r
Nosalty Logó

Hummusz-szezámmagos csicseriborsókrém

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Vitai Kati
Hummusz-szezámmagos csicseriborsókrém
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 16% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 487 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 2434 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 416 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Mangán

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.4 g

Zsír

  • Összesen
    29.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1562.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    230 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    85 mg
  • Foszfor
    483 mg
  • Nátrium
    745 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.9 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    318 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 487 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Mangán

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    92.2 g

Zsír

  • Összesen
    145.9 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    58 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    59 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7811.9 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    1152 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    425 mg
  • Foszfor
    2416 mg
  • Nátrium
    3725 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    55 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    219.5 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    52 mg

VÍZ

  • Összesen
    99.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    41 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1588 micro
  • Kolin:
    242 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    97 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    12 micro
Összesen 2434 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Mangán

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.8 g

Zsír

  • Összesen
    24.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1335.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    197 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    73 mg
  • Foszfor
    413 mg
  • Nátrium
    637 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.5 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    17 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    271 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 416 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csicseriborsót áztasd be előző éjszaka. Másnap csöpögtesd le, és bő vízben 1-2 óra alatt főzd puhára. A megfőtt csicseriborsóról öntsd le a vizet, és tedd a csicseriborsót aprítógépbe/turmixgépbe. Tedd hozzá a citromlevet, sót, asafoetidát és a tahinit, és turmixold össze. Ahhoz , hogy elég krémes legyen, tegyél egy kis vizet is hozzá. Az elkészült hummuszt már szedheted is egy tányérra. Öntözd meg az olívaolajjal, szórd meg pirospaprikával, és tedd rá a petrezselymet.
  • Receptkönyvben: 67
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 17
  • Össznézettség: 20388
  • Feltöltés dátuma: 2016. június 17.

Receptkategóriák

Hummusz-szezámmagos csicseriborsókrém
Vitai Kati 92 recept

A hummusz nem más, mint szezámkrémes csicseriborsókrém. A közel-kelet egyik nagy-nagy kedvenc kenyérre kenhető kencéje.  A legtöbb recept amit manapság készítenek sajnos konzervből készül. Már több cikkben írtam róla, hogy az ájurvéda, milyen fontosnak tartja a friss alapanyagok használatát (bővebben itt olvashatsz róla). Konzerveket én csak nagyon, nagyon végszükség esetén szoktam használni. Arra az esetre, ha nincs időd a csicseriborsót megfőzni egy humusz receptet már közreadtam (itt olvashatod) . Amikor nincs időm akkor általában csicseriborsó lisztből készítettem a hummuszt.    Klasszikus hummusz készítése előző este indul. :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

3 ártalmas étkezési szokás, ami májbetegséghez vezethet

A mindennapi rohanásban csak kevesen gondolunk bele abba, hogy milyen nagy mértékben befolyásolják étkezési szokásaink a májunk működését. Érdemes odafigyelni rájuk, ugyanis idővel akár maradandó károsodáshoz vagy betegséghez is vezethetnek. Íme, három olyan étkezési szokás, ami károsítja a májat – és egy, ami segít elkerülni a bajt.