Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Habkarika Katrin konyhájából

Habkarika Katrin konyhájából
Habkarika Katrin konyhájából
105 perc / előkészület: 20 perc főzés: 25 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Finom és nagyon könnyű elkészíteni, s nagyon olcsó.

hozzávalók / 8 adag

ajánlat

Nagyon szeretjük a habkarikát. Mindig boltba vettem. Kb. 5 éve találtam ki, hogy megpróbálom én is elkészíteni. Igaz, hogy nem olyan szép, mint amit a boltban veszünk, de ízre pont olyan finom. 

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. 24 dkg porcukrot annyi vízzel, ami épp ellepi, sűrűre főzünk. Kis lángon, nehogy karamellizálódjon, és keverni sem szabad!! Én kb. 25 percig hagytam kis lángon.
  2. Közben a fehérjét a maradék cukorral (12 dkg) kemény habbá verjük. Lassan csurgatva hozzáadjuk a gyöngyöző, felfőzött cukrot, majd tovább verjük. (Nekem teljesen kemény lett a tojásfehérje…)
  3. Nyomózsákba töltjük, és sütőpapírral bélelt tepsibe karikákat készítünk. Előmelegített sütőben, alacsony hőfokon szárítjuk, (150 C-fok körül, én a gáz 1-es fokozatán sütöttem, szárítottam), amíg teljesen átsült. Akkor jó, ha elválik a sütőpapírtól.  Ha díszíteni akarjuk, még mielőtt a sütőbe rakjuk, szórjunk rá cukrot, ki hogy szereti.
  4. Én kb. 1 órát sütöttem. Félidőben kivettem a tepsit a sütőből, s megfordítottam, a belső részét raktam kívülre, hogy egyformán megsüljön, megkeményedjen.
  • sütési hőfok: 150°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 40x30 cm
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 568
elküldve: 0
receptkönyvben: 12
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Katrin

Mióta szakács: 2015.05.22.
117 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, uzsonna
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
kategória: aprósütemény
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tél
alkalom: karácsonyi édességek, karácsonyi gasztroajándék
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

habcsók

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Kitten6
Kitten6 Mon, 2018-12-03 14:29

Szia Katrin, emlékszem Rád az origo fórumáról és az utódairól. Gratulálok, hogy itt is jelennek meg receptjeid!

Medovarszki Tamásné
Katrin / Medovarszki Tamásné Mon, 2018-12-03 14:53

Szia! Én sajnos nem tudom, hogy Te ki vagy? Gondolom a nevemről, meg a tányérjaimról ismertél meg. De majd egyszer leírod az ottani nevedet. 2015. óta rakok fel ide recepteket. Nekem ez a szórakozásom. Szia!!

Kitten6
Kitten6 Mon, 2018-12-03 14:54

Szia Katrin, az ottani nevem is Kitten volt. Nem sokat írtam, főleg olvastalak Benneteket, még Ötvenes/Hatvanas fórumát is. Igen a nevedről ismertelek fel, meg az unokákról.
Szia.

189
tojásfehérje 4 db
porcukor 36 dkg
cukorgyöngy 1 ek
víz 2 dl