r
Nosalty Logó

Gyümölcsös formák

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Tmeli
Gyümölcsös formák
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 8% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 1759 kcal
  • 8% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 3516 kcal
  • 8% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 370 kcal
  • 8% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34 g

Zsír

  • Összesen
    100.8 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    224 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    999.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    172 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    158 mg
  • Foszfor
    546 mg
  • Nátrium
    64 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    186.5 g
  • Cukor
    89 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    121 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    492 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    44 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    106 micro
  • Kolin:
    149 mg
  • Retinol - A vitamin:
    458 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    410 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    740 micro
Összesen 1759 kcal
  • 8% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    67.9 g

Zsír

  • Összesen
    201.6 g
  • Telített zsírsav
    74 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    73 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    449 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1998.3 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    98 mg
  • Kálcium
    344 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    316 mg
  • Foszfor
    1091 mg
  • Nátrium
    127 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    373 g
  • Cukor
    177 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    242 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    985 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    88 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    211 micro
  • Kolin:
    299 mg
  • Retinol - A vitamin:
    916 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    819 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    1481 micro
Összesen 3516 kcal
  • 8% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    21.2 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    210.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    115 mg
  • Nátrium
    13 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.3 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    104 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    96 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    86 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    156 micro
Összesen 370 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vajat a porcukorral és a sóval simára keverjük.
  2. Hozzáadjuk a tojást, a lisztet és a mandulát, és összegyúrjuk. Fóliába csomagolva, egy órán át hideg helyen pihentetjük.
  3. Előkészítjük a gyümölcsöket.
  4. A tésztát lisztezett nyújtódeszkán téglalap alakúra nyújtjuk. Kiszúrjuk a formákat,majd sütőpapírral bélelt sütőlemezre fektetjük. Sütőben megsütjük.
  5. A megsült formákra a marcipánmasszából vékony csíkokat formálunk, és a tészta peremére rakjuk.
  6. Megkenjük eperlekvárral, feldíszítjük a gyümölcsökkel, majd megszórjuk pisztáciával.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 13
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 3868
  • Feltöltés dátuma: 2011. március 06.

Ajánló

Bármilyen gyümölccsel elkészíthető, tortazselét is tehetünk a tetejére.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezt a receptet az egyik kedvenc újságomban találtam, és átalakítottam a saját ízlésemre.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A retró sajtos tallér titkai: így lesz a legropogósabb és...

A sajtos tallér a magyar konyha egyik kedvelt ropogtatnivalója, amely generációkon át örökített hagyományokon alapul. Ez az egyszerű, mégis rendkívül ízletes snack szinte minden alkalomra illik: legyen szó családi összejövetelről, baráti találkozóról vagy egy egyszerű esti filmezésről. De hogyan vált ez a finomság a magyar háztartások alapvető elemévé, és miért olyan népszerű ma is?

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...