r
Nosalty Logó

Kakaós csiga Kömény konyhájából

NS
Kakaós csiga Kömény konyhájából
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

599
Kalória
13.7g
Fehérje
89g
Szénhidrát
20.2g
Zsír
21.7g
Víz
72.3g
Koleszterin
3.7g
Élelmi rost
10.8g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 599 kcal
  • 10% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 3591 kcal
  • 10% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 313 kcal
  • 10% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    13.7 g

Zsír

  • Összesen
    20.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    72 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    356.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    84 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    164 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    89 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    21.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    162 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    76 micro
  • Kolin:
    69 mg
  • Retinol - A vitamin:
    153 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    108 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    92 micro
Összesen 599 kcal
  • 10% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    82 g

Zsír

  • Összesen
    121.1 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    52 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    34 g
  • Koleszterin
    434 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2137.7 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    230 mg
  • Kálcium
    506 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    199 mg
  • Foszfor
    983 mg
  • Nátrium
    195 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    534.2 g
  • Cukor
    65 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

Víz

  • Összesen
    130 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    971 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    96 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    454 micro
  • Kolin:
    414 mg
  • Retinol - A vitamin:
    916 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    645 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    549 micro
Összesen 3591 kcal
  • 10% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    10.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    186.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    86 mg
  • Nátrium
    17 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    46.6 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    11.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    85 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    80 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    56 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 313 kcal

Elkészítés

  1. Az élesztőt a cukros tejben felfuttatjuk.
  2. A tojássárgáját a liszttel, az élesztős tejjel, a sóval, olajjal jól eldolgozzuk. Kilisztezett tálban langyos helyen duplájára kelesztjük, ez kb. 40-50 perc. (Én a dagasztást és a kelesztést kenyérsütőgépben csinálom.)
  3. Ha megkelt, ujjnyi vastag téglalap alakúra nyújtjuk, meglocsoljuk az olvasztott margarin felével, rászórjuk a porcukros kakaót, és feltekerjük. Másfél ujjnyi szeleteket vágunk, szorosan egymás mellé kivajazott tepsibe tesszük, és meglocsoljuk az olvasztott margarin maradékával.
  4. Sütőbe tesszük (először kb. 20 percre csak 50 fokra keleszteni, aztán 180 fokon barnára sütjük). Ha a széle barnul, 2 dl tejet összekeverjük a vaníliás cukorral, ezt a tetejére öntjük és készre sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 45 p

Fórumos barátságból kaptam a receptet, személyesen a mai napig nem ismerem Lizy-t :), de hálás vagyok ezért a csigáért! Ha valaki édesebben szereti, a porcukor mennyisége lehet több is, illetve Nesquik kakaóval is finom!

Nosalty stories

További receptek

Pihe-puha kelt túrós batyu

Túrós batyuból nemcsak egyféle létezik: vannak leveles és kelt tésztás, mazsolás és anélküli változatok is. A most bemutatott recept épp olyan, amilyet a nagymama is készített volna: ...

Lakos Benedek

Sárgabaracklekváros bukta

A legpuhább bukta otthon sül! Ennek garantáltan nem lesz fullasztó a tésztája és a belseje sem hitlerszalonnát rejt: foszlós kelt tészta ölel ehelyett lágy, ízes sárgabaracklekvárt. A ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...