r
Nosalty Logó

Húsvéti nyuszi briós

Angyalka93
Húsvéti nyuszi briós
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

710
Kalória
17.7g
Fehérje
118.5g
Szénhidrát
17.2g
Zsír
33.5g
Víz
99.3g
Koleszterin
4g
Élelmi rost
21.5g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 710 kcal
  • 10% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 2843 kcal
  • 10% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 289 kcal
  • 10% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.7 g

Zsír

  • Összesen
    17.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    99 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    454.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    108 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    201 mg
  • Nátrium
    57 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    118.5 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    33.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    161 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    85 micro
  • Kolin:
    94 mg
  • Retinol - A vitamin:
    153 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    96 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    138 micro
Összesen 710 kcal
  • 10% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    70.9 g

Zsír

  • Összesen
    68.7 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    397 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1816.8 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    198 mg
  • Kálcium
    433 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    135 mg
  • Foszfor
    806 mg
  • Nátrium
    227 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    474.1 g
  • Cukor
    86 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

Víz

  • Összesen
    134 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    645 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    83 micro
  • K vitamin:
    58 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    341 micro
  • Kolin:
    375 mg
  • Retinol - A vitamin:
    612 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    384 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    552 micro
Összesen 2843 kcal
  • 10% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    184.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    82 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    48 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    13.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    65 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    62 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    39 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    56 micro
Összesen 289 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. 1 dl langyos tejbe morzsoljukaz élesztőt, hozzáadunka cukorból 1 kiskanálnyit, felfuttatjuk.Egy tálba tesszüka lisztet, hozzáadjuka felfuttatott élesztőt, a cukrot, sót, tojássárgáját, olvasztott margarint,maradék tejet.
  2. Jól összegyúrjuk, sima tésztává dagasztjuk. Ha kész, tetejét meghintjükkicsi liszttel, majd konyharuhával letakarva meleg helyen 20-25 percig kelesztjük.
  3. Kelesztés után picit átgyúrjuk, majd ismét 30 percig kelesztjük.
  4. Mikor megkelt, 5 dkg-os darabokat vágunk, kis zsemleformákra gyúrjuk, letakarjuk konyharuhával, és 10 percig pihentetjük.
  5. Ezután ujjnyi vastagságúra sodorjuk, lecsippentünka végeiből. Az egyik végéből nagyobbat anyuszi fejének,a másik oldalból pedig kisebbet a nyuszi farkának.
  6. A kígyóvá sodort tésztát csiga alakúra tekerjük. A kisebb lecsípett tésztából kis gömböcöt csinálunk. Ez lesz a nyuszi farka. A nagyobb darabot kicsit kilapogatjuk, és a fülei közötti részt késsel kivágjuk. A nyuszi szeméhez mazsolát használunk.
  7. A megformázott nyuszikat sütőpapírral bélelt tepsire tesszük,és megkenjüktojásfehérjével. 10 percig pihentetjük, majd ismét megkenjüktojással.
  8. Megszórjukcukorral, és 200 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt megsütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 25 p
  • Sütés ideje: 15 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Anyukámmal húsvét előtt azon gondolkodtunk, milyen sütit lehetne készíteni, aminek húsvéti hangulata van. Kitaláltuk, hogy sütünk brióst, de nem hagyományos formában. Aztán egyszer csak kialakult a nyuszi forma belőle, és utána már így csináltuk a többi brióst is.

További receptek

Diós búrkifli házilag

Manapság már oly kevés helyen árulják az édes péksütemények koronázatlan királyát, ahol pedig mégis kapni, hát, gyakran inkább kiábrándító vagy feledhető élményt nyújt a bolti ...

Lakos Benedek

Egyszerű rongyos kifli

A „magyar croissant” néven is elhíresült rongyos kifli tulajdonképpen tényleg hasonlít néhány tulajdonságában a francia péksüteményre. Szerencsére csak a jobb jellemzőkön ...

Lakos Benedek

Zsebes házi pita

Egy egyszerű lepénykenyér, amit mindenféle jóval megtölthetünk, könnyű és sokszínűen felhasználható alapanyaga lehet bármelyik háztartásnak. A bolti helyett játszi könnyedséggel ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...