Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hetes sajtos fánk

Hetes sajtos fánk
Hetes sajtos fánk
41 perc / főzés: 1 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (14)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Amikor a hozzávalókat kezdtem lemérni, akkor adta magát ez a név. Ebből az adagból 15 darab lett.

hozzávalók / 5 adag

A tésztához

A töltelékhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sütőt begyújtjuk, egy sütőlemezt kibélelünk sütőpapírral.
  2. A vizet felforraljuk a vajjal, meg a sóval, hozzáadjuk a lisztet, amivel közepes lángon 1 percig főzzük állandóan kevergetve. Elzárjuk a tüzet, 5 percig hagyjuk hűlni.
  3. Egyenként beleütjük a tojásokat, és jól eldolgozzuk benne fakanállal.
  4. Két kanál segítségével kb. 4 cm átmérőjű kupacokat rakunk a papírra. Berakjuk a sütőbe, és pirosra sütjük.
  5. Hagyjuk teljesen kihűlni, félbevágjuk, megkenjük a krémsajttal mindkét oldalát, és reszelt sajtot szórunk rá.
  6. A krémsajtot vegyük ki a hűtőből, hogy szobahőmérsékletű legyen, úgy könnyebb lesz megkenni, mert a tészta nagyon puha.
  • sütési hőfok: 190°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 44x30 cm
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 21 335
elküldve: 10
receptkönyvben: 659
elkészítve: 12/26
Facebookon megjelent: -

szakács

witch

Mióta szakács: 2011.07.18.
721 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: fánk
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 5 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

képviselőfánk sajttal töltve, krémsajtos fánk

Hozzászólások (14)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

valika 49
valika 49 Sun, 2014-02-02 13:49

A tésztáját ismerem, /képviselőfánk/ de még ezzel a töltelékkel nem készítettem. Hamarosan ki fogom próbálni! Köszi a receptet.

witch
witch / witch Sun, 2014-02-02 19:24

Nagyon szivesen! Sosan is finom am, nalunk hamarabb elfogy, mint az edes.

k.k.kriszta
k.k.kriszta Sat, 2011-11-19 18:41

Szuper ez a recept!Jó néhány évvel ezelőtt csináltam képviselő fánkot,ugyan ezzel a módszerrel.Szóval mindenkinek ajánlom édes töltelékkel is!:-)

witch
witch / witch Sat, 2011-11-12 13:26

Kedves milkacica!
Jaj de jo, hogy sikerult! Ugy orulok neki!:)
Nagyon szivesen!

milkacica
milkacica Sat, 2011-11-12 13:09

Ez volt az első fánkom :) nagyon gyorsan és nagyon finom lett!Köszönöm!

witch
witch / witch Fri, 2011-11-11 21:45

Kedves nyuszika!
Nagyon szivesen! Nekem sem ez az elso fank recept, de ez legalabb sikerult is! Fontos a tesztat hulni hagyni, mielott a tojas bele van utve. Akkor biztos, hogy sikerul. Koszonom a dicseretet, most szerencsem volt elsore jo lett a kep.
udv:witch

witch
witch / witch Fri, 2011-11-11 21:36

Kedves Fahej!
Igen, finom volt. A lanyomnak a szuletesnapjara keszitettem, de sutottem meg egy adagot fele ilyen nagyra es mind elfogyott!
udv:witch

nyuszika
Nyuszika / nyuszika Fri, 2011-11-11 18:58

Kedves witch!

Köszönöm a receptet,nagyon örülök,hogy felraktad!Próbálkoztam már hasonlóval,de jóval bonyolultabb volt az elkészítése.Mindenképp kipróbálom!
Nagyon íncsiklandó lett a kép,biztos a fánkocskák is hamar elfogytak:)!
Üdv:nyuszika

Fahéj
Fahéj / Fahéj Fri, 2011-11-11 18:17

Jaj ez milyen finom lehet! Elmentettem, kipróbálom mindenképp. Üdv: Fahéj

313
víz 7 ek
vaj 7 dkg
finomliszt 7 dkg
2 csipet
tojás 2 db
tojás 1 db
krémsajt 10 dkg
sajt 10 dkg