Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Káposztával göngyölt sertéshús babraguval

Káposztával göngyölt sertéshús babraguval
Káposztával göngyölt sertéshús babraguval
100 perc / előkészület: 35 perc főzés: 15 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A receptgyűjteményemben talátam ezt a receptet. Egy régi női magazinból vághattam ki anno, mert a papír már sárga volt. :-)

hozzávalók / 4 adag

A húshoz

A töltelékhez

A babraguhoz

ajánlat

A hússzeletekből lehet akár kis batyukat is formálni. A képen látható félbevágott húsnál épp ezt próbáltam ki, azért tűnik ilyen egyenletlennek. De nekem, a göngyölés jobban bevált.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymát felaprítjuk, a káposztát tökreszelőn lereszeljük, besózzuk, és állni hagyjuk 10-15 percet.
  2. Az olajban közepesen barnára karamellizáljuk a cukrot.
  3. Beleszórjuk a hagymát, és a jól kinyomkodott reszelt káposztát, majd közepes lángon, állandó kevergetés mellett megpirítjuk. Ha elkészült, levesszük a tűzről, és picit megsózzuk.
  4. A hússzeleteket kiklopfoljuk, belsejüket sóval, borssal kakukkfűvel (amit én kihagytam) ízesítjük, majd a szeletek közepére szépen eloszlatjuk az előzőleg megpirított káposztát.
  5. Jó szorosan összegöngyöljük, majd hústűvel összetűzzük. Egy tepsibe vagy tűzálló tálba beleöntjük a 1/2 dl olajat, és belehelyezzük a tekercseket.
  6. Meglocsoljuk az olajjal, és 190-200 fokos sütőben sütjük. 20 percig fólia alatt, majd a fólia levétele után addig, míg szép piros nem lesz a húsok teteje.
  7. Ha a hús elkészült, kiszedjük a tepsiből, és a tepsiben maradt olajat beleöntjük egy nagyobb serpenyőbe. Hozzáadjuk a felaprított lilahagymát, megdinszteljük, majd hozzáadjuk a főtt babot. Sóval, borssal, petrezselyemmel ízesítjük.
  8. Miután összesütöttük őket, hozzáöntjük a zöldséglevest, és addig főzzük, míg sűrű nem lesz. (Én egy kevés lisztes habarással rásegítettem).
  9. A babragura helyezzük a hústekercseket és forrón tálaljuk.

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 252
elküldve: 1
receptkönyvben: 78
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

EperUK

Mióta szakács: 2010.05.31.
30 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: közepes
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

káposztás sertés babbal, káposztás-babos hús, káposztával tekert sertés, babos-káposztás szelet

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1161
sertéshús 1 kg
napraforgó olaj 0.5 dl
káposzta 40 dkg
napraforgó olaj 0.5 dl
cukor 2 ek
vöröshagyma 1 közepes fej
kakukkfű 1 kk
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fejtett bab 60 dkg
lila hagyma 1 közepes fej
petrezselyem 0 ízlés szerint
zöldség alaplé 1.5 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint