Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Huszárcsók

Huszárcsók
Huszárcsók
38 perc / előkészület: 20 perc sütés: 18 perc
receptkönyvben hozzászólások (11)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Van abban valami sorsszerű, hogy ez volt az egyik első édesség, amit készítettem. Igaz, akkor még nem tudtam, hogy huszárcsóknak is nevezik, ezt csak nemrégiben fedeztem fel, amikor az Ínyesmester könyvet lapozgattam. Azt a receptet dolgoztam át az általam ismert mentén, és így jött ki a végeredmény, ami szerintem eléggé rendben van. Bármilyen magot használhatunk (mandulát, diót, mogyorót), illetve bármilyen lekvárt párosíthatunk hozzá. Én most vaníliás eperlekvárral töltöttem meg.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet elkeverjük a cukorral és egy csipet sóval, majd hozzáadjuk a kockára vágott vajat, és alaposan elmorzsoljuk.
  2. Hozzáadjuk a tojássárgáját, belereszeljük a citromhéjat, és összegyúrjuk a tésztát. Fóliába csomagoljuk, és 45 percre hűtőbe tesszük.
  3. A mandulát késsel apróra vágjuk, majd a tésztákból golyókat formázunk, megforgatjuk először a tojásfehérjében, aztán a mandulában, végül sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, és a tenyerünkkel kissé lenyomjuk, hogy 2,5-3 centi átmérőjűek legyenek.
  4. A közepébe fakanállal (vagy bármilyen célszerszámmal) lukakat csinálunk, ahova a lekvár kerül majd. Ekkor lesz a keksz 4-,4-5 centi átmérőjű.
  5. 175 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és 10-12 percig sütjük, kivesszük, megtöltjük őket a lekvárral, és további 6-8 percig sütjük, amíg barnulni nem kezd.
  • sütési hőfok: 175°C
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 8
össznézettség: 40 184
elküldve: 21
receptkönyvben: 615
elkészítve: 27/27
Facebookon megjelent: -

szakács

Kárai Dávid

Mióta szakács: 2013.03.04.
353 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, reggeli, tízórai, ebéd, uzsonna
konyhatitkok: nagyi receptjei
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kategória: aprósütemény
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi édességek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

eperlekváros huszárcsók, mandulás korong lekvárral, boszorkánypogácsa

Hozzászólások (11)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

davideemese
davideemese Sat, 2015-06-20 15:25

davideemese
Kètszer is elkèszìtettem , èn tettem bele egy kàvèskanàlnyi sùtòport is. Nagyon izlett.
Elnèzèst az èkezetekèrt de az Olasz laptokon nem lèteznek.

Mari_posa
Mari_posa Thu, 2015-05-28 12:50

Lehet hogy rosszul ertelmezem, de mar a kesz tesztat kell megforgatni a tojasfeherjeben?? Nem kell kicsit esetleg felverrni? Nem tudom ki mennyire tudja 'megforgatni' a tojasfeherjeben??

K_Atica01
Katica / K_Atica01 Wed, 2015-05-27 18:30

Gratulálok...valóban remek süti.
Mi is nagyon szeretjük,gyakran készítem különböző " pongyolában" (dió,mandula,mogyoró,pisztácia.....és különböző lekvárokkal.Fent van a receptjeim között, csak én úgy ismertem meg,hogy Boszorkánypogácsa.

650
finomliszt 15 dkg
cukor 8 dkg
1 csipet
citromhéj 0.5 citromból nyert
vaj 12 dkg
tojás 1 db
mandula 10 dkg
lekvár/ dzsem 10 teáskanál