Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Halloween-i fantomhabcsók

Halloween-i fantomhabcsók
Halloween-i fantomhabcsók
90 perc / előkészület: 30 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (22)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ötletesen díszített habcsók-figurákat találtam egy francia oldalon, de a recept és leírása Jamie Oliver-től származik.
Készíthetjük gyerekeknek/gyerekkel Halloween-ra ajánkénknak, de vendégvárónak is ötletes aprósütemény így november első napjaiban.

hozzávalók / 8 adag

ajánlat

Tipp:
Hogy ne vesszenek kárba a megmaradt tojássárgák, pici tejjel felhígítottam őket és vacsorára bundáskenyeret készítettem belőlük!


Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Bekapcsoljuk a sütőt 150 fokra és sütőpapírt teszünk 2 gáztepsibe. (Praktikus a papír 4 csücskébe pici tojásfehérjét pöttyenteni és így a tepsibe teríteni, mert ez mint egy jó ragasztó megfogja és biztos nem csúsznak majd le papírostól a kész habcsókok, mikor vesszük ki a tepsit a sütőből!)
  2. A tojásfehérjéket egy nagy keverőtálban közepes fokozotan addig verjük, míg a hab csúcsosodni nem kezd és a fölfordított tálból sem borul ki! (Próbáljuk csak meg!)
  3. Beletesszük a sót és a porcukrot is csak ekkor kezdjük el fokozatosan hozzáadni, közben közepes fokozaton dolgoztatjuk a habverőt.
  4. Mikor az összes porcukrot beledolhoztuk, a legnagyobb fokozatra kapcsolunk és 5-6 percig verjük. Szép fényes habot kapunk. (Akkor jó, ha a két ujjunk közé veszünk egy pici habot és már nem érezzük szemcsésnek!) Vigyázzunk, ha túlverjük, akkor összeesik!
  5. Végül óvatosan fakanállal a gyümölcshéj reszeléket vagy vaníliamagokat adjuk hozzá a habhoz.
  6. Evőkanál segítségével csúcsos kis kupacokat halmozunk egymás mellé a tepsire és az így kapott kis "szellemeknek" 2-2 mazsolából szemet készítünk.
  7. A 2 tepsit egymás alá 60 percre betesszük a sütő középső két rácsára.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 44 251
elküldve: 24
receptkönyvben: 1 543
elkészítve: 20/55
Facebookon megjelent: 1

szakács

Mignon

Mióta szakács: 2009.04.27.
212 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: Halloween
kalória: alacsony
kategória: aprósütemény
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

habcsók mazsolával, mazsolás habcsók

Hozzászólások (22)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Dogfun
Dogfun Thu, 2012-11-01 22:53

fincsi lett és jól néz ki, úgyhogy viszem magammal a buliba (ha addig el nem fogy :) ). én nem csúcsosra, hanem tüskésre csináltam (pontosabban így sikerült), és mazsola helyett tortadarát raktam szemnek :) köszi a receptet!

ANDREJ
ANDREJ Thu, 2012-11-01 12:41

Most raktam be a sütöbe...Kiváncsian várjuk a kisfiammal az eredményt,de biztos finom lessz!Köszönjük szépen a receptet!!!!

erili
erili Mon, 2012-10-29 06:37

Nekem a nagymamám receptjei között (1920-ban kiadott Süteményes könyv) így van írva:,,Végy ötször annyi cukrot, ahány tojásfehérjéd van". Nagyi (sajnos már régen nincs köztünk) is így készítette a habcsókot - pl. ha buktát sütött, tojásfehérje mindig maradt - és én is így szoktam. Tehát az 5 tojáshoz nem kevés a 25 dkg cukor.

mignon
Mignon / mignon Mon, 2012-10-29 15:49

Kedves Erili!
Köszönöm a megerősítést! :)
Reméljük mindenki sikerrel jár, aki elkészíti!
További szép napot, üdvözöllek:
Mignon

ladyofice
ladyofice Sat, 2012-10-27 10:17

Száradás után csokival lehet szemet, szájat rajzolni, aki nem akarja a mazsolát!

nekemannyima
nekemannyima / nekemannyima Sat, 2012-10-27 10:00

Ne haragudjatok,hogy kötözködök,de 5 tojásfehérjéhez 25 dkg cukor csak?Nekem egy tojásfehérje felvesz ennyit.....150 fokon 60 perc.....sose lesz abból fehér szellemecske.No saltyt se értem,hogy kiemeli a receptet,max az ötletért.

neni
neni Wed, 2012-10-31 10:46

Szia! Te ne haragudj, de ha egy tojásfehérjéhez 25 dkg cukrot teszel, akkor az ehetetlenül édes lesz. Igaz, ízlések és pofonok!

nyevi70
nyevi70 Sun, 2012-10-28 12:10

Én is megpróbáltam és hasonló a tapasztalatom. A 25 dkg cukor nagyon kevés, és már 15 perc után barnul az alja, nem is hagytam bent tovább. Ízre egyébként nagyon finom.

mignon
Mignon / mignon Sun, 2012-10-28 13:37

Örülök, hogy ízre rendben volt! :)
A sütés kapcsán nekem most az a tapasztalatom, hogy ha felmelegedett 150 fokra, ki kell kapcsolni, betenni a tepsiket és így hagyni száradni/sülni kb. 1 órát. (folyamatosan figyelni!)
Üdv:
Mignon

nyevi70
nyevi70 Sun, 2012-10-28 18:15

A második adagtól én is inkább kikapcsoltam, és ahogy Te is írtad, csak szárítottam. Nagyon jól sikerültek. :-)

mignon
Mignon / mignon Sat, 2012-10-27 14:19

Kedves nekemannyima!
Meglepődtem a hozzászólásodon, mert szeretek pontos lenni a recepteket illetően, nem szoktam elírni a mennyiségeket.(persze tévedni emberi dolog!) Ezért gyorsan megnéztem az eredeti Jamie Oliver receptet, és minden stimmel, működik így a recept, ez alapján készítettem. Itt ellenőrizhető az eredeti forrás, ami 6 fehérjéhez ír 30dkg-ot, azaz fehérjénként 5dkg kell:
http://www.landmines-una.org/jamie/meringue.html
De minden plusz információnak és receptnek örülünk, ezért készítsd el te is a bevált recepted alapján, töltsd fel, hátha valakinek az a változat fog működni, tetszeni! Kíváncsian várjuk!
További szép napot, üdv:
Mignon

finis
finis / finis Fri, 2012-10-26 17:30

mit ajánlanál nekem mert a mazsolával ki lehetne üldözni a világból.mogyoródarabka?

kono
kono Fri, 2012-10-26 10:42

De ez tényleg tökjól hangzik, mondjuk a mazsolát szerintem hanyagolom majd, inkább valami más aszalt gyümit vagy egyebet találok ki szemnek...

Zsolnai
Zsolnai Tue, 2012-10-09 17:15

Szia!
Tuti, hogy 60 percig kell őket sütni, nem fognak megégni?

mignon
Mignon / mignon Tue, 2012-10-09 23:01

Szia!
150 fokon kb. 1 óra, persze eltérés lehet, minden sütő más és más. De ez nem nagy hőfok, inkább szárítás. Figyeld azért folyamatosan.
Remélem sikerül és ízleni fog!
Üdvözöllek:
Mignon

171
tojásfehérje 5 db
porcukor 25 dkg
1 csipet
mazsola 10 dkg
narancshéj 2 kk