r
Nosalty Logó

Grillázsos duplacsokihab

Norbi06
Grillázsos duplacsokihab
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

686
Kalória
7.5g
Fehérje
47.9g
Szénhidrát
53.3g
Zsír
64.6g
Víz
118.3g
Koleszterin
3g
Élelmi rost
42.7g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 30% Zsír
Összesen 686 kcal
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 30% Zsír
Összesen 2742 kcal
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 30% Zsír
Összesen 392 kcal
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    53.3 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    118 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    531.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    162 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    80 mg
  • Foszfor
    217 mg
  • Nátrium
    65 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    47.9 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    64.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    282 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    276 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    67 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 686 kcal
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.1 g

Zsír

  • Összesen
    213.3 g
  • Telített zsírsav
    117 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    72 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    473 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2126.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    650 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    320 mg
  • Foszfor
    867 mg
  • Nátrium
    260 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    191.6 g
  • Cukor
    171 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

Víz

  • Összesen
    258.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1127 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    92 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    123 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1105 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    268 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    32 micro
Összesen 2742 kcal
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    30.5 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    68 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    303.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    93 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    124 mg
  • Nátrium
    37 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    27.4 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    36.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    161 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    158 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    38 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 392 kcal

Elkészítés

  1. Hőálló edényben egy csipet sóval, vízgőz felett megolvasztjuk a fehér csokit.
  2. Az alaposan behűtött tejszínt kemény habbá verjük, elfelezzük, és a felét összekeverjük az olvadt fehér csokival. Kis tálakba/kelyhekbe öntjük, és berakjuk a hűtőbe.
  3. Száraz serpenyőben átforrósítjuk a mandulát, majd félrerakjuk, és elkezdünk cukrot karamellizálni kis-közepes lángon (figyeljünk, hogy ne égjen meg->nem szabad keverni). Ha egynemű, világosbarna színű a karamell, mehet bele vissza a mandula és egy késhegynyi só. Még forrón zsírpapírra vagy fém fóliára öntjük, és félrerakjuk kihűlni, megszilárdulni.
  4. A fehér csokihoz használt hőálló tálat használhatjuk az étcsoki olvasztásához is. A folyamat ugyanaz. Az elv, hogy az első, fehércsokis réteg kissé megszilárdul, mire a barna csokihabot ráöntjük, így a rétegek szépen elválnak egymástól.
  5. A habot hűtőbe rakjuk felszolgálásig, majd a megdermedt grillázsból darabokat tépünk a tetejére.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 5 p

Ízlés szerint készíthetjük keményebbre is a habot; ekkor egy csipet zselatint keverjünk el 1-2 ek. tejben, melegítsük fel, és adjuk a habalaphoz, mielőtt elkevernénk. Kakaóba, kávéba, narancslébe rövid ideig áztatott babapiskótával is feldobható.

További receptek

Cukormentes, ünnepi panna cotta

Ha nincs sok időtök elkészíteni az ünnepi desszertet, akkor ez az elegáns panna cotta a megmentésetekre siet! Alig 10 perc aktív munka van vele, a végeredmény azonban egy letisztult, finom, ...

Nosalty

Madártej

Az egyik legfinomabb és legegyszerűbb desszertünk a madártej, amit talán nem készítünk olyan gyakran, mint érdemes lenne. Hiszen nincs is jobb, mint a hűvös, nagyon vaníliás, híg ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Osztrák krumplisaláta

Ha Bécsben járok, mindenképpen ennem KELL Wiener Schnitzel-t (bécsi szeletet)! Sokszor volt már szerencsénk egymáshoz, de talán legutóbb adták hozzá a legfinomabb krumplisalátát. Ezt ...

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...