Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kacsa olaszosan

Kacsa olaszosan
Kacsa olaszosan
35 perc / előkészület: 15 perc főzés: 15 perc sütés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kacsára vágytam, de olyanra, amilyet még nem ettem. Nagyon jó lett a végeredmény. Családom is egyöntetűen finomnak ítélte.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst, a vöröshagymát, fokhagymát, gyömbért, rozmaringot, bazsalikomot késes darálóban összeaprítjuk nem túl finomra. Sózzuk, borsozzuk, összevegyítjük a beáztatott és kinyomkodott zsemlével (itt a fokhagymás ciabatta-t használtam) és tojással.
  2. Diónyi húsgolyókat gyúrunk belőle, és egy nagy serpenyőbe tesszük, külsejét aranybarnára sütjük (olaj nem szükséges, hiszen a bőrben van elég mennyiségű zsír, amiben kisüthetjük).
  3. Sűrű paradicsomlével felengedjük, melyet egy dl rozéval hígítunk. Kis lángon lefedve 10-15 percig főzzük benne a húsgolyókat.
  4. Főtt bucatinivel tálaljuk.
  • tepsi mérete: 28 cm
  • költség: 1800 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 780
elküldve: 0
receptkönyvben: 56
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1829 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

húsgombóc kacsából, kacsából készült húsgolyó, paradicsomos húsgolyó

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Fri, 2013-09-06 09:38

..és gyors. Elkezdtem feltenni a tízórai ötleteket, folyamatosan fognak érkezni a nevedre.
Üdv? Évi néni

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Fri, 2013-09-06 09:48

Kedves Évi néni!

Köszönöm szépen, kedves Tőled, hogy a nevemre, meghatott vagyok, nem érdemlem én ezt meg,...de várom, ezerrel, hátha a lankadó kedvüket a gyerekeimnek felcsigázom, most még nem igazán örülnek annyira, hogy végre újabb, magasabb fokú suliba járnak, amiért tulajdonképpen eddig eddig tanultak és " harcoltak" !! , - még nem igazán fogták fel, mert hát újra tanulni kell, újra rendszer kell az életükben, de az mégis új, más, és egy-két fokkal többet és nehezebbet tanulni,.........szóval ehhez adnék én nekik erőt, a Te segítségeddel, amit előre is nagyon szépen köszönök!! :D
Férjuramnak is a nagy munkába menetelhez adok belőlük finom anyóca-csomagot, hátha lelkesebben fog melózni a drágám!! :)
Most elárulok egy nagy titkot, szeptember negyedikén ünnepeltük a 20. házassági évfordulónkat, fincsit főztem és sütöttem, és mivel szabin van itthon,egész héten, - kiülve a teraszra, végre nyugodtan, óriásit tudtunk dumcsizni, nevetgélni, mint a kamaszok, vagy mint anno, a legelején, amikor elkezdtünk járni :) .....nagyon szép nap volt!!!! :D :D

Éva-Anyóca

marti48
Marti48 / marti48 Mon, 2013-09-02 18:28

Hmmm... mar megint egy kihagyhatatlan recept! Magat a gombocot több valtozatban is el tudom kepzelni - pl. levesbetet. Köszönettel: Marti

283
kacsamell 50 dkg
zsemle 1 db
tojás 1 db
1 kávéskanál
bors 1 kk
fehér hagyma 1 közepes db
fokhagyma 2 gerezd
gyömbér 2 cm
konzerv paradicsom 50 dkg
rosé 1 dl
rozmaring 1 szál
bazsalikom 1 csokor