r
Nosalty Logó

Karácsonyi narancslekvár

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Karácsonyi narancslekvár
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 656 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 2621 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 104 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    0.4 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    239.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    147 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    51 mg
  • Nátrium
    1 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    167.9 g
  • Cukor
    159 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    316.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    40 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    194 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    110 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    40 micro
  • β-karotin
    259 micro
  • β-crypt
    423 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    471 micro
Összesen 656 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    13.7 g

Zsír

  • Összesen
    1.8 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    958.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    589 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    146 mg
  • Foszfor
    204 mg
  • Nátrium
    5 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    671.5 g
  • Cukor
    636 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

VÍZ

  • Összesen
    1266.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    161 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    777 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    438 micro
  • Kolin:
    123 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    161 micro
  • β-karotin
    1037 micro
  • β-crypt
    1694 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1883 micro
Összesen 2621 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    0.5 g

Zsír

  • Összesen
    0.1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    38.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    8 mg
  • Nátrium
    0 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.9 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    41 micro
  • β-crypt
    68 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    75 micro
Összesen 104 Kcal

Elkészítés

  1. A narancsokat megmossuk, megházmozzuk, és amennyire tudjuk, a fehér kis héjacskáját is leszedjük.
  2. Aprítógépben pépesre aprítjuk, majd mehetnek bele egy nagyobb lábasba a fűszerekkel együtt.
  3. Hozzáadjuk a befőzőcukrot, majd nagy lángon elkezdjünk főzni, forrás után 1 percig főzzük.
  4. Kihalásszuk belőle a fűszereket, és azonnal csírátlanított üvegekbe töltjük, majd fejre állítjuk 5 percre.
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 20
  • Össznézettség: 70467
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 02.

Receptkategóriák

Életem első lekvárja, és büszkén mondhatom, hogy nem lett keserű!!! A fűszerek nagyon finom ízt és illatot adnak neki.:) Ebből a mennyiségből nekem 5 db, a képen látható méretű üveg jött ki!

Hozzászólások

Torma

Gratulalok Bors, nagyon szépek!!! Üdv, Torma :)

Törölt felhasználó

Kedves Torma! Köszönöm szépen :)

alexikaster

Kedves b-ors! Sosem csináltam még lekvárt,de egy ilyen különlegességre szívesen tennék egy próbát,már beszereztem a hozzvalókat:) Tudnál segíteni,hogyha nem dzsem-szer? keményebb állagot,hanem folyósabbat szeretnék készíteni,akkor vízzel vagy narancslével felhigíthatom? köszönöm

Törölt felhasználó

szia! szertintem ha folyosabban szeretned akkor narancslevel fel tudod higitani de en meg igy nem csinaltam, szoval nem mernek feleskudni ra! viszont a befozocukor hatuljan az van irva hogy ha dzsemet szeretnel akkir forrastol szamitva fel percet kell csak fozni! gondoltam meg arra is hogy esetleg ha tobb mint 2 kg narancsot puresitenel le lehet akkor is folyosabb lenne! remelem tudtam segiteni es jo lekvarfozest kivanok :) Orsi

alexikaster

köszönöm a tanácsot,hétvégén fogok nekiállni,majd beszámolok,hogy milyen lett:)

Törölt felhasználó

Megkoszonom a beszamolot:) jo lekvarfozest:)

narsolya

Életemben el?ször f?ztem lekvárt. Most készült el, a próbaadag gyönyör?en bekocsonyásodott és az íze isteni (tényleg nem keser?). Kezd?knek bátran ajánlom a receptet, szerintem nem lehet elrontani. Ajándékba lesz, remélem sikert arat :-). Kösz a receptet.

Törölt felhasználó

Nagyon örülök hogy sikerült a lekvárod :) Biztos vagyok benne hogy akinek ajándékozod, nagyon fog neki örülni!!!!:)

Törölt felhasználó

Soha nem csináltam narancslekvárt....de ez a recept bevált!Ajándékba adtam és csak pozitív visszajelzést kaptam.köszi a szuper receptet :)

Törölt felhasználó

Én köszönöm a visszajelzést :) Nagyon örülök hogy sikered volt :)

lilla1110

2 kilogrammnyi narancshoz körülbelül mennyi kis üvegcsére lesz szükségem? Még soha nem csináltam ilyesmit, de idén ezt szánnám karácsonyi ajándéknak! :)

Törölt felhasználó

Kedves Lilla! Nekem 5 ilyen kis üveggel jött ki ebb?l a mennyiségb?l, azért szerintem a biztonság kedvéért vegyél 6-ot, baj nem lehet bel?le :) Biztos nagyon fognak örülni ennek az ajándéknak, jó készül?dést és lekvárf?zést kívánok, remélem ízleni fog :)

Törölt felhasználó

Szia! Érdekelne,hogy meddig áll el ez a lekvár? Vagy addig ameddig a többi? Nem kell még külön tartósítani valamivel? Köszönöm el?re is a választ! :)

Törölt felhasználó

Kedves Adrybaba! Én nem használtam tartósítószert, de annak érdekében hogy ne romoljon meg a lekvár, nagyon fontos hogy csírátlanítani kell az üvegeket! Ha van mosogatógéped akkor jó magas h?fokon rövid programon mosd el az üvegeket, tet?kkel együtt, ha nincs akkor én úgy szoktam hogy elmosom ?ket alaposan és beteszem a süt?be szájukkal lefelé, és 150 fokon kb 15 percig bent hagyom ?ket. Ha a süt?s megoldást választod oda nem javaslom a tet?ket berakni nehogy a gumírozásának valami baja legyen, akkor azokat forró ecetes vízzel tudod lefert?tleníteni. Ha ez kész és betöltötted ?ket, akkor az is fontos hogy 5 percre fejjel lefelé állítsd az üvegeket és akkor már mehetnek is a kamrába :) Nekem van tavalyról még egy pici üveg narancslekvárom, pont a napokban nyitottam fel és hálisten semmi baja :) remélem tudtam segíteni :)

Törölt felhasználó

Nagyon finom lett a lekvar! Koszonom a receptet :) Kellemes Karacsonyt kivanok!

Törölt felhasználó

Nagyon örülök hogy ízlik, köszönöm a visszajelzést :) Neked is nagyon kellemes ünnepeket!!!

Reni90

Szia. Az lenne a kérdésem, hogy forrás után csak 1 percig kell f?zni és már kész is?

Törölt felhasználó

Szia Reni! Ez a befozocukortol fugg. Amit en hasznaltam arra az volt irva hogy forrastol szamitott egy perc. Szoval a cukron levo utasitasokat kell kovetni. Remelem izleni fog :)

qlcsy

Kedves b-ors! Életem els? lekvárja, csodás íze van! Érdekl?dnék, hogy mekkorák ezek az üvegek, mert én másfél adagot csináltam, 7-8 adaggal számolva, de csak 6 db 2 decis bef?ttesüvegnyi lett bel?le. Mondjuk a 3 kiló narancs nettó súlya 1200 g lett, gondolom az is számít a végs? mennyiségben. :)

Törölt felhasználó

Kedves Qlcsy! Köszönöm hogy elkészítetted a receptemet, nagyon örülök hogy ízlett :) Nekem 5 db üveg lett bel?le, de nem mernék megesküdni rá hogy ez a pici üveg a képen van 2 decis :) Sajnos már rég készítettem a lekvárt és már nincsenek meg az üvegek hogy lemérjem. Igen a végs? mennyiséghez adtam meg a darabszámot. Elnézést hogy nem tudtam többet segíteni! Kellemes Ünnepeket kívánok!

qlcsy

Ááá, semmi gond, csak gondoltam megérdekl?döm. Szerencsére pont annyi lett, amennyi kellett, csak gondoltam kis ráhagyással számolok. :) Legközelebb majd duplázok, csak kedvet gy?jtök addig a narancsfilézéshez. :D

Törölt felhasználó

:D Na igen, ez a f? ok amiért idén nem csináltam ilyet... mire megpucolom a narancsokat néha az életkedvem is elmegy :D

3masmama

Köszönöm a receptet. Már régóta facsarjuk a narancsot, eddig nem tudtam mi tév? legyek a visszamaradt húsával. Most a recept alapján készítettem bel?le lekvárt. Bár én dzsemfix-el készítettem, így is nagyon finom lett. Hálás vagyok érte. Köszi. Boldog új évet.

Törölt felhasználó

Én is köszönöm a visszajelzést, nagyon örülök hogy jól sikerült! Boldog új évet Neked is :)

Törölt felhasználó

Kedves b-ors! Én még csak most találtam rá a receptedben, így csak reménykedni tudok benne hogy válaszolsz. :)) Az lenne a kérdésem hogy az 1db vaníliát hogy raktad a lekvárba? :)) Szétvágtad kikaptartad a belejét, és a végén szedted ki bel?le a rudacskát? Válaszod el?re is köszönöm! :)

Törölt felhasználó

Szia Dóra! Persze hogy válaszolok, jött email a kommentedr?l :) Ne haragudj az kimaradt a részletes leírásból de pontosan úgy ahogy írtad, szétvágtam és kikapartam a magjait! A rudat nem használtam fel, de remek vaníliás cukrot lehet bel?le csinálni :) Remélem ízleni fog a lekvár, ha bármi kérdésed van vele kapcsolatban írj bátran!

Törölt felhasználó

Nagyon szépen köszönöm, ha adódik még valami ami nem tiszta, keresni foglak! :) Szép napot kívánok! :)

Törölt felhasználó

Szia! csak annyit szeretnék kérdezni, hogy a zacskón található utasítás szerint kell a cukrot hozzáadni? Köszönöm szépen.

Törölt felhasználó

Szia! Nekem egy fél kilós bef?z?cukrom volt, ami ugye nem írt más cukormennyiséget. Igen én a zacskón lév? utasításokat követném, biztos ami biztos :)

Címlapról ajánljuk

Ne tedd a nyers krumplit a hűtőbe: kampány indul az...

Valószínűleg volt már olyan, hogy elgondolkodtunk a boltban, vajon biztonságos-e az étel, amit veszünk, miből van a csomagolása, honnan származik, vagy hogy mit jelentenek az E-számok a címkéjén. A bizonytalanságnak vége, van ugyanis egy honlap, ahol mindenre választ találunk.

Nosalty

További cikkek