r
Nosalty Logó

Kakaós csiga ahogy Ági készíti

agi8505
Kakaós csiga ahogy Ági készíti
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A kakaós töltelékhez

A tetejéhez és a tálaláshoz

1127
Kalória
22.9g
Fehérje
155.6g
Szénhidrát
47.6g
Zsír
45.7g
Víz
317.3g
Koleszterin
8.7g
Élelmi rost
44.9g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A kakaós töltelékhez

A tetejéhez és a tálaláshoz

Összesen 1127 kcal
  • 8% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A kakaós töltelékhez

A tetejéhez és a tálaláshoz

Összesen 3377 kcal
  • 8% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A kakaós töltelékhez

A tetejéhez és a tálaláshoz

Összesen 330 kcal
  • 8% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    22.9 g

Zsír

  • Összesen
    47.6 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    317 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    738.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    60 mg
  • Kálcium
    157 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    88 mg
  • Foszfor
    363 mg
  • Nátrium
    62 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    155.6 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    45.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    395 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    199 micro
  • Kolin:
    193 mg
  • Retinol - A vitamin:
    387 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    91 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    247 micro
Összesen 1127 kcal
  • 8% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    68.7 g

Zsír

  • Összesen
    142.9 g
  • Telített zsírsav
    82 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    952 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2216.1 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    180 mg
  • Kálcium
    471 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    264 mg
  • Foszfor
    1088 mg
  • Nátrium
    185 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    466.7 g
  • Cukor
    135 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

Víz

  • Összesen
    137.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1186 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    131 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    598 micro
  • Kolin:
    580 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1162 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    274 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    740 micro
Összesen 3377 kcal
  • 8% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    14 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    93 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    216.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    106 mg
  • Nátrium
    18 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    45.6 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    13.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    116 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    58 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    113 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    72 micro
Összesen 330 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. Az élesztőt a szokásos módon felfuttatjuk, majd az összes hozzávalót összekeverjük, és jól kidagasztjuk. Fél órát kelesztjük.
  2. A töltelékhez összekeverünk mindent, majd a téglalap alakúra kinyújtott tésztát megkenjük vele, és feltekerjük.
  3. Kb. 2-3 cm vastagságúra felszeleteljük a rudat, és tepsire helyezzük a csigákat. Végül tojássárgájával megkenjük.
  4. 180 fokos sütőben sütjük, a vége felé egy kis tejjel meglocsoljuk őket.
  5. Porcukorral meghintve tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 25 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C

Nagyon sok fajta kakaós csiga receptet kipróbáltam már, de valahogy egyik sem volt az igazi. Ez viszont bevált, puha a tésztája, a töltelék is finom. A család rögtön elpusztította mindet.

Nosalty stories

További receptek

Csokis babka

Izraeli kalács, más néven babka: ez a márványosan hipnotikus, gazdag csokikrémmel csavart kalács nem hiányozhat a húsvéti asztalról. Manapság divatos mindenféle izgalmasan újító ...

Lakos Benedek

Minibarhesz

A barhesz, más néven "challah", egy édeskés, hagyományos zsidó kalács, amelyet főként shabbatkor és más zsidó ünnepek alkalmával készítenek. A szó a héber "hallá" kifejezésből ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek