Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Karamellizált aratóalma vaníliapudingos babapiskótával

Karamellizált aratóalma vaníliapudingos babapiskótával
Karamellizált aratóalma vaníliapudingos babapiskótával
30 perc / előkészület: 20 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (18)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ma délután a kedves szomszédnénitől kaptunk aratóalmát, teljesen bio, a pucolás során még kukacokkal is találkoztam. Ők is utálnak permetezni, mi is, viszont a gyümölcs az jöhet!

hozzávalók / 8 adag

ajánlat

Egy kissé boros íze van, és mivel van a sütiben vanília, cukor, kókusz, rumaroma, én inkább egy jó pohár ásványvizet ittam utána, az esett igazán jól. Persze, ha valaki mást szeretne, nyugodtan.A fahéjat is az tegye az  almához,aki szereti.
Megjegyzés:
Mindenki csak annyira édesre csinálja, ahogy azt ő és a családja szereti.
Nem kell bele kókuszreszelék, ha nem tetszik -ki, hogy gondolja.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tejforraló edényt vízzel kiöblítjük, kevés vizet hagyunk alatta, bele a többlet tejet, 3/4 l-t, csipet sót, és felforraljuk, amikor már majdnem forr, belekeverjük a vaníliapudingport, amit előtte a maradék kevés hideg tejjel kikeverünk, és vaníliás cukorral ízesítjük. Beleöntve kevergetjük, és ha kezd sűrűsödni, kikapcsoljuk alatta a gázt.
  2. A pitesütőt kikenjük margarinnal vagy vajjal, és szépen sorban lerakjuk a babapiskótákat. Három sorban egymás tetején.
  3. Ha már hűl a puding, akkor keverni nem kell, és szépen ráöntjük a babapiskótára.
  4. Az aratóalmákat mossuk, szárítjuk, pucoljuk, apró darabokra vágjuk, és a kristálycukorba, amit előtte felolvasztottunk, karamellizáltunk, az almákat beleforgatjuk. Egy kissé lehűti, de nem kell megijedni, a lángot le kell alatta egy kicsit venni, kókuszreszeléket bele, rumaromát, és addig fortyogjon, amíg a felesleges lé kipárolog. Hagyjuk hűlni egy kicsit.
  5. Ha már a babapiskótán hűlt a vaníliapuding, szépen eloszlatjuk rajta az almás-karamellt, megszórjuk a maradék kókusszal. Hűtőbe téve hagyjuk összeérni kb. 2 órát.
  6. Adagolókéssel, lapáttal, kinek mi van, vágunk belőle egy szeletet, és tálaljuk.

  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 12 741
elküldve: 2
receptkönyvben: 228
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Éva-Anyóca

Mióta szakács: 2010.07.13.
350 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
konyhatechnológia: süti sütés nélkül
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

kókuszos-karamelles-almás babapiskóta, vaníliapudingos-kókuszos- karamelles alma, vaníliapudingos-karamelizált alma babapiskóta-ágyon

Hozzászólások (18)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sun, 2010-08-22 17:00

szia Döme-.Adám!Őszinte leszek, én nekem ez így bejött.Nem volt híg a puding.Meg ahogy hűl ki, sűrűsödik is, de ráöntjük a piskótára, úgy is szív be belőle az is.De, ha soknak gondolod, akkor ne tegyél bele ennyit.Próbáld meg, nekem a leírtak alapján sikerült.Jó és sikeres próbát!Éva-Anyóca

Döme-Ádám
Döme-Ádám Sun, 2010-08-22 22:10

Köszönöm, a héten mindenképp kipróbálom, majd igyekszem beszámolni az eredményről!

Döme-Ádám
Döme-Ádám Sat, 2010-08-21 22:06

Szia!
Azt szeretném kérdezni, hogy az 1liter tejhez 1 pudingpor nem kevés, nem lesz túl híg?
Válaszodat előre is köszönöm!
Üdv: Ildi

laraed
Edit / laraed Thu, 2010-08-05 08:21

Kedves Éva Erre gondoltam én is. :)) köszi szépen a gyors választ Üdv Edit

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Wed, 2010-08-04 21:52

Edit!Ez az az almafajta, ami ilyenkor terem, érik be, boros-savanykás, de kellemes íze van, hamar romlik úgyhogy enni kell, cefet módra, és főzni-sütni belőle amit az ember tud.Ilyenkor van aratás, ha az időjárás normális, és elvileg annak kéne lenni, szóval most aratás van, ez az alma most érik be, most szedik, és ezért aratóalma a neve.Ennyit tudok róla.Fincsi.Éva

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Wed, 2010-08-04 21:46

illesera!Mármint az olyan nagy azt a jénaidra értettem, hogy eléggé magas, és akkor sokkal jobban érvényesül, ha magasabb vastagabb a piskóta, és úgy lepi a puding, de akkor kissé többet készíts belőle.Az alma,boros-savanykás ízű, fincsi, de a karamellizálás, az tök édes, ha gondolod, nem kell annyi cukorból, de akkor meg nem lepi el teljesen, ezért muszáj a több cukor és akkor viszont édes!!!!!!!!!!!!Vajat ne tegyél annyit bele, csak érzés szerint, nem értem, lehet azért lett beleírva, hogy ennyi, mert nem adtam meg mennyiséget.Éva

illesera
illesera Thu, 2010-08-05 19:34

Szia Éva !
Köszi a választ, amint elkészült, megírom , hogy sikerült! Bár sztem biztosan finom lesz !
üdv
era

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Wed, 2010-08-04 21:43

illesera!Őszinte leszek, én nagyon vékonyan kenettem ki a lányommal az üveg pite sütő oldalát és az alját, meg nem mondom, hogy mi volt a konkrét ok, talán az, hogy a babapiskóták annyira ne ragadjanak be, de a mennyiséget nem én írtam oda, ez az igazság, hanem a rendszerezéskor került oda, Én csak azt írtam, vékonyan kikenjük.....Ha gondolod, ne kend ki, főleg ne ennyivel.Igen a pudingba mindig több a cukor, de mivel a teteje eléggé édes, mondhatni nagyon, ezért olyan kevés benne a cukor.Köszi a próbát,ha olyan nagy akkor inkább, három-négy sor piskótát tegyél egymás tetejére, és azt lepje el a vaníliáspuding, langyos állapotban, és amíg karamellizálsz, addig ott is hül a piskótán a puding.Jó étvágyat!!!Éva

illesera
illesera Wed, 2010-08-04 19:24

Szia Éva ! nagyon tetszik a recid, csak azt nem értem, hogy miért kell kikenni a tálat vajjal? és 10 dekával? hmm..nem sok az egy kicsit? és a pudingba tényleg csak ilyen kevés cukrot teszel? habár, gondolom, talán a karamellás alma eléggé édes??? minden esetre kipróbálom, szeretjük az almás sütiket ! köszi, üdv era

laraed
Edit / laraed Wed, 2010-08-04 19:09

Kedves Éva ! Aratóalmáról még nem halottam.Mi takar ez az elnevezés?Üdv Edit

keem75
keem75 Wed, 2010-08-04 16:47

Hmm... összefutott a nyál a számban, ahogy olvastam a receptet. Kötelező őszi sütemény lesz almaszezonban :-) Köszönöm szépen ezt a gyorsan elkészíthető nagyszerű ötletet.

437
babapiskóta 20 db
vaj 10 dkg
tej 0.75 l
vaníliás pudingpor 1 csomag
cukor 2 teáskanál
tej 2.5 dl
1 csipet
fahéj 1 kk
cukor 6 ek
alma 12 db
citromhéj 1 citromból nyert
rumaroma 5 csepp
kókuszreszelék 3 ek