Gyümölcsös formák
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Tmeli
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
- 8% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 23% Zsír
Összesen
1759
kcal
- 8% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 23% Zsír
Összesen
3516
kcal
- 8% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 27% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 34 g
Zsír
-
Összesen 100.8 g
-
Telített zsírsav 37 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 36 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 224 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 999.2 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 49 mg
-
Kálcium 172 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 158 mg
-
Foszfor 546 mg
-
Nátrium 64 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 186.5 g
-
Cukor 89 mg
-
Élelmi rost 14 mg
VÍZ
-
Összesen 121 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 492 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 44 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 14 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 106 micro
-
Kolin: 149 mg
-
Retinol - A vitamin: 458 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 410 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 740 micro
Összesen
1759
kcal
- 8% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 27% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 67.9 g
Zsír
-
Összesen 201.6 g
-
Telített zsírsav 74 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 73 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 25 g
-
Koleszterin 449 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1998.3 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 98 mg
-
Kálcium 344 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 316 mg
-
Foszfor 1091 mg
-
Nátrium 127 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 373 g
-
Cukor 177 mg
-
Élelmi rost 27 mg
VÍZ
-
Összesen 242 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 985 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 19 mg
-
C vitamin: 88 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 28 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 211 micro
-
Kolin: 299 mg
-
Retinol - A vitamin: 916 micro
-
α-karotin 6 micro
-
β-karotin 819 micro
-
β-crypt 11 micro
-
Likopin 2 micro
-
Lut-zea 1481 micro
Összesen
3516
kcal
- 8% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 27% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.1 g
Zsír
-
Összesen 21.2 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 47 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 210.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 36 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 33 mg
-
Foszfor 115 mg
-
Nátrium 13 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 39.3 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 25.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 104 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 22 micro
-
Kolin: 31 mg
-
Retinol - A vitamin: 96 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 86 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 156 micro
Összesen
370
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A vajat a porcukorral és a sóval simára keverjük.
- Hozzáadjuk a tojást, a lisztet és a mandulát, és összegyúrjuk. Fóliába csomagolva, egy órán át hideg helyen pihentetjük.
- Előkészítjük a gyümölcsöket.
- A tésztát lisztezett nyújtódeszkán téglalap alakúra nyújtjuk. Kiszúrjuk a formákat,majd sütőpapírral bélelt sütőlemezre fektetjük. Sütőben megsütjük.
- A megsült formákra a marcipánmasszából vékony csíkokat formálunk, és a tészta peremére rakjuk.
- Megkenjük eperlekvárral, feldíszítjük a gyümölcsökkel, majd megszórjuk pisztáciával.
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 15 perc
- Receptkönyvben: 13
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 3868
- Feltöltés dátuma: 2011. március 06.
Ajánló
Bármilyen gyümölccsel elkészíthető, tortazselét is tehetünk a tetejére.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
Tmeli
8 recept
Ezt a receptet az egyik kedvenc újságomban találtam, és átalakítottam a saját ízlésemre.