Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kakaós csiga Kömény konyhájából

Kakaós csiga Kömény konyhájából
Kakaós csiga Kömény konyhájából
65 perc / előkészület: 20 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Fórumos barátságból kaptam a receptet, személyesen a mai napig nem ismerem Lizy-t :), de hálás vagyok ezért a csigáért! Ha valaki édesebben szereti, a porcukor mennyisége lehet több is, illetve Nesquik kakaóval is finom!

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az élesztőt a cukros tejben felfuttatjuk.
  2. A tojássárgáját a liszttel, az élesztős tejjel, a sóval, olajjal jól eldolgozzuk. Kilisztezett tálban langyos helyen duplájára kelesztjük, ez kb. 40-50 perc. (Én a dagasztást és a kelesztést kenyérsütőgépben csinálom.)
  3. Ha megkelt, ujjnyi vastag téglalap alakúra nyújtjuk, meglocsoljuk az olvasztott margarin felével, rászórjuk a porcukros kakaót, és feltekerjük. Másfél ujjnyi szeleteket vágunk, szorosan egymás mellé kivajazott tepsibe tesszük, és meglocsoljuk az olvasztott margarin maradékával.
  4. Sütőbe tesszük (először kb. 20 percre csak 50 fokra keleszteni, aztán 180 fokon barnára sütjük). Ha a széle barnul, 2 dl tejet összekeverjük a vaníliás cukorral, ezt a tetejére öntjük és készre sütjük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 907
elküldve: 4
receptkönyvben: 56
elkészítve: 2/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Kömény

Mióta szakács: 2012.04.23.
7 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: kelt tészta
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

kelt kakaós csiga, csiga kakaósan, kakaós csiga

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

597
finomliszt 60 dkg
tojássárgája 2 db
élesztő 3 dkg
tej 3 dl
1 csipet
cukor 1 ek
napraforgó olaj 2 ek
cukrozatlan kakaópor 1 ek
porcukor 3 ek
vaníliás cukor 2 csomag
margarin 10 dkg