r
Nosalty Logó

Havas háztető ahogy mamoka készíti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
mamoka
Havas háztető ahogy mamoka készíti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A krémhez

A töltelékhez

A mázhoz

Összesen 941 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A krémhez

A töltelékhez

A mázhoz

Összesen 5624 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A krémhez

A töltelékhez

A mázhoz

Összesen 322 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.7 g

Zsír

  • Összesen
    50.9 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    204 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1173.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    269 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    104 mg
  • Foszfor
    449 mg
  • Nátrium
    325 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    111.4 g
  • Cukor
    70 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    304 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    137 mg
  • Retinol - A vitamin:
    296 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    93 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    211 micro
Összesen 941 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    94.4 g

Zsír

  • Összesen
    305.3 g
  • Telített zsírsav
    112 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    79 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    93 g
  • Koleszterin
    1223 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7043.1 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    120 mg
  • Kálcium
    1613 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    624 mg
  • Foszfor
    2696 mg
  • Nátrium
    1948 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    668.2 g
  • Cukor
    419 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

VÍZ

  • Összesen
    353 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1824 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    63 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    307 micro
  • Kolin:
    825 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1778 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    560 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1263 micro
Összesen 5624 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    17.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    70 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    404.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    93 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    155 mg
  • Nátrium
    112 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.4 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    105 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    102 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    73 micro
Összesen 322 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A töltelékhez

A mázhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojások sárgáját kikeverjük a cukorral, belekeverjük a sütőporos lisztet, a vaníliás cukrot és a tojások felvert habját. Nagy méretű tepsiben sütjük, ha kihűlt, hosszában három egyenlő csíkra vágjuk.
  2. Krém: a tejben a pudingot sűrűre főzzük, a vajat kikeverjük a cukorral, ha kihűlt a puding, a kettőt összekeverjük.
  3. Töltelék: a darált kekszet összegyúrjuk a dióval, kávéval, lekvárral, kakaóval, rummal ízesítjük, kevés tejjel, és szalámi alakúra sodorjuk.
  4. A piskóta egyik lapját bekenjük krémmel, erre fektetjük a keksztölteléket, körbekenjük a krémmel, és a két piskóta csíkot az oldalára tapasztjuk.A tetejére több krém kerüljön, hogy összeálljon.
  5. A csokimázat elkészítjük, és az oldalát bekenjük, kókuszreszelékkel meghintjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30x30
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 100 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 16097
  • Feltöltés dátuma: 2012. december 05.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Havas háztető ahogy mamoka készíti
mamoka 6 recept

Ezt a süteményt már nagyon sokszor elkészítettem, mutatós és nagyon finom. Én már változtattam rajta egy keveset, a keksztölteléket kinyújtom, és megkenem egy kevés krémmel, így nem olyan tömény a közepe.

Hozzászólások (4)

Törölt felhasználó

Nagyon tetszik a recept! :) Jöv? héten el is készítem. :)

Éva-Anyóca

:-o

Galagonya2

Ma megsütöttem ezt a sütit. Félig kész állapotban kóstoltattam meg itthon a fiúkkal, nekik nagyon ízlett, bár nekem a pudingos krém egy kissé vajas íz?. :-( Néhány pontosítást hiányoltam a receptb?l. Pl. hogy az egy adag kávé pontosan mennyi, illetve hogy kell-e ízesíteni a kávét? Mivel ezeket nem tudtam eldönteni, így ezt ki is hagytam a készítés során. A másik pedig a csokimáz készítése. Minden hozzávalót összekeverünk és felf?zzük? Merthogy én nem szoktam ilyet készíteni, tábla tortabevonót veszek általában és azt használom, így most is így tettem. Összeségében szépnek szép lett, az ízér?l majd kés?bb nyilatkozom, ha a vendégeim is megkóstolták és véleményezték. :-) Egyébként a kép miatt készítettem el. :-)

mamoka

Örülök,hogy megcsináltad a sütit,egy adag kávé fél deci, f?zött kávé vagy nescafé vízben feloldva. A mázat a tetejére, minden hozzávalót összemelegítünk,hogy folyékony legyen ,én nem szoktam felf?zni,rákenem az oldalára és még puha addig megszórom kókusszal . Tortabevonóval is jó csak nekem mindig törik szeleteléskor.

Törölt felhasználó

Jó kis recept. A tegnap készítettem el, de mára már csak h?lt helye van. Én egy f?zet kávét tettem bele, cukor nélkül, és a lekvárt is lecseréltem 2 ek bolti gesztenyepürére, mivel most csak az volt itthon. Így összben nem volt túl édes sem, mivel a közepe megmaradt natúrnak, illetve, csak amennyi cukor található a kekszben, meg a gesztenyepürében - és hát nem puncs, hanem vaníliás íz? pudingporral készült. - De az is biztos, hogy legközelebb dupla adagot készítek, mert ezt simán 3 ember el tudja pusztítani. :) Ez pedig az én havas háztet?m (a szerz? megjelölésével természetesen): http://www.facebook.com/photo.php?fbid=383906585035516&set=a.193153204110856.44055.100002485339203&type=3&theater

mamoka

Örülök,hogy elkészítetted és f?leg annak,hogy ízlett .megnéztem a képet és gratulálok a leleményes ötlethez,én sem jövök zavarba,ha valami nincs itthon ,mindig lehet változtatni a siker nem marad el.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A töltelékhez

A mázhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek