Nosalty Logó

Házi forró csokoládé Adamsy konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Házi forró csokoládé Adamsy konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A csokoládéhoz

A tejszínhabhoz

Összesen 748 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A csokoládéhoz

A tejszínhabhoz

Összesen 2991 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A csokoládéhoz

A tejszínhabhoz

Összesen 289 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.7 g

Zsír

  • Összesen
    53.3 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    105 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    771.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    213 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    126 mg
  • Foszfor
    304 mg
  • Nátrium
    113 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    59.7 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    133.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    262 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    256 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    77 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 748 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34.9 g

Zsír

  • Összesen
    213.4 g
  • Telített zsírsav
    129 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    63 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    421 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3086.2 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    853 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    502 mg
  • Foszfor
    1215 mg
  • Nátrium
    450 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    238.8 g
  • Cukor
    195 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    532.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1049 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    56 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    127 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1023 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    308 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    93 micro
Összesen 2991 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    20.6 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    297.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    82 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    117 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    101 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    99 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 289 Kcal

Hozzávalók

A csokoládéhoz

A tejszínhabhoz

Elkészítés

A csokoládéhoz

  1. A csokoládét vágjuk apróra, majd vízgőz felett folyamatos keverés mellett olvasszuk meg.
  2. A főzőtejszínt kezdjük el melegíteni, adjunk hozzá egy pici tejet, majd folyamatos kevergetés mellett keverjük hozzá az olvasztott csokoládét. Adjuk hozzá a vaníliás cukrot és a vanília kikapart belsejét. Folyamatos keverés mellett sűrűre főzzük.
  3. A tejszínhabhoz:a hideg habtejszínhez hozzáadjuka habfixálót és a vaníliás cukrot, majd kemény habbá verjük.
  4. Ezután már csak tálalni kell.:)
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 15109
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 17.

Ajánló

A vanília helyett ízesíthetjük különböző aromákkal is, érdemes kísérletezni.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Egy meghitt beszélgetéshez készült ez a laktató, forró finomság.

Hozzászólások

Hozzávalók

A csokoládéhoz

A tejszínhabhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lehet citromleved anélkül, hogy felvágnád a citromot

Bosszantó, ha csak egy kis mennyiségű citromlére van szükséged, mégis félbe kell vágnod egy citromot, ami aztán sokkal gyorsabban megromlik, és mehet a kukába. Ezzel a trükkel azonban nem kell felvágnod a citromot ahhoz, hogy hozzájuss a savanyú nedűhöz.

Meglepő, de a krumpli elképesztően egészséges, ha jól készíted el

Jellemzően nagyon rossz híre van a krumplinak, és csak kevesen tudják, hogy ha nem zsírban vagy olajban tocsogva, esetleg két kiló vajjal készítik, nagyon is egészséges zöldségről van szó. Sőt, ha a tápanyagsűrűséget nézzük, a burgonya nagyon sok más, sokkal egészségesebbnek tartott zöldséget és gyümölcsöt is kenterbe ver.