r
Nosalty Logó

Házi túrókocka

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lizinka_
Házi túrókocka
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 13% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 441 kcal
  • 13% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 1762 kcal
  • 13% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 219 kcal
  • 13% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    23.5 g

Zsír

  • Összesen
    17.3 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    112 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1034.4 g
  • Cink
    260 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    142 mg
  • Vas
    200 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    299 mg
  • Nátrium
    96 mg
  • Réz
    10 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.1 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    98 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    102 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    25 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    120 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    74 mg
  • Retinol - A vitamin:
    101 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    122 micro
Összesen 441 kcal
  • 13% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    93.9 g

Zsír

  • Összesen
    69.3 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    448 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4137.8 g
  • Cink
    1041 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    570 mg
  • Vas
    802 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    1196 mg
  • Nátrium
    384 mg
  • Réz
    40 mg
  • Mangán
    32 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    180.5 g
  • Cukor
    91 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    391.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    410 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    100 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    481 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    298 mg
  • Retinol - A vitamin:
    405 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    57 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    489 micro
Összesen 1762 kcal
  • 13% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    11.6 g

Zsír

  • Összesen
    8.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    511.5 g
  • Cink
    129 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    70 mg
  • Vas
    99 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    148 mg
  • Nátrium
    47 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.3 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    51 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    12 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    59 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    60 micro
Összesen 219 kcal
  • Legnézettebb receptje

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját egy méretes üstben habosra keverjük a cukrokkal. Majd belekeverjük a túrót, a tejfölt, a sütőport, lágy vajat. Ezután pedig a tojások keményre felvert habját.
  2. Majd a réteslapokat kettesével összehajtva olló segítségével 1 cm-es csíkokra vágjuk egy tálcán. Kézzel kicsit fellazítjuk és laza mozdulatokkal a túrós kémbe keverjük.
  3. Egy méretes tepsit, vagy hőálló üvegtálat kikenünk vajjal és kilisztezzük. Ebbe öntjük a túrós masszát.
  4. A sütőtálat előmelegített 180 C-os sütőbe tesszük és kb. 35 perc alatt megsütjük.
  5. Langyosra hűtve, porcukorral megszórva, kockákra vágjuk és kínáljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Receptkönyvben: 28
  • Tegnapi nézettség: 8
  • 7 napos nézettség: 32
  • Össznézettség: 7167
  • Feltöltés dátuma: 2024. április 12.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Házi túrókocka
Lizinka_ 591 recept

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

4 konyhai maradék, amelytől megerősödik a levendulád

A levendula az egyik legnépszerűbb évelő növény itthon, amely feltűnő megjelenésének és jól ismert illatának köszönhetően megragadja a szemünket és az orrunkat is. Akad azonban néhány konyhai maradék, amivel még pompásabbá és erősebbé teheted ezt a kedvelt virágot.

Nosalty

3 recept segítségével megmutatjuk, hogy a jénai nem csak egy...

Biztos sokunk konyhájában lakik egy masszív, mégis törékenynek tűnő, sokszínűen bevethető, mégis unalmasnak ható, kiváló kulináris adottságokkal rendelkező, mégis gyakran lenézett üvegedény, amit jénainak hívnak. De mégis mik ezek a kettős érzések a tállal kapcsolatban, és hogyan lehetne őket eloszlatni? Talán a legjobb út a megismerés felé néhány egyszerű, de nagyszerű recepten keresztül vezet? Egy próbát mindenképpen megér!

Lakos Benedek

További cikkek