r
Nosalty Logó

Ínyenc oldalas

A'la Atya
Ínyenc oldalas
adag
Idő
p
Költség
költséges
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

544
Kalória
27.5g
Fehérje
16g
Szénhidrát
41g
Zsír
206.4g
Víz
140g
Koleszterin
126.5mg
Élelmi rost
13.7g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 544 kcal
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 1089 kcal
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 146 kcal
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.5 g

Zsír

  • Összesen
    41 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    140 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1631.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    257 mg
  • Nátrium
    1260 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    16 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    206.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    109 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    119 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    4523 micro
  • Lut-zea
    60 micro
Összesen 544 kcal
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    55 g

Zsír

  • Összesen
    82 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    280 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3262.4 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    78 mg
  • Kálcium
    70 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    68 mg
  • Foszfor
    514 mg
  • Nátrium
    2521 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    32.1 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    412.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    319 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    219 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    237 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    9047 micro
  • Lut-zea
    121 micro
Összesen 1089 kcal
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    11 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    439.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    69 mg
  • Nátrium
    339 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    4.3 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    55.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    43 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1218 micro
  • Lut-zea
    16 micro
Összesen 146 kcal

Elkészítés

  1. A ketchupot és a mézet összekeverjük. Ha tehetjük, előző este kenjük be az oldalasokat ezzel a mázzal, és jól lezárt dobozban tegyük a hűtőbe.
  2. Az oldalasokat fektessük tepsibe, kenjük rá az összes ketchupos-mézes keveréket, egy-egy csipet sót (keveset) szórjunk minden oldalasra, öntsük a tepsibe a vizet, és alaposan fóliázzuk le.
  3. A sütőt alul-felül sütő módban melegítsük elő 220 fokra. Tegyük a tepsit az előmelegített sütőbe, és 20 perc elteltével csökkentsük a hőfokot 140 fokra. Süssük így 130 percen át, majd a fóliát levéve süssük további 20 percet, amíg megpirul. Tálaljuk sült burgonyával.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 180 p
  • Sütés hőfoka: 140 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20x6

A klasszikus natúr vagy mustáros oldalast nem lehet megunni. Szemnek és ízlelőbimbóknak egyaránt kívánatos. Hozzáérünk, és lefordul a hús a csontról. Állaga olyan, mint a vaj, krémes. Az íze erőteljes, fűszeres. Mintha az oldalas volna a sertéshúsok királya. Ezt a gasztronómiai megtapasztalást hívatott egy magasabb szintre emelni ez az oly egyszerű recept. Mindössze néhány hozzávaló és néhány darab oldalas. De a végeredmény... Fantasztikus ízvilág. Az omlós, krémes állagot feldobja az enyhén édeskés, mézes-paradicsomos ízvilág. Próbáljuk ki bátran nem elfeledve a bölcsességet: "Az ételekkel és fűszerekkel próbálkozzunk bátran, legfeljebb rossz lesz!"

További receptek

Chimichurris csirke

A chimichurri csirke egy fantasztikus, dél-amerikai (tipikusan argentin) ihletésű étel, ahol a friss fűszernövényekből készült chimichurriszósz fűszerezi meg a csirkét. Az alábbi ...

Hering András

Piri-piri csirke

A piri-piri (vagy peri-peri) csirke egy népszerű, csípős, fűszeres csirkeétel, amely portugál gyarmati hatásokra alakult ki Afrikában. Az étel alapja a piri-piri paprika (afrikai ...

Hering András

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...