Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hűsítő tejberizs csokoládépudinggal és gyümölcsöntettel

Hűsítő tejberizs csokoládépudinggal és gyümölcsöntettel
Hűsítő tejberizs csokoládépudinggal és gyümölcsöntettel
30 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Olykor-olykor, mikor már előre tudja az ember, hogy az elkövetkezendő napokban 30 fok feletti lesz a hőmérséklet, érdemes betárazni hűsítő nasikból. Ez a finomság is így készült el.

hozzávalók / 5 adag

tejberizs

puding

öntet

ajánlat

Esetleg fagyasztott gyümölcsből is tökéletesen elkészíthető a gyümölcsöntetünk. Cukor helyett használhatunk édesítőszert, xilitet például. És természetesen a tej is lehet laktózmentes.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy liter tejet a rizzsel felforralunk, és megpuhítjuk benne a rizst. Ki hogy szereti, én például még szeretem, mikor a rizs kicsit keményebb, és lehet rágcsálni. Ízlés szerint megcukrozzuk. Ez nálam körülbelül 3 ek cukrot jelent. Majd levesszük a tűzről, és kicsit hagyjuk hűlni.
  2. Egy pudingport (lehet más ízű is csoki helyett, de én azért vagyok odáig) a tasak leírása szerint elkészítünk. Tehát fél liter tejből egy keveset félreöntünk, ebben elkeverjük a port. A többi tejet feltesszük forrni. Ha ez megtörtént, beleöntjük a port, adagolunk hozzá cukrot, itt is kb. 3 ek, majd ha besűrűsödött, ezt is lehúzzuk a tűzről.
  3. Az előkészített kis üvegtányérokat felsorakoztatjuk, és nagyjából egyenlően eloszlatjuk bennük a pudingot. Ott hagyjuk őket hűlni egy picit, és visszatérünk a tűzhöz.
  4. A gyümölcsöket egy lábosba helyezzük, és elkezdjük kis lángon hevíteni. Mikor levet ereszt, hozzáadjuk a 2 ek cukrot. Kicsit párologtatjuk a levét, ezután hozzáadjuk a lekvárt is. Elkeverjük benne, végül pedig jöhet a 2 ek rum. Hagyjuk még kettőt rottyanni, de nem főzzük tovább, hogy a rum aromája ne vesszen el.
  5. Ezután mehet a tejberizs a pudingra. Ezt is egyenlő részekre osztva öntögetjük. Ha esetleg több lett, akkor mi sem maradunk éhen a készületek közepette. A forró gyümölcsöntetet pedig rácsorgatjuk a tetejére, és kész is a mesés desszert.
  6. Hűtőbe rakjuk, és már alig várjuk, hogy holnap a hőségben fogyaszthassuk. Persze, aki nem bírja ki, akár melegen is fogyaszthatja.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 608
elküldve: 0
receptkönyvben: 48
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Reavy

Mióta szakács: 2015.06.05.
14 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
kategória: édes krém
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
diéta: gluténmentes, tojásmentes
adag: 5 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

tejberizs csokipudinggal és gyümölcsszósszal, csokipudingos tejberizs gyümölcsös öntettel, tejberizs csokoládés pudinggal és gyümölcsöntettel

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

437
tej 1 l
rizs 160 g
cukor 3 ek
csokoládés pudingpor 1 tasak
tej 5 dl
cukor 5 ek
cukor 2 ek
málna 2 dkg
eper 3 dkg
cseresznye 5 dkg
piros ribizli 2 dkg
őszibarack 0.25 közepes db
lekvár/ dzsem 2 ek
rum 2 ek