r
Nosalty Logó

Hűsítő tejberizs csokoládépudinggal és gyümölcsöntettel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Hűsítő tejberizs csokoládépudinggal és gyümölcsöntettel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 5% Zsír

tejberizs

puding

öntet

Összesen 437 kcal
  • 9% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 5% Zsír

tejberizs

puding

öntet

Összesen 2190 kcal
  • 9% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 5% Zsír

tejberizs

puding

öntet

Összesen 111 kcal
  • 9% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.4 g

Zsír

  • Összesen
    6.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    564 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    350 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    41 mg
  • Nátrium
    154 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    74.6 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    78 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    22 micro
Összesen 437 kcal
  • 9% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    57.1 g

Zsír

  • Összesen
    31.3 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2819.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    1748 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    203 mg
  • Nátrium
    770 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    372.8 g
  • Cukor
    191 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    172 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    39 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    390 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    76 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    111 micro
Összesen 2190 kcal
  • 9% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.8 g

Zsír

  • Összesen
    1.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    140.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    87 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    3 mg
  • Foszfor
    10 mg
  • Nátrium
    38 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.5 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    8.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    1 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 111 kcal

Hozzávalók

tejberizs

puding

öntet

Elkészítés

tejberizs

  1. Egy liter tejet a rizzsel felforralunk, és megpuhítjuk benne a rizst. Ki hogy szereti, én például még szeretem, mikor a rizs kicsit keményebb, és lehet rágcsálni. Ízlés szerint megcukrozzuk. Ez nálam körülbelül 3 ek cukrot jelent. Majd levesszük a tűzről, és kicsit hagyjuk hűlni.
  2. Egy pudingport (lehet más ízű is csoki helyett, de én azért vagyok odáig) a tasak leírása szerint elkészítünk. Tehát fél liter tejből egy keveset félreöntünk, ebben elkeverjük a port. A többi tejet feltesszük forrni. Ha ez megtörtént, beleöntjük a port, adagolunk hozzá cukrot, itt is kb. 3 ek, majd ha besűrűsödött, ezt is lehúzzuk a tűzről.
  3. Az előkészített kis üvegtányérokat felsorakoztatjuk, és nagyjából egyenlően eloszlatjuk bennük a pudingot. Ott hagyjuk őket hűlni egy picit, és visszatérünk a tűzhöz.
  4. A gyümölcsöket egy lábosba helyezzük, és elkezdjük kis lángon hevíteni. Mikor levet ereszt, hozzáadjuk a 2 ek cukrot. Kicsit párologtatjuk a levét, ezután hozzáadjuk a lekvárt is. Elkeverjük benne, végül pedig jöhet a 2 ek rum. Hagyjuk még kettőt rottyanni, de nem főzzük tovább, hogy a rum aromája ne vesszen el.
  5. Ezután mehet a tejberizs a pudingra. Ezt is egyenlő részekre osztva öntögetjük. Ha esetleg több lett, akkor mi sem maradunk éhen a készületek közepette. A forró gyümölcsöntetet pedig rácsorgatjuk a tetejére, és kész is a mesés desszert.
  6. Hűtőbe rakjuk, és már alig várjuk, hogy holnap a hőségben fogyaszthassuk. Persze, aki nem bírja ki, akár melegen is fogyaszthatja.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 50
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 6775
  • Feltöltés dátuma: 2015. június 16.

Ajánló

Esetleg fagyasztott gyümölcsből is tökéletesen elkészíthető a gyümölcsöntetünk. Cukor helyett használhatunk édesítőszert, xilitet például. És természetesen a tej is lehet laktózmentes.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Olykor-olykor, mikor már előre tudja az ember, hogy az elkövetkezendő napokban 30 fok feletti lesz a hőmérséklet, érdemes betárazni hűsítő nasikból. Ez a finomság is így készült el.

Hozzávalók

tejberizs

puding

öntet

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...