Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Házi dióvaj

Házi dióvaj
Házi dióvaj
20 perc / előkészület: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Még Hollandiában szoktam rá a mogyoróvajra. Sajnos nekem is csúnya, vörös allergiás kiüteseket okozott. Hogy ne kelljen lemondani erről a krémes, sós finomságról, mogyoró helyett dióból keszítettem el házilag.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Ha valaki édesen szereti, só helyett 1 nagy kanál mézet tegyen bele.
A mogyoróvajas szendvics mintájára banánkarikákkal a tetején a legjobb. Ahogy Elvis is szerette. De fehér kenyér helyett teljes kiőrlésű bagellel az igazi!

alapanyagok

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az összetevőket mixerbe tesszük, és először alacsony, majd magasabb fordulaton krémes állagúvá mixeljük. Ezt kb. 1 perc alatt érjük el.
  2. Áramtalanítsuk a mixert, és kóstoljuk meg a dióvajat. Amennyiben szükséges, adjunk hozzá plusz sót.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 8 703
elküldve: 0
receptkönyvben: 186
elkészítve: 2/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Nelly

Mióta szakács: 2011.04.23.
5 recept

egyéb elnevezések

sós dióvaj kenyéren, diós szendvicskrém, walnut batter

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Boribon
Boribon / Boribon Thu, 2011-05-12 04:40

Hat ez nagyon jo! En is mogyorovaj-fuggo vagyok, kb. kethetente kell uj uveggel vennem (fokent kinai wokos kajakba teszem), kiprobalom most ezt is. En aztatas helyett piritason gondolkodom, a boltban kaphato mogyorovajak kozul is sok porkolt mogyorobol keszul. Koszi az otletet!

kistacsa
Nelly / kistacsa Wed, 2011-05-11 15:51

Koszi az otletet ellandi! Mar elegge "parolog" a diovajam, a legkozelebbit forrazva csinalom! Jo fozocskezest :-) Udv, Nelly

ellandi
ellandi Wed, 2011-05-11 15:45

Hmm..elgondolkodtam milyen lehet a végkifejlet ha a dióbelet előtte leforrázzuk pl, vagy beáztatjuk, lehet hogy úgy még krémesebb dolgot lehet kihozni belőle.

Bár kép alapján ez is nagyon guszta, és szuper jó ötlet!

Nem mellékesen candidások is fogyaszthatják, csak az édes variációnál nyírfacukorral kell édesíteni nem mézzel pl.

Köszi a recit! Mentve! ;)

526
dió 30 dkg
olívaolaj 2 ek
0.5 teáskanál