adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű
Hozzávalók
-
7 narancsból nyert narancshéj (igyekezzünk kezeletlen héjú narancsot venni, vagy alaposan mossuk meg a narancsokat)
-
50 dkg cukor
494
Kalória
0.2g
Fehérje
127.6g
Szénhidrát
0g
Zsír
7.6g
Víz
-
Koleszterin
1.1g
Élelmi rost
124.8g
Cukor
- 0% Fehérje
- 94% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 6% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 0.2 g
Zsír
-
Összesen 0 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 25.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 18 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 2 mg
-
Foszfor 2 mg
-
Nátrium 2 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrát
-
Összesen 127.6 g
-
Cukor 125 mg
-
Élelmi rost 1 mg
Víz
-
Összesen 7.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 14 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 3 micro
-
Kolin: 0 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
494
kcal
- 0% Fehérje
- 94% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 6% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 0.6 g
Zsír
-
Összesen 0.1 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 101.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 73 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 9 mg
-
Nátrium 6 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrát
-
Összesen 510.4 g
-
Cukor 499 mg
-
Élelmi rost 4 mg
Víz
-
Összesen 30.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 9 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 57 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 0 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
1976
kcal
- 0% Fehérje
- 94% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 6% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 0.1 g
Zsír
-
Összesen 0 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 18.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 13 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 2 mg
-
Foszfor 2 mg
-
Nátrium 1 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrát
-
Összesen 94.2 g
-
Cukor 92 mg
-
Élelmi rost 1 mg
Víz
-
Összesen 5.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 2 micro
-
Kolin: 0 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
365
kcal
Elkészítés
- Vágjuk egy cm-es csíkokra a narancshéjat, és tegyük fel főni annyi vízben, ami ellepi. Főzzük 20 percet, fedjük le másnapig.
- A második napon öntsük le a vizet, tegyünk rá frisset, hogy ellepje, és szintén főzzük 20 percet, fedjük le másnapig.
- Harmadnapon szűrjük le a levet, ne öntsük ki, hanem mérjük le. Amennyi a súlya, annyi cukrot adjunk hozzá, és öntsük a narancshéjra. Kezdjük el főzni, amikor már méz sűrűségű a lé, szedjük sütőpapírral bélelt tálcára a narancshéjat levegősen (ne fedjék egymást), és hagyjuk száradni másnapig.
- Másnap szedjük le a sütőpapírról, és 1-2 napig hagyjuk száradni, közben forgassuk át, majd jól záródó dobozban, üvegben tároljuk. Ha maradt annyi lé, hogy érdemes vele dolgozni, pálinkával, alkohollal öntsük fel, és likőrnek fogyasszuk el.
Recept infó
- Előkészítés ideje: 10 p
- Főzés ideje: 60 p
Nagyon finom csemege, de sütemények készítéséhez is felhasználhatjuk.