r
Nosalty Logó

Halloween-i fantomhabcsók

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
Mignon
Halloween-i fantomhabcsók
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 171 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 1373 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 248 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.1 g

Zsír

  • Összesen
    0.1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    84.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    16 mg
  • Nátrium
    45 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.4 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    24 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 171 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.1 g

Zsír

  • Összesen
    0.6 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    674.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    82 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    128 mg
  • Nátrium
    361 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    331.2 g
  • Cukor
    316 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    192.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 1373 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    0.1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    122.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    23 mg
  • Nátrium
    65 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    60 g
  • Cukor
    57 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 248 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Bekapcsoljuk a sütőt 150 fokra és sütőpapírt teszünk 2 gáztepsibe. (Praktikus a papír 4 csücskébe pici tojásfehérjét pöttyenteni és így a tepsibe teríteni, mert ez mint egy jó ragasztó megfogja és biztos nem csúsznak majd le papírostól a kész habcsókok, mikor vesszük ki a tepsit a sütőből!)
  2. A tojásfehérjéket egy nagy keverőtálban közepes fokozotan addig verjük, míg a hab csúcsosodni nemkezdés a fölfordított tálból sem borul ki! (Próbáljuk csak meg!)
  3. Beletesszük a sót és a porcukrot is csak ekkor kezdjük el fokozatosan hozzáadni, közben közepes fokozaton dolgoztatjuk a habverőt.
  4. Mikor az összes porcukrot beledolhoztuk, a legnagyobb fokozatra kapcsolunk és 5-6 percig verjük. Szép fényes habot kapunk. (Akkor jó, ha a két ujjunk közé veszünk egy pici habotés már nem érezzük szemcsésnek!) Vigyázzunk, ha túlverjük, akkor összeesik!
  5. Végül óvatosan fakanállal a gyümölcshéj reszeléket vagy vaníliamagokat adjuk hozzá a habhoz.
  6. Evőkanál segítségével csúcsos kis kupacokat halmozunk egymás mellé a tepsire és az így kapott kis "szellemeknek" 2-2 mazsolából szemet készítünk.
  7. A 2 tepsitegymás alá60 percre betesszük a sütő középső két rácsára.
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 44453
  • Feltöltés dátuma: 2009. október 31.

Ajánló

Tipp: Hogy ne vesszenek kárba a megmaradt tojássárgák, pici tejjel felhígítottam őket és vacsorára bundáskenyeret készítettem belőlük!

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Ötletesen díszített habcsók-figurákat találtam egy francia oldalon, de a recept és leírása Jamie Oliver-től származik. Készíthetjük gyerekeknek/gyerekkel Halloween-ra ajánkénknak, de vendégvárónak is ötletes aprósütemény így november első napjaiban.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Szia! Tuti, hogy 60 percig kell ?ket sütni, nem fognak megégni?

Mignon

Szia! 150 fokon kb. 1 óra, persze eltérés lehet, minden süt? más és más. De ez nem nagy h?fok, inkább szárítás. Figyeld azért folyamatosan. Remélem sikerül és ízleni fog! Üdvözöllek: Mignon

kono

De ez tényleg tökjól hangzik, mondjuk a mazsolát szerintem hanyagolom majd, inkább valami más aszalt gyümit vagy egyebet találok ki szemnek...

Törölt felhasználó

mit ajánlanál nekem mert a mazsolával ki lehetne üldözni a világból.mogyoródarabka?

csillagszoro

mazsola nálam is kil?ve.. esetleg csokidarabkák? :)

nekemannyima

Ne haragudjatok,hogy kötözködök,de 5 tojásfehérjéhez 25 dkg cukor csak?Nekem egy tojásfehérje felvesz ennyit.....150 fokon 60 perc.....sose lesz abból fehér szellemecske.No saltyt se értem,hogy kiemeli a receptet,max az ötletért.

Mignon

Kedves nekemannyima! Meglep?dtem a hozzászólásodon, mert szeretek pontos lenni a recepteket illet?en, nem szoktam elírni a mennyiségeket.(persze tévedni emberi dolog!) Ezért gyorsan megnéztem az eredeti Jamie Oliver receptet, és minden stimmel, m?ködik így a recept, ez alapján készítettem. Itt ellen?rizhet? az eredeti forrás, ami 6 fehérjéhez ír 30dkg-ot, azaz fehérjénként 5dkg kell: http://www.landmines-una.org/jamie/meringue.html De minden plusz információnak és receptnek örülünk, ezért készítsd el te is a bevált recepted alapján, töltsd fel, hátha valakinek az a változat fog m?ködni, tetszeni! Kíváncsian várjuk! További szép napot, üdv: Mignon

nyevi70

Én is megpróbáltam és hasonló a tapasztalatom. A 25 dkg cukor nagyon kevés, és már 15 perc után barnul az alja, nem is hagytam bent tovább. Ízre egyébként nagyon finom.

Mignon

Örülök, hogy ízre rendben volt! :) A sütés kapcsán nekem most az a tapasztalatom, hogy ha felmelegedett 150 fokra, ki kell kapcsolni, betenni a tepsiket és így hagyni száradni/sülni kb. 1 órát. (folyamatosan figyelni!) Üdv: Mignon

nyevi70

A második adagtól én is inkább kikapcsoltam, és ahogy Te is írtad, csak szárítottam. Nagyon jól sikerültek. :-)

neni

Szia! Te ne haragudj, de ha egy tojásfehérjéhez 25 dkg cukrot teszel, akkor az ehetetlenül édes lesz. Igaz, ízlések és pofonok!

Törölt felhasználó

Száradás után csokival lehet szemet, szájat rajzolni, aki nem akarja a mazsolát!

zsuzsa1967

Még nem próbáltam ,de biztos finom lehet :D

erili

Nekem a nagymamám receptjei között (1920-ban kiadott Süteményes könyv) így van írva:,,Végy ötször annyi cukrot, ahány tojásfehérjéd van". Nagyi (sajnos már régen nincs köztünk) is így készítette a habcsókot - pl. ha buktát sütött, tojásfehérje mindig maradt - és én is így szoktam. Tehát az 5 tojáshoz nem kevés a 25 dkg cukor.

Mignon

Kedves Erili! Köszönöm a meger?sítést! :) Reméljük mindenki sikerrel jár, aki elkészíti! További szép napot, üdvözöllek: Mignon

Törölt felhasználó

Most sül nagyon köszi a receptet, igazán cuki :))))

Törölt felhasználó

Most raktam be a sütöbe...Kiváncsian várjuk a kisfiammal az eredményt,de biztos finom lessz!Köszönjük szépen a receptet!!!!

Törölt felhasználó

tetszik tetszik tetszik ^^

Dogfun

fincsi lett és jól néz ki, úgyhogy viszem magammal a buliba (ha addig el nem fogy :) ). én nem csúcsosra, hanem tüskésre csináltam (pontosabban így sikerült), és mazsola helyett tortadarát raktam szemnek :) köszi a receptet!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ifjú magyar szakácstehetség aratott nagy sikert Párizsban

Óriási sikert aratott a magyar csapat a nívós nemzetközi gasztronómiai versenyen, a Párizsban megrendezett Chaine des Rotisseurs gasztronómiai világszervezet Ifjúsági Szakács Világbajnokságán. Szeptember 25-én a Novák Iván, Kovács Lázár (Lázár Chef) és Barka Áron vezette csapat lenyűgöző teljesítményt ért el a megmérettetésben.

Nosalty

További cikkek

Heti menü: melengető és sűrű ragulevesek hete

A ragulevesekben az a jó, hogy készülhet csirkével, borjúval, sertéssel, de akár a zöldségeknél is maradhatsz. Kerüljön bele tárkony, petrezselyem vagy kapor, esetleg mustár, tejföl, és persze a levesbetéttel is variálhatsz! Minden raguleves mellé ajánlunk egy-egy pompás főfogást, és a desszert sem marad el.