r
Nosalty Logó

Kakaós csiga 4. (házi élesztős- vajas leveles tésztából)

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Kakaós csiga 4. (házi élesztős- vajas leveles tésztából)
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 9% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 472 kcal
  • 9% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 5665 kcal
  • 9% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 332 kcal
  • 9% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.7 g

Zsír

  • Összesen
    24.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    66 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    331.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    150 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    57.5 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    18.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    230 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    217 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    155 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    89 micro
Összesen 472 kcal
  • 9% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    116.2 g

Zsír

  • Összesen
    290.2 g
  • Telített zsírsav
    66 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    130 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    79 g
  • Koleszterin
    794 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3977.5 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    271 mg
  • Kálcium
    793 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    658 mg
  • Foszfor
    1802 mg
  • Nátrium
    402 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    689.7 g
  • Cukor
    170 mg
  • Élelmi rost
    56 mg

VÍZ

  • Összesen
    219.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2764 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    30 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    167 micro
  • K vitamin:
    284 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    505 micro
  • Kolin:
    727 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2607 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    1865 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1071 micro
Összesen 5665 kcal
  • 9% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    17 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    232.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    105 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.4 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    12.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    162 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    153 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    109 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    63 micro
Összesen 332 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. Az élesztőt 1 dl langyos tejben 1 tk cukorral simára keverjük, és felfuttatjuk.
  2. Közben 20 dkg sütőmargarint 10 dkg liszttel összemorzsolunk.
  3. A tésztát téglalap alakúra formázzuk, fóliába csomagoljuk, és 1 órára hűtőbe tesszük.
  4. A megmaradt lisztet a felfuttatott élesztővel, a cukorral, a tejjel, a tojássárgákkal és a megmaradt margarinnal összegyúrjuk. Langyos helyen 40-50 percig kelesztjük.
  5. Ha megkelt, lisztezett deszkán téglalap alakúra nyújtjuk, a közepére helyezzük a hűtőből kivett margarinos tésztát, és összehajtogatjuk. Kinyújtjuk, majd ismét hajtogatjuk. Ezt többször megismételjük.
  6. Végül fél centi vastag lappá nyújtjuk, és megszórjuk a cukros kakaóporral, és úgy csavarjuk össze, mint a rétest.
  7. Olvasztott vajba mártott késsel egy centi vastag szeleteket vágunk belőle, és lapjára fektetve tesszük a sütőpapíros tepsibe. Az oldalát megkenjük olvasztott vajjal, a tetejét pedig a felvert tojással.
  8. Forró sütőben megsütjük, majd a forró tésztákat vaníliás tejjel meglocsoljuk.
  9. Kb. 20-25 db lesz belőle.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 64
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 45432
  • Feltöltés dátuma: 2010. január 30.

Ajánló

 

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Én a kelt tésztákat úgy kelesztem, hogy bekapcsolom a sütőt a legkisebb fokozatra. Majd berakom a tésztát lefedett kelesztőtálban.  Az egyenletes meleg miatt sokkal hamarabb megkel a tészta. 

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!