r
Nosalty Logó

A tökéletes habkarika

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
vimizo
A tökéletes habkarika
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 73 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 292 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 265 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Szelén
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.1 g

Zsír

  • Összesen
    0 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    22.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    1 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    1 mg
  • Foszfor
    2 mg
  • Nátrium
    17 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.6 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    8.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    0 micro
  • Kolin:
    0 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 73 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Szelén
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    0.1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    89.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    4 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    6 mg
  • Nátrium
    67 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    70.3 g
  • Cukor
    70 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    35 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2 micro
  • Kolin:
    0 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 292 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Szelén
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    0.1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    81.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    3 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    5 mg
  • Nátrium
    61 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    63.9 g
  • Cukor
    64 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1 micro
  • Kolin:
    0 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 265 Kcal
  • Legnézettebb receptje

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Ahány tojásfehérjéből készítjük, annyiszor 7 dkg porcukrot adunk hozzá.
  2. A tojásfehérjét egy fém tálba tesszük, hozzáadjuk a cukrot és az ecetet. Vizet forralunk egy kis lábasban, ráhelyezzük a tálat, és gőz felett addig verjük, míg olyan szilárd lesz, hogy a habverőről nem folyik le.
  3. Ezután nyomózsákba tesszük, sütőpapírral bélelt tepsibe köröket, cseppeket nyomunk, és 80 fokos sütőben, kb. 2 órán keresztül szárítjuk.
  4. Díszíthető olvasztott csokival száradás után, vagy színezhető felverés közben pár csepp ételfestékkel (ha függeléknek használjuk ) vagy pl. pár csepp málnaszörppel, ha megesszük :).
  • Sütés ideje: 150 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 138
  • 7 napos nézettség: 959
  • Össznézettség: 250247
  • Feltöltés dátuma: 2009. december 24.

Ajánló

Karácsonyi édesség, fenyőfára akasztható dísz, függelék.  

Receptjellemzők

Receptkategóriák

A forró szirupos habkarika-próba után készítettem el így, sokkal jobb, egyszerűbb, szebb ez a fajta. Íze pedig pont olyan, amilyennek lennie kell. Több kép ITT.

Hozzászólások (19)

Törölt felhasználó

Szia Vimizo, Elkészítettem a habcsókot a te recepted alapján. Tényleg olyan mint amit a cukrászdában lehet kapni! Nagyon finom! Ajánlom mindenkinek!

Törölt felhasználó

Kedves suziebaba:) Nagyon örülök, hogy Neked is bevált ez a recept. Mi is nagyon szeretjük, lányaim egyenesen imádják, a maradék fehérje mindig így kerül felhasználásra. Most is volt, szülinapi tortát díszítettünk vele :)

Törölt felhasználó

Hát ez tényleg tökéletes! Sosem mertem belevágni, de ez a recept elég meggy?z? volt! Hát még a végeredmény! A fámon most már nem csak mézeskalácsok fognak lógni, hanem habkarikák is! :) Alig várom a díszítést! Köszönjük!

vimizo

tekiroll:) Köszönöm, és örülök hogy neked is sikerült, és tetszik. Békés Ünnepeket!

Törölt felhasználó

Szia vizimo! Légkeverésnek nem kell mennie közben (persze alacsonyabb h?fokon), vagy fölösleges? Üdv, Niky

vimizo

 Kedves BubuBoci! Én nem használom közben a légkeverést.

Törölt felhasználó

Sziasztok! Most csináltam meg a második adagot, az els? adagot 3 napja csináltam, az már elfogyott! Habár az els? adagom kicsit ragadt, így a másodikat kicsit tovább szárítottam! Tökéletes lett! Álljatok neki bátran, megéri! Kellemes Ünnepeket!

vimizo

Timcsibe:) Örülök hogy neked is ízlik. Nálunk is már sok fogyott bel?le:) Reggel újra megtöltöm vele a süt?t én is:)

vimizo

Kedves BubuBoci! Én nem használom közben a légkeverést.

Törölt felhasználó

Jo hangzik a recept, en mar sokat probalkoztam, szerintem el vagyok atkozva habkarika ugyben. Ki fogom probalni, ha mar ennyiotoknek sikerult :) Hatha ezzel szerencsem lesz, eddig a legtobb probalkozas azt sem erdemelte meg, hogy a sutoig eljusson. Ami eljutott, azt sem lehetett habkarikanak nevezni. Pedig nem vagyok rutintalan, de ezzel valahogy meg nem volt szerencsem :)

Törölt felhasználó

Szuper ez a kép.

vimizo

Köszönöm:)

kathy55

Megcsináltam a recept alapján. El?ször fels?ltem vele, mert tíz perc után totál odaégett. Második próbálkozásra, már nyitott süt?ajtónál szárítottam, és nagyon jól sikerült! Köszönöm, ezt a nagyon jó receptet! :D

Törölt felhasználó

Sziasztok! Én is sokat kísérleteztem a habcsókkal, míg végül a g?z fölötti felverés sikerült a legjobban. Ha cukros, felvert tojásfehérjét használtok más süteményeknél, akkor is érdemes ezt a módszert használni, mert így nem esik össze a hab. Nagyon szépek a képek!

vimizo

Köszönöm:)

Törölt felhasználó

Szia! Eléggé kezd? vagyok sütés terén, ebb?l kifolyólag még habkarikát sem csináltam:) de most eljött az ideje!keresgéltem és kép alapján ez tetszett a legjobban(ált. kép alapján döntök:D)!elkészítettem tegnap az els? adagot, ma már a második is elkészült, persze nekem színes változatban a kislányom miatt :) Egyszer?en fantasztikus!!!! Jó, mondjuk az els?nél azt hittem leszakad a kezem mire hab lett bel?le, de ma már gyakorlottabban álltam neki és sokkal szebb is lett!gyönyör? színe és fénye van!mindenki dicséri a családban!!! köszönjük a receptet!

vimizo

Szia! Örülök, hogy megtetszett, f?leg hogy Neked is sikerült:)

fügemenza

Hát én valamit elronthattam, mert a g?z fölött egyre folyósabb lett hab, most egyben papírra öntve egy masszaként várja a száradást.. Raktam hozzá kókusz reszeléket, attól lehet?

Minyo

Már tôbbszôr készítettem én is, ép ma csináltam megint,mert maradt tojásfehérje szilvesztertôl. Csokokat készítettem,de úgy,hogy a felébe 1tk neskafét elkevertem 1kk vízben.Az elkészulteket csokival tapasztottam ôssze 1fehéret 1 kávéssal. Légkeveréses szárítást használok,így egyszerre 3 tepsi is mehet bele.

Törölt felhasználó

Kérdés, amire választ nem leltem: Hogy/hol kell tárolni? Sütöttem, szárítottam, tökéletes lett, papíros cip?sdobozban tároltam, ééééés összeragacsoztak. Mit rontottam el? Segítsetek, kérlek! :)

TraRita

Szia vimizo! Tényleg tökéletes! Én is mindig a cukorszirupos módszerrel készítettem, de ez jobb! :D Köszi szépen a receptet! Szép hétvégét! Üdv: Rita

vtbea

Kedves Vimizo! Ez valóban tökéletes. :) Ma készítettem 4 tojásfehérjéb?l egy adagot, szívecskéket a gyerekeknek. Azoknak, akiknek nem modern légkeveréses süt?jük van, hanem olyan ?skori lelet, mint az enyém (gázsüt?, ami a legalacsonyabb fokozaton is folyamatosan melegszik) ajánlom, hogy résnyire tartsák nyitva a süt? ajtaját a szárítás közben. Én egy fakanállal támasztottam ki a süt? ajtaját. Köszönöm a receptet: Bea

vimizo

Nincs mit! :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek