r
Nosalty Logó

Karfiolleves Nudli konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
toroltfelhasznalo-412734
Karfiolleves Nudli konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 226 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 2264 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 52 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    16.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1069.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    115 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    68 mg
  • Nátrium
    862 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.4 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    310 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    72 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    79 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    52 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    235 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    302 micro
Összesen 226 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    52.4 g

Zsír

  • Összesen
    166.7 g
  • Telített zsírsav
    51 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    57 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    36 g
  • Koleszterin
    537 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10691 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    78 mg
  • Kálcium
    1146 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    154 mg
  • Foszfor
    682 mg
  • Nátrium
    8617 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    134.1 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    3100.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    716 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    38 mg
  • C vitamin:
    198 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    791 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    319 micro
  • Kolin:
    483 mg
  • Retinol - A vitamin:
    518 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2349 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3023 micro
Összesen 2264 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    1.2 g

Zsír

  • Összesen
    3.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    244.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    16 mg
  • Nátrium
    197 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    54 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    69 micro
Összesen 52 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A karfiolt akkora rózsákra szedjük, amelyek nem túl nagyok, de nem is túl kicsik, mert a levesben szétfőnek.
  2. Ezt követően megmossuk, majd sós vízben feltesszük főni (kb. 0,5 evőkanál sót teszünk a vízbe).
  3. Amikor forrni kezd a víz, akkor leöntjük a karfiolról (azért, hogy ne puffadjunk fel), majd újra felengedjük vízzel.
  4. Beleteszünk egy leveskockát és kb. egy evőkanál sót (ízlés szerint módosítható), majd puhára főzzük a karfiolt.
  5. 1 dl olajat felteszünk a tűzre, beleteszünk 4 evőkanál lisztet, és kevergetve rántást készítünk belőle. A tűzről levéve 1 teáskanál fűszerpaprikát keverünk bele.
  6. Ezt követően gyorsan ráöntünk 0,5 l hideg tejet, majd ezt gyors kevergetés közepette (hogy ne legyen csomós) beleöntjük a levesbe.
  7. 3 dl tejfölhöz hozzákeverünk 1 tojássárgáját (ne öntsük el a tojásfehérjét, mert később még kelleni fog), felhígítjuk 1 dl vízzel, és beleöntjük a forrásban lévő levesbe, majd összekeverjük.
  8. Ezután összekeverünk 1 egész tojást, a maradék 1 tojásfehérjét és kb. 3 evőkanál lisztet egy csipetnyi sóval. Ezt mokkáskanállal a forrásban lévő levesbe szaggatjuk.
  9. 10 percig még főzzük, majd lezárjuk, és az apróra vágott petrezselymet hozzákeverjük. Jó étvágyat!
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 52
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1308
  • Feltöltés dátuma: 2020. július 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
toroltfelhasznalo-412734 61 recept

Ezt a receptet 3 másik karfiolleves receptjének keverékéből állítottam össze. Az egész családunk szereti, remélem, másoknak is ízleni fog.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Háromból két felnőttet érint: sokan nem is tudnak erről a...

Az egyik legfontosabb ásványi anyag, mégsem kap kellő figyelmet, pedig a csontok, fogak és izmok egészségének megőrzéséhez elengedhetetlen. Mivel a kalciumot testünk képtelen saját maga előállítani, így külső forrásból kell pótolnunk. A Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének elnöke nem csupán arra hívja fel a figyelmet, hogy az ásványi anyag hiánya komoly egészségügyi problémákhoz vezethet, de arra is, hogy milyen természetes módokon biztosíthatjuk szervezetünk kalciumbevitelét.