Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gyors csokitorta

Gyors csokitorta
Gyors csokitorta
30 perc / előkészület: 15 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (12)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A testvérem találta valahol ezt a receptet, leírtam, és elfelejtődött. Ma viszont a régen felbontott tejszín mellé kerestem valami csokisat és eszembe jutott! Rizsliszt híján Barbara süteményliszttel készítettem - tökéletes lett - így azt gondolom, egyéb liszttel is működni fog. Ha olyan szeretné elkészíteni, akinek nem kell gluténmentes diétát tartania, az rétesliszttel készítheti el. Sütőpor nem kell a tésztába!

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Egyszerű, nagyon gyors recept, bátran ajánlom kezdőknek is! Könnyű, puha tésztájú sütemény, sok minden illik mellé: tejszínhab, vaníliamártás v. puding, fagylalt, gyümölcs, lekvár...
 

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csokoládét és a margarint összeolvasztjuk.
  2. A tojást és a cukrot kikeverjük.
  3. A vajas csokit a cukros tojással összekeverjük, majd hozzáadjuk a lisztet.
  4. Kivajazott, lisztezett formába (lapos forma) öntjük a tésztát, és előmelegített sütőben készre sütjük (légkeveréssel 160-170 fokon 15 perc alatt megsül).

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 14 810
elküldve: 3
receptkönyvben: 191
elkészítve: 8/9
Facebookon megjelent: -

szakács

nyihaj

Mióta szakács: 2011.07.20.
120 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

gyors csokoládétorta, csokitorta

Hozzászólások (12)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2015-08-06 11:52

Szia nyihaj! A sütőforma mérete érdekelne. Mindenféle méretű formám van, sajnos most épp nincs a fejemben az átmérő. A fenti recepthez mekkora sütőformát javasolsz? (kerek a cél) 4-5 emberre célszerű dupla adagot készítenem? Köszönöm előre is a választ.

Jucalia
Jucalia Mon, 2015-02-09 19:22

Elkészítettem. Azt reméltem, hogy minimálisan is, de legalább feljön valamennyire a tészta, de nem, ez csak egy lap maradt. Az íze tényleg finom, de érdemes lenne inkább átkeresztelni lepénynek v. esetleg tortalapnak, mert külön tortaként nem állja meg a helyét.

nyihaj
nyihaj / nyihaj Mon, 2015-02-09 19:58

Örülök, hogy ízlett és sajnálom, hogy csalódott vagy. A kép alapján, illetve a liszt mennyisége és a fújtató (sütőpor, szódabikarbóna, élesztő) hiánya szerintem egyértelműsíti, hogy ez nem egy klasszikus értelemben vett 'magas' torta vagy piskóta, ami feljön. A tortát nem a 'magassága' határozza meg. Tedd kisebb formába, akkor vastagabb/magasabb lesz a tésztája. :) Vagy hívhatod a fentiek szerint is, ha úgy jobban tetszik ;)

ringlet
ringlet Fri, 2013-09-27 19:39

Ez szuper finom. Mi megkentük híg házi szilvalekvàrral és nyújtottunk rá marcipànt. A párom készítette szülinapomra. Aztán én is elkészítettem, de sima liszttel. Azzal felpúposodott picit, de baromi finom. Köszi! :-)

nyihaj
nyihaj / nyihaj Fri, 2013-10-25 16:33

Kissé megkésve a válasszal...köszönöm, hogy írtál, örülök, hogy ízlett! :) Sima liszt helyett rétesliszttel készítsd, annak az állaga jobban hasonlít a rizslisztéhez - azt gyanítom, azzal nem púposodik fel.

gabicika
gabicika Fri, 2012-01-06 14:23

Szia nyihaj! Meg tudnad mondani pontosan hogy mennyi ideig kell sütni a tortat 200 fokon? A sütöm nem legkevereses, es mivel nem tudtam hogy meddig süssem, 15 perc utan kivettem, es bar az ize isteni, folyik az egesz, hiaba tettem meg vissza. Szoval elrontottam.

nyihaj
nyihaj / nyihaj Sun, 2012-01-08 16:06

Szia gabicika!
Minden sütő másként süt... ha nem légkeveréses a sütőd, akkor a megadott hőfokot emeld meg 20-30 fokkal, 15 perc eltelte után pedig tűpróbával ellenőrizd, hogy átsült-e. Ha ragad a késre v. a fogpiszkálóra, akkor told vissza még sülni. Ha nagyon ragadós 10 perc után nézz rá, ha csak kicsit 5 perc elteltével ellenőrizd újra. Amikor nem ragad, akkor van kész a süti :) Én vékony pitesütő formában szoktam ezt a sütit sütni, ebben vékony a tészta, így gyorsan átsül. Ha másféle a formád, vastagabban van a tészta benne, az is befolyásolja a sütési időt. A legtutibb a tűpróbás ellenőrzés. Sok sikert! :)

gabicika
gabicika Tue, 2012-01-10 16:44

Szia nyihaj! Köszönöm a valaszt. Ujbol nekifutottam a sütesnek, es most nagyon jo lett a torta!!! Köszönöm a segitseget. En azert nem tüprobaztam elözöleg, mert attol feltem, hogy össze fog esni a sütim. De nem, most nagyon klassz lett az allaga is, meg az ize is isteni. Köszi megegyszer. Tovabbi szep napot!

nyihaj
nyihaj / nyihaj Tue, 2012-01-10 17:20

Örülök, hogy megpróbáltad ismét és sikerült!! Köszi a visszajelzést! :)

Leara
Leara Thu, 2011-08-11 00:20

köszi a receptet! Könnyűnek látszik hétvégén én is megcsinálom.

nyihaj
nyihaj / nyihaj Thu, 2011-08-11 07:23

Szia Leara!

Örülök, h. tetszik és remélem ízleni is fog!
Ha a csoki+ kakaópor variációval dolgozol, akkor javaslom, az olvadó csokihoz és vajhoz add a kakaóport, mert a lisztbe keverve - a kakaópor minőségétől függően - lehet némi "lisztes" utóíze... (beírom majd ezt a receptbe is). Tényleg egyszerű, szerintem elronthatatlan!
h

Leara
Leara Thu, 2011-08-11 00:19

köszi a receptet! Könnyűnek látszik hétvégén én is megcsinálom.

608
vaj 10 dkg
étcsokoládé 15 dkg
tojás 2 db
cukor 8 dkg
rizsliszt 8 dkg
vaj 1 ek
finomliszt 1 evőkanál