r
Nosalty Logó

Juhtúrós-medvehagymás tekercs

annácska
Juhtúrós-medvehagymás tekercs
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

545
Kalória
19.6g
Fehérje
71.7g
Szénhidrát
18.7g
Zsír
26.6g
Víz
76.3g
Koleszterin
2.7g
Élelmi rost
3.8g
Cukor
  • 14% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

Összesen 545 kcal
  • 14% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

Összesen 3276 kcal
  • 14% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

Összesen 250 kcal
  • 14% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.6 g

Zsír

  • Összesen
    18.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    76 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1136.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    114 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    148 mg
  • Nátrium
    814 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    71.7 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    26.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    34 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    58 micro
  • Kolin:
    68 mg
  • Retinol - A vitamin:
    33 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    90 micro
Összesen 545 kcal
  • 14% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    117.6 g

Zsír

  • Összesen
    112.4 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    458 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6821.5 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    204 mg
  • Kálcium
    684 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    140 mg
  • Foszfor
    888 mg
  • Nátrium
    4884 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    430.4 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

Víz

  • Összesen
    159.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    202 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    350 micro
  • Kolin:
    408 mg
  • Retinol - A vitamin:
    197 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    48 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    539 micro
Összesen 3276 kcal
  • 14% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9 g

Zsír

  • Összesen
    8.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    522.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    68 mg
  • Nátrium
    374 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    33 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    12.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    41 micro
Összesen 250 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. 0,5 dl langyos tejben feloldjuk a cukrot, és belemorzsoljuk az élesztőt. Felfuttatjuk.
  2. A lisztet tálba szitáljuk, beletesszük a sót. Mélyedést csinálunk a lisztbe, és beletesszük a felfutott élesztőt. A többi langyos tejjel és olajjal bedagasztjuk.
  3. Duplájára kelesztjük meleg, huzatmentes helyen.
  4. Amíg kel, elkészítjük a tölteléket: a juhtúrót elkeverjük 2 ek sűrű tejföllel és az apróra vágott medvehagymával.
  5. A megkelt tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk fél ujjnyi vastagra, rákenjük a tölteléket. Feltekerjük, mint a bejglit. 1,5 ujjnyi széles tekercseket darabolunk belőle.
  6. Sütőpapíros tepsibe helyezzük a talpára (gerincére). Nem fektetjük el, mint a kakaós csigát. Pihentetjük 15 percig, majd megkenjük tojássárgájával, és előmelegített sütőben 180 fokon 15-20 perc alatt megsütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C

Barátnőm anyukájától kaptam a receptet, nagyon finom és laktató :)

További receptek

Medvehagymás sós rúd

Kívül enyhén roppanós, belül mégis eszméletlenül omlós sós rudak várnak, karakteres medvehagymával megspékelve. Utolsó pillanatos vendégvárónak tökéletes, ugyanis nem kell ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek