Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Karamellás ital

Karamellás ital
Karamellás ital
8 perc / főzés: 8 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyik este beszélgettem a nővéremmel, és szóba jött egy karamellás ital, amit gyerekkorunkban fogyasztottunk. Anyukánk csinálta mindig reggelihez általában (kávé helyett :P). Nővérem mondta, hogy mennyire szívesen érezné megint ugyanazt az ízt, amit kicsi korunkban. Tegnap este nekiláttam, és sikerült visszaidézni azokat a régi pillanatokat ezzel az egyszerű itallal.

hozzávalók / 3 adag

ajánlat

Tehetünk bele vaníliafagylaltot is. Akkor már desszertnek is tökéletes. =)
A cukormennyiség nekünk pont jó, de ha valakinek túl édes, akkor miután elkészült, higíthatjuk tejjel. Nem lehet elrontani. =)

alapanyagok

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tejet felforraljuk.
  2. A cukrot egy másik lábosban karamellizáljuk.
  3. A forró tejet hozzáöntjük a karamellhez, és addig főzzük, míg teljesen homogén elegyet nem kapunk
  4. Ha van otthon vagy ha szeretnénk, lehet bele habtejszínt is keverni, akkor lágyabb lesz, de anélkül is isteni. =)

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 13 752
elküldve: 2
receptkönyvben: 252
elkészítve: 4/10
Facebookon megjelent: -

szakács

zsepibaba

Mióta szakács: 2010.07.31.
6 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: reggeli, uzsonna
elkészítési idő: 5-15 perc
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
diéta: gluténmentes, tojásmentes
adag: 3 főre
fogás: ital

receptkategóriák

egyéb elnevezések

karamellital, reggeli ital, tejkaramellás ital

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

becseiagi
Becsei Ágnes / becseiagi Tue, 2011-09-27 19:34

Ma este megcsináltam, a gyerekeim nagy örömére. Azt mondták, hogy isteni volt. Viszont megjegyezném, hogy nagyon balesetveszélyes elkészíteni, vagy csak én voltam nagyon béna. Felolvasztottam a cukrot, és mikor csomómentes lett, ráöntöttem a tejet. Először gondoltam csak egy keveset öntök rá, de ahogy a cukorral találkozott a tej, felhabzott és kifutott a lábasból egy része. De ettől eltekintve nagyon finom volt tényleg! :) Üdv: Ági

Zsófi87
Zsófi87 Fri, 2010-08-13 14:20

Mi ezt karamellás tejként szoktuk emlegetni, kicsi korom óta iszom. Nagyon finom.

383
cukor 3 ek
tej 8 dl
habtejszín 2 dl