sóval, több részletben adjuk hozzá a cukrot, és verjük tovább, amíg kemény habot nem kapunk.
  3. Öntsük a habra a keményítőt, mogyorót, csokit, kávét, és keverjük össze nagy mozdulatokkal. (Édesem szerint fémkanállal kell keverni, nem firtattam miért, azt használtam én is.)
  4. Evőkanállal tegyünk viszonylag nagy halmokat a tepsikre egymástól 2-3 cm távolságra.
  5. Süssük 30 percig a 150 fokos sütőben. (Simán sütöttem, nem légkeveréssel.)  Akkor jó, ha világos színű lesz kívül is, alul is, és ha megnyomjuk a külsejét, keménynek érezzük, nem reped szét azonnal. Próbáljunk egyet megemelni, el kell válnia a sütőpapírtól. Ha még ragad hozzá, akkor szüksége van még pár percre. (Én egymás után sütöttem meg a két tepsivel, nem mertem egyszerre betenni mindkettőt a sütőbe.)

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 7
össznézettség: 16 496
elküldve: 1
receptkönyvben: 343
elkészítve: 13/16
Facebookon megjelent: -

szakács

Lúdanyó

Mióta szakács: 2010.01.24.
11 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
kategória: aprósütemény
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
diéta: gluténmentes
alkalom: karácsonyi édességek, Valentin-nap
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

meringue, kávés-csokoládés-mogyorós habcsók

Hozzászólások (14)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Starflower
Starflower Thu, 2014-12-18 23:27

Kedves Lúdanyó!
Nagyon finom lett, köszönöm. :o) Nekem is 2 tepsi sült ki, kb 30db habcsókkal. A halmok lelapultak, de pont ettől lett szabályos kerek formája a puszedliknek. A kávétól kifejezetten pikáns íze lesz.
Üdv, Csilla

huli68
huli68 Sat, 2014-12-13 19:43

Én a kv-t kihagytam belőle, de így is nagyon frankó lett, köszi a receptet!

Anita1976
Anita1976 Tue, 2011-07-05 13:34

Tényleg nem tudom mi lehet a gond, pedig olyan guszta a kép alapján. Ezért is csináltam meg másodszor is. Sokszor van felesleges tojásfehérjém, így még próbálkozok.-)

lúdanyó
Lúdanyó / lúdanyó Mon, 2011-07-04 20:08

Szia, sajnálom, hogy nem sikerült jól. Nem lehet, hogy nem vertél belőle elég kemény habot? Nem kell bele sütőpor, a habcsók a felvert tojásfehérjétől nő magasra.

Anita1976
Anita1976 Mon, 2011-07-04 19:31

Szia

Már másodszorra csinálom meg, de nekem lepény lett. Lapos és ezáltal száraz. A második adagba már több száraz részt is tettem, de nem tudom miért, az is szétcsúszott a tepsiben. Mi lehet a gond? Nem kell bele sütőpor vagy valami? Köszi a választ.

noangel38
noangel38 Mon, 2011-02-21 19:09

Isteni finom.
A hétvégén két adagot sütöttem belőle,mind elfogyott.
Köszi a receptet!:)

keXi
keX / keXi Sat, 2011-01-29 18:14

 Hmm, pápá fogyókúra.. épp készül a 2. adag.. :)

514
tojásfehérje 4 db
cukor 20 dkg
étkezési keményítő 2 evőkanál
törökmogyoró 15 dkg
instant kávé 1 ek
étcsokoládé 2.5 dkg
1 csipet