Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ízes tallérok

Ízes tallérok
Ízes tallérok
50 perc / előkészület: 20 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (11)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A világ legegyszerűbb és leggyorsabban készíthető süteménye. Az összegyúrt tésztát nem kell pihentetgetni, azonnal lehet nyújtani, és mehet a sütőbe. Bármilyen formával szaggathatjuk. Felébe kakaót is gyúrhatunk.
Amilyen egyszerű, olyan finom, és olyan gyorsan el is fogy.

hozzávalók / 4 adag

A tallérokhoz

A ragasztáshoz

A megszóráshoz

ajánlat

Tea, kávé mellé kiváló vendégkínáló. Gyerekek kezébe is kiválóan adható édesség.
Fémdobozban nagyon sokáig eltartható.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hozzávalókból tésztát gyúrunk.
  2. Két részre osztjuk, és vékonyra nyújtjuk.
  3. Tetszőleges mintázatú szaggatóval kiszaggatjuk.
  4. Kivajazott sütőlemezre rakosgatjuk, és megsütjük. (Vigyázzunk, meg ne égjen, mert elég gyorsan sül.)
  5. Baracklekvárral összeragasztjuk.
  6. Porcukorral megszórjuk. Másnapra megpuhul.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 24 183
elküldve: 3
receptkönyvben: 445
elkészítve: 14/22
Facebookon megjelent: -

szakács

Sárvári Mária

Mióta szakács: 2008.12.29.
117 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: húsvét, karácsonyi édességek
kategória: aprósütemény
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

lekváros tallér, lekváros linzer

Hozzászólások (11)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

adri9210
adri9210 Thu, 2013-06-06 19:26

Amikor megsült, tényleg kemény volt, de úgy is rábuktak már a családtagok:) Másnapra pedig tényleg nagyon puha lett és finom. 20 perc alatt megsült a mi elektromos sütőnkben.

petyitye
petyitye Sat, 2012-10-13 19:49

Megcsináltam én is férfi létemre :)
Még egyenlőre kemény...de remélem holnap puha lesz.

comite
comite / comite Thu, 2012-01-26 15:39

Én is megsütöttem, bár egy kicsit máshogy. Nagyon vékonyra nyújtottam és csak 12-15 percig sütöttem. Így már rögtön sütés után omlós, puha lett és maradt is. Elfeleztem a nyers tésztát és egyik felébe kakaót gyúrtam. Egy kakaóst és egy fehér karikát ragasztottam össze, és így raktam dobozba. Nagyon finom lett. Köszönet a receptért!

Alyssa
-Mazsola- / Alyssa Sat, 2011-10-01 17:25

Megcsináltam ma ezt a sütit.
Hát ez valami isteni finom!!! :) Komolyan mondom, nem nagyon ettem még ennél jobbat. Egyszerű, de nagyszerű! Mennyei a tésztája, semmi, de semmi panaszom nincs rá.
Köszönöm, hogy megosztottad ezt a remek receptet! :)

_eViKe_
_eViKe_ Tue, 2010-05-11 21:07

Én most csinálom épp, remélem jól fog sikerülni :) Üdv: _eViKe_

crazygirl26
crazygirl26 / crazygirl26 Sun, 2010-04-04 22:25

Most lett kész ez a süti.Megtöltöttem lekvárral és olvasztott csokit csorgattam a tetejére.Most még kemény.Remélem reggelre megpuhul.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sat, 2010-03-27 22:36

Tényleg nagyon finom lett, én még várom, hogy teljesen megpuhuljon, de már így sem kemény! Az ajánlat szerint tettem a felébe kakaót is! Mutatós! Nagyon jó recept, ha látom, hogy te csináltad az már magában nagyon jó ajánlás! :) Köszönöm!

crazygirl26
crazygirl26 / crazygirl26 Tue, 2010-03-23 09:22

Én azt szeretném megkérdezni,hogy milyen vastagságra kell nyújtani a tésztát?Mivel sütőporos,biztos meg fog dagadni sütés közben.És kb. mennyi ideig kell sütni?5-10perc?Gondolom linzer tészta.

maria_0725
Sárvári Mária / maria_0725 Tue, 2010-03-23 18:51

Minél vékonyabbra nyújtod annál finomabb lesz.Jól gondolod kicsit emelkedik sütés közben.
A sütési ideje rövid, de igazából nem lehet pontosan megmondani mert függ a sütőtől.
Én addig szoktam sütni, míg a széle pirosodni nem kezd.

Zit
Zit / Zit Mon, 2010-03-22 17:15

Nagyon szeretem az ilyesmi sütiket, köszönöm ezt a jó kis receptet! :-)

1458
finomliszt 60 dkg
porcukor 25 dkg
vaj 25 dkg
tojás 3 db
vaníliás cukor 2 csomag
citromlé 1 citromból nyert
citromhéj 1 citromból nyert
sütőpor 1 csomag
sárgabaracklekvár 20 dkg
porcukor 1 ek