Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gyümölcskarikás túrótorta

Gyümölcskarikás túrótorta
Gyümölcskarikás túrótorta
70 perc / előkészület: 70 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Könnyű édességre vágytunk.

hozzávalók / 4 adag

A kekszes alaphoz

A túrókrémhez

A díszítéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A darált kekszet a porcukorral, kakaóporral és a rumaromával ízesítjük.
  2. Hozzákeverjük az olvasztott margarint és a szörpöt, majd tortaformába nyomkodjuk.
  3. Ezután elkészítjük a túrókrémet: A zselatinlapokat hideg vízbe áztatjuk. 10 percig hagyjuk benne, majd kinyomkodjuk, és kevés vízben addig melegítjük, amíg felolvadnak teljesen (de nem forraljuk), majd hagyjuk hűlni.
  4. A túrót a porcukorral elkeverjük, hozzáadjuk a citrom reszelt héját és a folyékony zselatint.
  5. Ezt a túrós masszát rákenjük a kekszes alapra, majd a hűtőbe tesszük 2 órára.
  6. Kivesszük a hűtőből, és díszítjük narancs-lime-citrom karikákkal és citromlevelekkel.
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 259
elküldve: 4
receptkönyvben: 94
elkészítve: 1/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Salamon Csilla

Mióta szakács: 2011.06.01.
1083 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
receptverseny: Nádudvari túrós finomságok receptverseny
konyhatechnológia: süti sütés nélkül
kategória: torta
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

túrós keksztorta, túrókrémes kekszsüti, túrótorta sütés nélkül

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Fahéj
Fahéj / Fahéj Mon, 2016-03-14 23:09

Szia Csilla!
Nagyon szép üde a tortád. Annyira tetszik, hogy nem körben díszítetted. Ha rajtam múlna, te nyernéd a versenyt.
Szeretettel üdvözöllek: Fahéj

1000
kekszmorzsa 25 dkg
margarin 15 dkg
szörp 1 dl
porcukor 15 dkg
cukrozatlan kakaópor 2 ek
rumaroma 10 ml
tehéntúró 25 dkg
porcukor 10 dkg
lapzselatin 10 db
citromhéj 1 citromból nyert
narancs 1 db
lime 1 db
citrom 1 db