r
Nosalty Logó

Hókocka - Pille szelet 2.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
a-édrienn
Hókocka - Pille szelet 2.
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 5% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 1270 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 5080 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 376 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13 g

Zsír

  • Összesen
    64 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    345.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    103 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    125 mg
  • Nátrium
    56 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    162.1 g
  • Cukor
    93 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    634 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    70 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    595 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    458 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    77 micro
Összesen 1270 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    52.1 g

Zsír

  • Összesen
    255.9 g
  • Telített zsírsav
    50 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    119 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    75 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1382.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    139 mg
  • Kálcium
    413 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    94 mg
  • Foszfor
    500 mg
  • Nátrium
    226 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    648.3 g
  • Cukor
    372 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    129.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2534 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    28 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    280 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    119 micro
  • Kolin:
    217 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2381 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1830 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    308 micro
Összesen 5080 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    18.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    102.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    37 mg
  • Nátrium
    17 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.8 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    9.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    187 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    176 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    135 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 376 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet a margarinnal és a cukorral összekeverjük. Az 1 tojást hozzáadjuk a tésztához, és jól összegyúrjuk, közben a kevés tejben feloldjuk a szalalkálit, és azt is a tésztához adjuk, ha kell, akkor még egy pici lisztet adhatunk hozzá, hogy jól gyúrható tésztát kapjunk.
  2. A tésztát 3 részre osztjuk. Kb. 1 cm vastag lappá nyújtjuk, és tepsi hátulján vagy sütőlemezen (éppenhogy csak a széle elkezd barnulni) megsütjük. A másik 2 lapot is ugyanígy megsütjük.
  3. A 2,5 dl tejet a 3 cs vaníliás cukorral felforraljuk, majd a 4 ek lisztet elkeverjük benne, és még egy picit forraljuk, de állandóan kevergetjük. Hűlni hagyjuk.
  4. 20 dkg margarint habosra keverjük a 30 dkg porcukorral. Ha kihűlt a lisztes krém, akkor belekanalazzuk a margarinos krémbe, és robotgéppel jól elkeverjük.
  5. A krém felét az egyik lap tetejére kanalazzuk, és egyenletesen elosztjuk, ráhelyezzük a következő lapot, és a krém másik felét ennek a lapnak a tetejére kanalazzuk. Végül az utolsó lapot a krém tetejére tesszük. 1 éjszakát állni hagyjuk.
  6. Tálalás előtt porcukorral megszórjuk a tetejét.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 481
  • Tegnapi nézettség: 84
  • 7 napos nézettség: 288
  • Össznézettség: 201653
  • Feltöltés dátuma: 2010. március 10.

Ajánló

Tipp: Ha nem akarunk 1 éjszakát várni vele, akkor egy nedves konyharuhával letakarjuk, és 3-4 óráig állni hagyjuk, így megpuhul a legfelső lap is.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
a-édrienn 87 recept

Laktató sütemény és nagyon finom. Én dupla adagot készítek ebből mindig. A párom kedvenc sütije, muszáj volt megtanulnom az elkészítését. A krémet ízlés szerint lehet variálni.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek