r
Nosalty Logó

Húsos pite roppanós tésztakéregben

Evelin Tekla
Húsos pite roppanós tésztakéregben
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

1153
Kalória
49.8g
Fehérje
41.2g
Szénhidrát
88.6g
Zsír
310.8g
Víz
237.8g
Koleszterin
3.3g
Élelmi rost
7.8g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 1153 kcal
  • 10% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 4607 kcal
  • 10% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 213 kcal
  • 10% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    49.8 g

Zsír

  • Összesen
    88.6 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    238 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1815.4 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    451 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    68 mg
  • Foszfor
    640 mg
  • Nátrium
    601 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    41.2 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    310.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    245 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    59 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    64 micro
  • Kolin:
    186 mg
  • Retinol - A vitamin:
    240 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    45 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    366 micro
Összesen 1153 kcal
  • 10% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    199.1 g

Zsír

  • Összesen
    354.5 g
  • Telített zsírsav
    108 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    106 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    61 g
  • Koleszterin
    951 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7261.5 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    188 mg
  • Kálcium
    1806 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    273 mg
  • Foszfor
    2560 mg
  • Nátrium
    2404 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    164.6 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

Víz

  • Összesen
    1243 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    978 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    55 mg
  • C vitamin:
    36 mg
  • D vitamin:
    237 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    41 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    258 micro
  • Kolin:
    744 mg
  • Retinol - A vitamin:
    960 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    145 micro
  • β-crypt
    181 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1463 micro
Összesen 4607 kcal
  • 10% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.2 g

Zsír

  • Összesen
    16.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    335.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    83 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    118 mg
  • Nátrium
    111 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    7.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    57.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    44 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    68 micro
Összesen 213 kcal

Elkészítés

  1. A leveles tésztát kitesszük egy lapos tányérra kiolvadni.
  2. A darált húst sózzuk, borsozzuk, ízlés szerint fűszerezzük (én lestyánt szórtam bele), olajon lepirítjuk fehéredésig. Pirospaprikát szórunk rá, kis vízzel felöntjük, és puhulásig főzzük. (Ha elkészül, a víznek el kell alóla párolódnia, nem lehet sok szaftja, különben elázik a tészta.)
  3. A nagyjából kiolvadt tésztát lisztezett nyújtótáblán kinyújtjuk, az egyik felére rákenjük a vajkrémet, belehalmozzuk az előtte olajon lepirított gombát, a hagymát, kukoricát, a húst, és sajtot reszelünk rá.
  4. Ezután összehajtjuk a batyut, a széleit összenyomkodjuk ujjainkkal, villával, hogy ne nyíljon szét.
  5. A tetejére felvert tojást kenünk, kicsit megszurkáljuk villával, szórhatunk rá magokat, pl. szezám- vagy lenmagot is.
  6. 205-210 °C-on 11-12 percig sütjük légkeverésen, amíg kicsit megpirul, és finom roppanós nem lesz. Lehet a tetejére még sajtot vagy majonézt is nyomni, ízlés szerint.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 10 p
  • Sütés hőfoka: 205 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Finom, laktató ebéd, nálunk családi kedvenc :)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek