r
Nosalty Logó

Kalácshangszerek

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Atkáriné Terike
Kalácshangszerek
adag
Sütés
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 8% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 413 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 4131 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 340 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.3 g

Zsír

  • Összesen
    14.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    365.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    109 mg
  • Nátrium
    171 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    61.1 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    146 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    72 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    137 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    97 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    76 micro
Összesen 413 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    82.9 g

Zsír

  • Összesen
    148 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    67 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    41 g
  • Koleszterin
    651 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3656.4 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    243 mg
  • Kálcium
    415 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    164 mg
  • Foszfor
    1092 mg
  • Nátrium
    1714 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    610.7 g
  • Cukor
    140 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    176.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1457 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    131 micro
  • K vitamin:
    142 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    717 micro
  • Kolin:
    593 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1375 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    968 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    765 micro
Összesen 4131 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    12.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    301.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    90 mg
  • Nátrium
    141 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.4 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    14.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    120 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    59 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    113 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    80 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    63 micro
Összesen 340 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az élesztőt megfuttatjuk a langyos tejben, és összedolgozzuk a többi hozzávalóval.
  2. Szép simára, közepesen lágyra megdagasztjuk.
  3. Megkelesztjük, és fantázia szerint formázzuk.
  4. Sütőlapra tesszük. Szép pirosra sütjük, és mikorkivesszük a sütőből,bekenjük 1 kanál cukor és1 kanál méz keverékével. Szép fényes lesz tőle.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3850
  • Feltöltés dátuma: 2011. január 08.

Ajánló

Ki kell próbálni a kreatív kalácssütést!  Fantázia kérdése!

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Kalácshangszerek
Atkáriné Terike 17 recept

http://szanter.blogspot.com/ Nagyon tetszett mindenkinek!  Csodás dolgokat lehet alkotni a kalácstésztából!

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Úristen, de ügyes vagy! :) Huh, nagyon gratulálok hozzá, el is hiszem, h mindenkinek tetszett :)

Atkáriné Terike

Hopegirl! Köszi! Meghívlak a blogomba! Sok kalács és kenyér fotót és receptet találsz nálam! Üdvözlettel: Terike http://szanter.blogspot.com/

Törölt felhasználó

Gyönyör?! Gratulálok! Kati

Atkáriné Terike

Kedves Kati! Köszönöm szépen! Sok kreatív kalácsot és kenyeret találsz a blogomba! Nézzél szét nállam! http://szanter.blogspot.com/ Üdvözlettel:Terike

Törölt felhasználó

Szia Terike! Fantasztikus! :-) Nagyon ügyes vagy! Az el?bb néztem a blogodat is, és csak ámultam! :-) Mit teszel a tésztával, hogy így megtartja a formáját kelesztés után is?

Atkáriné Terike

Suslinc: Köszönöm szépen! A tésztát úgy dagasztom meg,hogy inkább kicsit keményebb legyen. Mikor megkelt akkor formázom és a tepsibe is kelesztem 15-20 percig. Tovább nem szabad mert akkor sütéskor elveszíti a formáját. Köszönöm hogy megnézted a blogomat! Remélem kedvet kaptál a kalácssütésre! Várom az eredményt! Üdvözlettel: Terike

Törölt felhasználó

Kedves Terike! Nagyon szeretem a kalácsot, már sokat sütöttem, de én fonni szoktam, és inkább a puhaságra törekedtem. Azt hiszem, libaformával fogom kezdeni a formázott kalácsok listáját, mert azt talán majd nem sajnálom felvágni. :-D De egy ilyen gyönyör? heged?t feldarabolni vétek! :-) Üdv. Suslinc

Atkáriné Terike

Suslinc: Örülök,hogy megtervezted a kalácsod! Azért sütjük,hogy megegyük! Bizony ez a kalácssors! Üdv:Terike

nyamóka

Kedves Terike! Én is néztem már a blogodat máskor is, és mindig csak bámulok, hogy milyen szépségeket készítesz! Igazi m?vész vagy, gartulálok! Üdvözöl: Éva

Atkáriné Terike

Kedves Nyamóka! Köszönöm szépen! M?vész??? Nem. Egyszer?en imádom a kalácstésztát formázni. Van még sok ötletem,majd jövök a többivel is! Üdvözöllek! Terike

Törölt felhasználó

Csodás! Ezt még Mága Zoltán is megírigyelné!

Atkáriné Terike

Köszönöm szépen! Kedves vagy! Nézz be a blogomba! http://szanter.blogspot.com/

Törölt felhasználó

Kedves Terike! Benéztem a blogodba, köszönöm! Egyszer?en csodás...felüdül a lelkem a fotóidat nézegetve.

Atkáriné Terike

Köszönöm szépen Mucóka! Boldog vagyok,hogy örömet szereztem! Üdvözöllek! Terike

Vicikó

Kedves Terike! Gyönyör? a heged?d! Amúgy is, a legnehezebben készíthet? az " igazi " hangszerek közül is! Rendkívülien ügyes vagy! Gratulálok Neked és sok-sok szép ötletet kívánok! Üdv: vicikó

Atkáriné Terike

Kedves Vicikó! Köszönöm kedves szavaidat! Örömmel tölt el,hogy másoknak is tetszik. Sok megvalósításra váró ötletem van. Üdvözöllek! Terike

Törölt felhasználó

Szia Terike ! ez is gyönyör? , ez a hangszer... fantasztikusan ügyes vagy ! valami kiállításra el kellene vinned...

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek