r
Nosalty Logó

Karfiol húsos bundában Lizinka konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lizinka_
Karfiol húsos bundában Lizinka konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 352 kcal
  • 11% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 1404 kcal
  • 11% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 102 kcal
  • 11% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21 g

Zsír

  • Összesen
    13.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    84 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    504.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    96 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    233 mg
  • Nátrium
    110 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    121.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    114 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    70 micro
Összesen 352 kcal
  • 11% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    84.1 g

Zsír

  • Összesen
    53.5 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    338 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2019.5 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    117 mg
  • Kálcium
    383 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    134 mg
  • Foszfor
    931 mg
  • Nátrium
    439 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    139.2 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    487.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    90 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    137 mg
  • D vitamin:
    85 micro
  • K vitamin:
    47 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    222 micro
  • Kolin:
    457 mg
  • Retinol - A vitamin:
    90 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    279 micro
Összesen 1404 kcal
  • 11% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    3.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    146.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    68 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    20 micro
Összesen 102 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Alapos mosás után a karfiolt kisebb rózsákra szedjük szét. Jól megsózzuk, és legalább egy órán keresztül hagyjuk a sóban!
  2. A tojást a tejjel egy robotgép segítségével habosra keverjük. Hozzáadjuk a darált húst, az olajat, az összezúzott fokhagymát, a borsot, picike sót. Jól elkeverjük. Annyi lisztet adunk hozzá, hogy sűrű tejfölszerű masszát kapjunk.
  3. A karfiolrózsákat lisztben megforgatjuk (ez a művelet el is hagyható), majd belemártjuk a húsos masszába. Bő, forró olajban szép pirosra sütjük.
  4. Mustáros kefirrel, (ha nincs, jó a tejföl is) tálaljuk.
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 9 alkalommal
  • Receptkönyvben: 62
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 2671
  • Feltöltés dátuma: 2014. június 14.

Ajánló

A karfiol rózsákat célszerű ebben az esetben egy kisebb fazékban sütni, mert ugyanaz a mennyiségű olaj jobban ellepi a zöldséget. A bundás karfiolhoz kitűnő még bármely köret és saláta is.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Karfiol húsos bundában Lizinka konyhájából
Lizinka_ 605 recept

Azért készítem gyakran, mert finom, kiadós, könnyű étel, és nem lehet tőle hízni!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...