Nosalty Logó

Gyors csokitorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
nyihaj
Gyors csokitorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 5% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 28% Zsír
Összesen 608 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 28% Zsír
Összesen 2432 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 28% Zsír
Összesen 442 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    37.5 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    154 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    332 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    156 mg
  • Nátrium
    47 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    62 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    234 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    78 mg
  • Retinol - A vitamin:
    230 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    55 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    134 micro
Összesen 608 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.8 g

Zsír

  • Összesen
    149.9 g
  • Telített zsírsav
    89 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    45 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    617 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1327.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    53 mg
  • Kálcium
    177 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    264 mg
  • Foszfor
    623 mg
  • Nátrium
    187 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    248.1 g
  • Cukor
    152 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    104.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    938 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    56 micro
  • Kolin:
    312 mg
  • Retinol - A vitamin:
    920 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    219 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    536 micro
Összesen 2432 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    27.3 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    112 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    241.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    113 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.2 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    171 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    168 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    98 micro
Összesen 442 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csokoládét és a margarint összeolvasztjuk.
  2. A tojást és a cukrot kikeverjük.
  3. A vajas csokit a cukros tojással összekeverjük, majd hozzáadjuk a lisztet.
  4. Kivajazott, lisztezett formába (lapos forma) öntjük a tésztát, és előmelegített sütőben készre sütjük (légkeveréssel 160-170 fokon 15 perc alatt megsül).
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 15079
  • Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 10.

Ajánló

Egyszerű, nagyon gyors recept, bátran ajánlom kezdőknek is! Könnyű, puha tésztájú sütemény, sok minden illik mellé: tejszínhab, vaníliamártás v. puding, fagylalt, gyümölcs, lekvár...  

Receptjellemzők

Receptkategóriák

A testvérem találta valahol ezt a receptet, leírtam, és elfelejtődött. Ma viszont a régen felbontott tejszín mellé kerestem valami csokisat és eszembe jutott! Rizsliszt híján Barbara süteményliszttel készítettem - tökéletes lett - így azt gondolom, egyéb liszttel is működni fog. Ha olyan szeretné elkészíteni, akinek nem kell gluténmentes diétát tartania, az rétesliszttel készítheti el. Sütőpor nem kell a tésztába!

Hozzászólások

Törölt felhasználó

köszi a receptet! Könny?nek látszik hétvégén én is megcsinálom.

Törölt felhasználó

köszi a receptet! Könny?nek látszik hétvégén én is megcsinálom.

nyihaj

Szia Leara! Örülök, h. tetszik és remélem ízleni is fog! Ha a csoki+ kakaópor variációval dolgozol, akkor javaslom, az olvadó csokihoz és vajhoz add a kakaóport, mert a lisztbe keverve - a kakaópor min?ségét?l függ?en - lehet némi "lisztes" utóíze... (beírom majd ezt a receptbe is). Tényleg egyszer?, szerintem elronthatatlan! h

Törölt felhasználó

Szia nyihaj! Meg tudnad mondani pontosan hogy mennyi ideig kell sütni a tortat 200 fokon? A sütöm nem legkevereses, es mivel nem tudtam hogy meddig süssem, 15 perc utan kivettem, es bar az ize isteni, folyik az egesz, hiaba tettem meg vissza. Szoval elrontottam.

nyihaj

Szia gabicika! Minden süt? másként süt... ha nem légkeveréses a süt?d, akkor a megadott h?fokot emeld meg 20-30 fokkal, 15 perc eltelte után pedig t?próbával ellen?rizd, hogy átsült-e. Ha ragad a késre v. a fogpiszkálóra, akkor told vissza még sülni. Ha nagyon ragadós 10 perc után nézz rá, ha csak kicsit 5 perc elteltével ellen?rizd újra. Amikor nem ragad, akkor van kész a süti :) Én vékony pitesüt? formában szoktam ezt a sütit sütni, ebben vékony a tészta, így gyorsan átsül. Ha másféle a formád, vastagabban van a tészta benne, az is befolyásolja a sütési id?t. A legtutibb a t?próbás ellen?rzés. Sok sikert! :)

Törölt felhasználó

Szia nyihaj! Köszönöm a valaszt. Ujbol nekifutottam a sütesnek, es most nagyon jo lett a torta!!! Köszönöm a segitseget. En azert nem tüprobaztam elözöleg, mert attol feltem, hogy össze fog esni a sütim. De nem, most nagyon klassz lett az allaga is, meg az ize is isteni. Köszi megegyszer. Tovabbi szep napot!

nyihaj

Örülök, hogy megpróbáltad ismét és sikerült!! Köszi a visszajelzést! :)

Törölt felhasználó

Ez szuper finom. Mi megkentük híg házi szilvalekvàrral és nyújtottunk rá marcipànt. A párom készítette szülinapomra. Aztán én is elkészítettem, de sima liszttel. Azzal felpúposodott picit, de baromi finom. Köszi! :-)

nyihaj

Kissé megkésve a válasszal...köszönöm, hogy írtál, örülök, hogy ízlett! :) Sima liszt helyett rétesliszttel készítsd, annak az állaga jobban hasonlít a rizslisztéhez - azt gyanítom, azzal nem púposodik fel.

Jucalia

Elkészítettem. Azt reméltem, hogy minimálisan is, de legalább feljön valamennyire a tészta, de nem, ez csak egy lap maradt. Az íze tényleg finom, de érdemes lenne inkább átkeresztelni lepénynek v. esetleg tortalapnak, mert külön tortaként nem állja meg a helyét.

nyihaj

Örülök, hogy ízlett és sajnálom, hogy csalódott vagy. A kép alapján, illetve a liszt mennyisége és a fújtató (süt?por, szódabikarbóna, éleszt?) hiánya szerintem egyértelm?síti, hogy ez nem egy klasszikus értelemben vett 'magas' torta vagy piskóta, ami feljön. A tortát nem a 'magassága' határozza meg. Tedd kisebb formába, akkor vastagabb/magasabb lesz a tésztája. :) Vagy hívhatod a fentiek szerint is, ha úgy jobban tetszik ;)

Törölt felhasználó

Szia nyihaj! A süt?forma mérete érdekelne. Mindenféle méret? formám van, sajnos most épp nincs a fejemben az átmér?. A fenti recepthez mekkora süt?formát javasolsz? (kerek a cél) 4-5 emberre célszer? dupla adagot készítenem? Köszönöm el?re is a választ.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Így légkondizz okosan – Az orvos tippjei a nagy hőségre

Tombol a nyári meleg, aki pedig teheti, a nap legforróbb óráiban odanyúl a légkondi távirányítójáért, hogy egy kicsit elviselhetőbb legyen a nagy meleg. A klíma igazán jól jöhet a kánikulával terhelt napokon, de nem érdemes ész nélkül használni, mert azzal akár árthatunk is egészségünknek.

Nosalty

További cikkek