r
Nosalty Logó

Káposztával göngyölt sertéshús babraguval

NS
Káposztával göngyölt sertéshús babraguval
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A húshoz

A töltelékhez

A babraguhoz

1161
Kalória
89.9g
Fehérje
103.9g
Szénhidrát
43.5g
Zsír
302.7g
Víz
160g
Koleszterin
25.5g
Élelmi rost
12.5g
Cukor
  • 17% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A húshoz

A töltelékhez

A babraguhoz

Összesen 1161 kcal
  • 17% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A húshoz

A töltelékhez

A babraguhoz

Összesen 4645 kcal
  • 17% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A húshoz

A töltelékhez

A babraguhoz

Összesen 188 kcal
  • 17% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    89.9 g

Zsír

  • Összesen
    43.5 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    160 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2199.1 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    86 mg
  • Kálcium
    420 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    359 mg
  • Foszfor
    1024 mg
  • Nátrium
    278 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    103.9 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

Víz

  • Összesen
    302.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    53 micro
  • K vitamin:
    71 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    624 micro
  • Kolin:
    254 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    26 micro
  • β-karotin
    41 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 1161 kcal
  • 17% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    359.5 g

Zsír

  • Összesen
    173.9 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    105 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    53 g
  • Koleszterin
    640 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8796.6 g
  • Cink
    40 mg
  • Szelén
    344 mg
  • Kálcium
    1680 mg
  • Vas
    70 mg
  • Magnézium
    1436 mg
  • Foszfor
    4098 mg
  • Nátrium
    1110 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    415.7 g
  • Cukor
    50 mg
  • Élelmi rost
    102 mg

Víz

  • Összesen
    1210.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    38 micro
  • B6 vitamin:
    10 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    38 mg
  • C vitamin:
    131 mg
  • D vitamin:
    210 micro
  • K vitamin:
    282 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    59 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2497 micro
  • Kolin:
    1014 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    106 micro
  • β-karotin
    165 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    103 micro
Összesen 4645 kcal
  • 17% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.8 g

Zsír

  • Összesen
    7.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    361.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    69 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    168 mg
  • Nátrium
    46 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    17.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    49.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    103 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 188 kcal

Elkészítés

A húshoz

  1. A hagymát felaprítjuk, a káposztát tökreszelőn lereszeljük, besózzuk, és állni hagyjuk 10-15 percet.
  2. Az olajban közepesen barnára karamellizáljuk a cukrot.
  3. Beleszórjuk a hagymát, és a jól kinyomkodott reszelt káposztát, majd közepes lángon, állandó kevergetés mellett megpirítjuk. Ha elkészült, levesszük a tűzről, és picit megsózzuk.
  4. A hússzeleteket kiklopfoljuk, belsejüket sóval, borssal kakukkfűvel (amit én kihagytam) ízesítjük, majd a szeletek közepére szépen eloszlatjuk az előzőleg megpirított káposztát.
  5. Jó szorosan összegöngyöljük, majd hústűvel összetűzzük. Egy tepsibe vagy tűzálló tálba beleöntjük a 1/2 dl olajat, és belehelyezzük a tekercseket.
  6. Meglocsoljuk az olajjal, és 190-200 fokos sütőben sütjük. 20 percig fólia alatt, majd a fólia levétele után addig, míg szép piros nem lesz a húsok teteje.
  7. Ha a hús elkészült, kiszedjük a tepsiből, és a tepsiben maradt olajat beleöntjük egy nagyobb serpenyőbe. Hozzáadjuk a felaprított lilahagymát, megdinszteljük, majd hozzáadjuk a főtt babot. Sóval, borssal, petrezselyemmel ízesítjük.
  8. Miután összesütöttük őket, hozzáöntjük a zöldséglevest, és addig főzzük, míg sűrű nem lesz. (Én egy kevés lisztes habarással rásegítettem).
  9. A babragura helyezzük a hústekercseket és forrón tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 35 p
  • Főzés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 50 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

A receptgyűjteményemben talátam ezt a receptet. Egy régi női magazinból vághattam ki anno, mert a papír már sárga volt. :-)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...