r
Nosalty Logó

Hajában sült krumpli paprikás zsírral és ecetes lilahagyma-salátával

Szekeres Lajosné Klári
Hajában sült krumpli paprikás zsírral és ecetes lilahagyma-salátával
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

296
Kalória
4.2g
Fehérje
36.6g
Szénhidrát
15.3g
Zsír
170.3g
Víz
14.3g
Koleszterin
4.7g
Élelmi rost
3.8g
Cukor
  • 2% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 296 kcal
  • 2% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 1185 kcal
  • 2% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 101 kcal
  • 2% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    15.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    210.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    116 mg
  • Nátrium
    13 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    36.6 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    170.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    39 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    264 micro
  • β-crypt
    62 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    207 micro
Összesen 296 kcal
  • 2% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.9 g

Zsír

  • Összesen
    61.3 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    57 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    840.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    120 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    188 mg
  • Foszfor
    466 mg
  • Nátrium
    51 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    146.4 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

Víz

  • Összesen
    681.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    99 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    154 mg
  • D vitamin:
    61 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    131 micro
  • Kolin:
    128 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    1055 micro
  • β-crypt
    247 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    829 micro
Összesen 1185 kcal
  • 2% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.4 g

Zsír

  • Összesen
    5.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    71.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    40 mg
  • Nátrium
    4 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    12.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    58 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    90 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    71 micro
Összesen 101 kcal

Elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra a megmosott krumplikat a rácsra rakjuk, 30 percig sütjük.
  2. Egy tálba beszedjük, letakarjuk konyharuhával állni hagyjuk, hogy a héja könnyebben lejöjjön.
  3. Amíg pihen a hajában sült krumpli, addig elkészítjük az ecetes hagymát és zsírt. A hagymát megtisztítjuk, kockára vágjuk. A zsírt feltesszük melegedni a tűzre, de nem túl forróra, majd lehúzzuk a tűzről és beleszórjuk a pirospaprikát, elkeverjük.
  4. Egy tálba beleöntjük az ecetet, a cukrot, a sót és a vizet, addig keverjük, amíg elolvad a cukor és a víz, akkor belerakjuk a hagymát, állni hagyjuk.
  5. A krumplit meghámozzuk, karikára vágjuk, egy tálba tesszük. Tálalásnál kiadagoljuk tányérokra, meglocsoljuk a paprikás zsírral, és ecetes hagymasalátát kínálunk hozzá.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C

További receptek

Sütőtökös rizottó kacsamellel

Ősszel egyértelműen a sütőtök a sláger, így ezt most egy önmagában is lélekmelengető rizottóba csempésztük. Kacsamellett sütöttünk hozzá, de magában is vagy egy kis baconnel is ...

Vénusz

Krémes cukkinis rizottó

A cukkinis rizottó egy finom és krémes olasz étel, amit könnyen elkészíthetsz otthon. A rizottó készítési módja miatt a rizs krémes lesz, anélkül, hogy ténylegesen hozzáadnánk ...

Hering András

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...