r
Nosalty Logó

Hetes sajtos fánk

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
witch
Hetes sajtos fánk
adag
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 12% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 313 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 1566 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 279 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11 g

Zsír

  • Összesen
    24.5 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    163 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    480.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    152 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    148 mg
  • Nátrium
    150 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.6 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    205 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    92 mg
  • Retinol - A vitamin:
    203 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    149 micro
Összesen 313 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    54.8 g

Zsír

  • Összesen
    122.5 g
  • Telített zsírsav
    57 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    814 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2403.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    84 mg
  • Kálcium
    760 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    740 mg
  • Nátrium
    752 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    58.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    231.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1026 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    140 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    107 micro
  • Kolin:
    462 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1015 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    140 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    743 micro
Összesen 1566 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.8 g

Zsír

  • Összesen
    21.8 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    145 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    428.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    136 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    132 mg
  • Nátrium
    134 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.4 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    183 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    82 mg
  • Retinol - A vitamin:
    181 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    132 micro
Összesen 279 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A sütőt begyújtjuk, egy sütőlemezt kibélelünk sütőpapírral.
  2. A vizet felforraljuk a vajjal, meg a sóval, hozzáadjuk a lisztet, amivel közepes lángon 1 percig főzzük állandóan kevergetve. Elzárjuk a tüzet, 5 percig hagyjuk hűlni.
  3. Egyenként beleütjük a tojásokat, és jól eldolgozzuk benne fakanállal.
  4. Két kanál segítségével kb. 4 cm átmérőjű kupacokat rakunk a papírra. Berakjuk a sütőbe, és pirosra sütjük.
  5. Hagyjuk teljesen kihűlni, félbevágjuk, megkenjük a krémsajttal mindkét oldalát, és reszelt sajtot szórunk rá.
  6. A krémsajtot vegyük ki a hűtőből, hogy szobahőmérsékletű legyen, úgy könnyebb lesz megkenni, mert a tészta nagyon puha.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 44x30
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 375
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 23845
  • Feltöltés dátuma: 2011. november 11.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Amikor a hozzávalókat kezdtem lemérni, akkor adta magát ez a név. Ebből az adagból 15 darab lett.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A legfinomabb füstös kence a kenyeredre, az erdélyi zakuszka

Az erdélyi konyha egyik emblematikus fogása, itthon sok helyen ismert, de kevésbé elterjedt finomság, szemben a padlizsánkrémmel. Ez a csodálatos, krémes zakuszka, amelyet ilyenkor ősszel kell nagy mennyiségben készíteni, hogy aztán egész télen remek reggelik, vacsorák alapja, húsos és zöldséges ételek kísérője, tészták feltétje legyen.