Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kandírozott narancshéj

Kandírozott narancshéj
Kandírozott narancshéj
70 perc / előkészület: 10 perc főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon finom csemege, de sütemények készítéséhez is felhasználhatjuk.

hozzávalók / 4 adag

  • 7 narancsból nyert narancshéj (igyekezzünk kezeletlen héjú narancsot venni, vagy alaposan mossuk meg a narancsokat)
  • 50 dkg cukor

alapanyagok

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Vágjuk egy cm-es csíkokra a narancshéjat, és tegyük fel főni annyi vízben, ami ellepi. Főzzük 20 percet, fedjük le másnapig.
  2. A második napon öntsük le a vizet, tegyünk rá frisset, hogy ellepje, és szintén főzzük 20 percet, fedjük le másnapig.
  3. Harmadnapon szűrjük le a levet, ne öntsük ki, hanem mérjük le. Amennyi a súlya, annyi cukrot adjunk hozzá, és öntsük a narancshéjra. Kezdjük el főzni, amikor már méz sűrűségű a lé, szedjük sütőpapírral bélelt tálcára a narancshéjat levegősen (ne fedjék egymást), és hagyjuk száradni másnapig.
  4. Másnap szedjük le a sütőpapírról, és 1-2 napig hagyjuk száradni, közben forgassuk át, majd jól záródó dobozban, üvegben tároljuk. Ha maradt annyi lé, hogy érdemes vele dolgozni, pálinkával, alkohollal öntsük fel, és likőrnek fogyasszuk el.
  • elkészítettem: 8 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 847
elküldve: 0
receptkönyvben: 18
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

márti1218

Mióta szakács: 2017.08.08.
71 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
kategória: bonbonok
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
szezon: tél
kalória: átlagos
alkalom: karácsonyi édességek, karácsonyi gasztroajándék
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

narancshéj kandírozva

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Szeva50
Szeva / Szeva50 Tue, 2018-03-06 16:25

Én úgy tudtam, hogy a narancshéj súlya a mérvadó és nem az el nem párolgott víz. Itt tényleg a víz súlyához méred a cukrot?

márti1218
márti1218 / márti1218 Tue, 2018-03-06 17:28

Igen a víz súlyához mérem,mert klasszikus szirupot készítek,bátran próbáld ki már sokszor csináltam és mindíg jó.Idén tettem üvegbe is a levével együtt,kidunsztoltam,kíváncsi vagyok milyen lesz.
A narancslekvárnál a narancs és a párolóvíz együttes súlyához mérem a cukrot.

494
narancshéj 7 narancsból nyert
cukor 50 dkg