Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Jeges habos kávé másképpen

Jeges habos kávé másképpen
Jeges habos kávé másképpen
10 perc / előkészület: 5 perc főzés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyszer volt, hol nem volt... Egy szép reggelen a forró kávét jéggel szerettem volna gyorsan lehűteni. Mivel a jég lassan olvadt, gyorsan "bedobáltam" a jeget és a kávét a turmixgépbe, és valami nagyon finom, habos krémes kávé lett az eredmény, tej vagy tejszín nélkül. Nagyon krémes, nagyon habos a hab, órákig fent marad a tetején. Ha tejjel csinálod, akkor nem lesz ilyen habos, de biztos vagyok benne, hogy nagyon sokféleképpen lehetne még variálni a turmixolás után. Sokáig úgy gondoltam, hogy ez biztosan csak "nekem jön be", így meg sem említettem a kávémat az ismerőseimnek. Néhány napja egy kedves barátnőm látogatott meg... persze, hogy kávéztunk.:) Kérdeztem is, milyen kávét kér... tejeset, kevés cukorral... el is készítettem neki. Utána nekiálltam a jeges kávém elkészítésének. Barátném megjegyezte, hogy mennyire nem szereti a kardamom magot, utána meg nagy érdeklődéssel figyelte a habzó, mennyei illatú tejmentes habos kávét. Természetesen megkínáltam, és a végén még egy adagot készítettem, nagyon ízlett neki. Így felbátorodtam, és gondoltam, hogy itt is megosztom a habos jeges kávémat Veletek. Egészségetekre!!!

hozzávalók / 2 adag

  • 5 dl víz
  • 1 ek instant kávé
  • 3-4 ek barna cukor
  • 1 csipet darált kardamom
  • 2 csipet darált fahéj
  • 2 marék jégkocka

ajánlat

Meleg nyári napokra.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Forraljuk fel a vizet.
  2. Keverjük bele a kávét, barna cukrot, fűszereket, 5-7 percig állni hagyjuk.
  3. Tegyük a jeget egy turmixgépbe, és még melegen hozzáadjuk a kávét.
  4. Magas fokozaton habosra turmixoljuk.
  5. Hidegen tálaljuk.
  • elkészítettem: 189 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 652
elküldve: 0
receptkönyvben: 38
elkészítve: 2/3
Facebookon megjelent: -

szakács

RAW

Mióta szakács: 2011.03.15.
137 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, reggeli, tízórai
elkészítési idő: 5-15 perc
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: vegán
adag: 2 főre
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
diéta: tejmentes
fogás: ital

receptkategóriák

egyéb elnevezések

tejmentes jeges habos kávé, habos kávé fahéjjal, kardamomos habos kávé

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!