Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mandulás karamellás tej

Mandulás karamellás tej
Mandulás karamellás tej
20 perc / főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mostanában sikerült valamennyire elsajátítanom a karamellizálást...és még élvezem, de már unom a sima karamellás tejet. :-) A mandulakivonat kicsit elvesz a tej édességéből, és kellemes ízű lesz, érezni a karamellt is, de inkább a mandula íz dominál benne.

hozzávalók / 3 adag

Személyenként

alapanyagok

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A cukrot egy serpenyőben karamellizálni kezdjük.
  2. Ha felolvadt a cukor, hozzáöntjük a langyos tejet, és a cukor ismételt olvadásáig melegítjük, kavargatjuk.
  3. Amikor felolvadt a cukor, elzárjuk a gázt, és az 1 ek mandulakivonatot a tejbe keverjük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 155
elküldve: 0
receptkönyvben: 57
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: 1

szakács

Norci79

Mióta szakács: 2010.04.03.
94 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
kalória: alacsony
szezon: bármikor
kategória: italok
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
diéta: gluténmentes, tojásmentes
adag: 3 főre
fogás: ital

receptkategóriák

egyéb elnevezések

mandulás-karamellás tejital, mandulás reggeli ital

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

63
cukor 2 ek
tej 2 dl
mandulaaroma 10 ml