r
Nosalty Logó

Joghurtos lilakáposzta-saláta feta sajttal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Joghurtos lilakáposzta-saláta feta sajttal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Káposzta

Öntet

Összesen 286 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Káposzta

Öntet

Összesen 1137 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Káposzta

Öntet

Összesen 49 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.8 g

Zsír

  • Összesen
    14.4 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2560.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    497 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    348 mg
  • Nátrium
    1639 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.4 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    422.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    105 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    123 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    229 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    157 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    90 micro
  • α-karotin
    99 micro
  • β-karotin
    133 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    93 micro
Összesen 286 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    59.2 g

Zsír

  • Összesen
    57.5 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    230 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10243 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    1986 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    242 mg
  • Foszfor
    1394 mg
  • Nátrium
    6557 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    113.6 g
  • Cukor
    66 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

VÍZ

  • Összesen
    1688.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    419 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    492 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    917 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    627 micro
  • Kolin:
    227 mg
  • Retinol - A vitamin:
    358 micro
  • α-karotin
    397 micro
  • β-karotin
    533 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    372 micro
Összesen 1137 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.5 g

Zsír

  • Összesen
    2.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    438.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    85 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    60 mg
  • Nátrium
    281 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    72.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    16 micro
Összesen 49 Kcal

Hozzávalók

Káposzta

Öntet

Elkészítés

Káposzta

  1. A káposzta külső leveleit eltávolítjuk, a káposztát megmossuk.
  2. Hosszú csíkokra szeleteljük, vagy, ahogy nekünk tetszik, alaposan megsózzuk és minimum egy fél órát lefedve pihentetjük, hogy egy kis levet eresszen.
  3. A sózott káposztát lecsepegtetjük, kifacsarjuk kissé, és rátesszük a már olajon fonnyadozó hagymákra. Kis lángon, fedő alatt, kis rést hagyva, lassan puhára pároljuk.
  4. Közben hozzáadunk egy kis friss citrom levet, ízlés szerint sót, borsot.
  5. Ha a káposztánk megpuhult, levesszük a tűzről és hagyjuk kihűlni, hogy hozzá adhassuk az öntetet. (Ha maradt a káposztán lé, azt leöntjük róla, de azoknak, akik kicsit szaftosabban szeretnék elkészíteni, ajánlom, hogy tegyék el későbbre, és ha kell, keverjenek belőle egy kicsit a joghurthoz.)

Öntet

  1. A joghurtot simára keverjük.
  2. Nagyobb darabokban belekeverjük a feta sajtot. (Néhány darabkát elteszünk a tálaláshoz.)
  3. Ízlés szerint sózzuk, (a sajt is sós), tarka, frissen őrölt borssal ízesítjük.
  4. A már kihűlt káposztához hozzákeverjük az öntetet.
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 42
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 3818
  • Feltöltés dátuma: 2015. január 31.

Ajánló

 A joghurtos öntet kis könnyedséget kölcsönöz neki, csirke, pulyka de más húsok mellé is ajánlom. Ugyanakkor önálló salátaként is megállja a helyét.     

Receptjellemzők

Receptkategóriák

 Imádom az Anyukám-féle párolt lilakáposztát. Ennek ellenére egy évben egyszer esszük a családdal szilveszterkor, valamilyen igen laktató malacsült mellé.  Próbáltam egy olyan kis salátát össze dobni, ami megállja a helyét külön is, de akár köretként is, bármilyen párolt, sült húshoz.       

Hozzávalók

Káposzta

Öntet

Címlapról ajánljuk

További cikkek