Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Habcsók tejszínnel és cseresznyével

Habcsók tejszínnel és cseresznyével
Habcsók tejszínnel és cseresznyével
100 perc / előkészület: 10 perc sütés: 90 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Négy nap főzés eredményeként felgyülemlett a hűtőben hat tojásfehérje, így azon kezdtem gondolkodni, hogy mire lehetne felhasználni. Majd eszembe jutott, hogy a baráti vacsira mindenképp jó lenne egy finom desszertet készíteni, így összekötöttem a két dolgot és megszületett ez a tömény, édes élvezet.
Formailag első nap még kosárkáknak indultak és jól is sikerült, azonban másnapra a maradék hab állaga folyékonyabb lett, így a második sütésre, fényképezésre szánt adag már csak a tallér formát képviseli. De az ízén ez mit sem ront. Mindenkinek ajánlom, aki nem félti alakját.

hozzávalók / 4 adag

A habcsókhoz

A tálaláshoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük a cukorral, hozzáöntjük az almaecetet, végül belekeverjük a keményítőt és a sót.
  2. Tallérokat formázunk egy sütőpapírral bélelt tepsiben, és 130 fokon előmelegített sütőben 90 perc alatt készre sütjük.
  3. Ezt követően még fél óráig hagyjuk hűlni a sütőben, és csak ezután nyitjuk ki az ajtaját.
  4. Tálaláskor kemény habbá verjük a tejszínt a porcukorral, majd a tetejére halmozva és cseresznyével megszórva tálaljuk.
  • sütési hőfok: 130°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 097
elküldve: 0
receptkönyvben: 38
elkészítve: 0/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Bori

Mióta szakács: 2013.02.16.
48 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
alkalom: Anyák napja, karácsonyi édességek
kategória: aprósütemény
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
diéta: gluténmentes
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

habcsók, habtallér, tejszínnel tálalt habcsók

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Mercur
Bori / Mercur Mon, 2013-02-25 09:18

Igen hasonlít a Pavlovához, ez amolyan kicsi változata, melyet egyszerűbb tálalni :)

Zsófi69
Zsófi69 Sat, 2013-02-23 12:31

Minden ami habcsók, az finom. De ennek olyan Pavlovás "beütése" van! Ettől függetlenül mentve!

697
tojásfehérje 6 db
cukor 30 dkg
étkezési keményítő 1.5 evőkanál
almaecet 1 ek
1 csipet
habtejszín 4 dl
porcukor 3 ek
cseresznye 30 dkg