r
Nosalty Logó

Hagymával sült cékla

Marcsus
Hagymával sült cékla
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

200
Kalória
3.5g
Fehérje
20.7g
Szénhidrát
12.5g
Zsír
170.8g
Víz
-
Koleszterin
5.6g
Élelmi rost
13.5g
Cukor
  • 1% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 200 kcal
  • 1% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 400 kcal
  • 1% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 67 kcal
  • 1% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    12.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1667.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    87 mg
  • Nátrium
    1491 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    20.7 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    170.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    193 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 200 kcal
  • 1% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    25 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3335.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    78 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    92 mg
  • Foszfor
    173 mg
  • Nátrium
    2981 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    41.4 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    341.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    386 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    69 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 400 kcal
  • 1% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.2 g

Zsír

  • Összesen
    4.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    559.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    29 mg
  • Nátrium
    500 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    6.9 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    57.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    65 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 67 kcal

Elkészítés

  1. Egy nagy serpenyőben felmelegítjük az olajat, beledobjuk a mustármagot, és várunk amíg elkezdenek pattogni, ez pár másodperc.
  2. Hozzáadjuk a chilit és a hagymát, ( a hagymát először félbevágjuk, de nem úgy szeleteljük ahogy megszoktuk hanem ellenkezőleg) kb. 1 percig folytonos kevergetés mellett sütjük, hogy le ne égjen.
  3. Hozzáadjuk a céklát, a sót és egy pár kanál vizet (Hogy mennyi vizet adunk hozzá, az attól is függ, mennyire leveses a cékla. Öreg céklából nem ajánlatos elkészíteni.)
  4. Felforraljuk, levesszük takarékra, lefedjük, és 10 percig pároljuk. Ezek után hozzáadjuk a citromlevet, sózzuk, ha nagyon édes a cékla, és tálalhatjuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 25 p

Nekem mindig van cékla a hűtőmben, mivel Oroszországban élek. Itt nagyon sok ételbe használják. Ez talán azzal magyarázható, hogy a cékla ezen a klímán nagyon jól termeszthető, nem drága és sokáig tárolható. Ez egy nagyon sokszor készített recept, minden napszakban el lehet készíteni, még reggelire is. Mi csak simán friss rozskenyérrel esszük, akinek az egészséges étkezés fontos, mindenképp ajánlom, és az íze...... :). Ki kell próbálni!

További receptek

Sokhagymás tojássaláta

A húsvét közeledtével mindannyian készülünk a családi összejövetelekre és a finomabbnál finomabb ételeket is izgatottan várjuk. Az ünnepi asztalra ezúttal egy különleges ...

Nosalty

Ecetes céklasaláta

Kedvenc savanyúságunkat könnyen elkészíthetjük házilag is, ráadásul sokkal-sokkal olcsóbban! Az ecetes céklasaláta az egyik legegyszerűbb és legfinomabb savanyúság, ami kötelező ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek