r
Nosalty Logó

Grillázsos duplacsokihab

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Norbi06
Grillázsos duplacsokihab
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 30% Zsír
Összesen 686 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 30% Zsír
Összesen 2742 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 30% Zsír
Összesen 392 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    53.3 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    118 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    531.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    162 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    80 mg
  • Foszfor
    217 mg
  • Nátrium
    65 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.9 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    282 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    276 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    67 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 686 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.1 g

Zsír

  • Összesen
    213.3 g
  • Telített zsírsav
    117 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    72 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    473 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2126.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    650 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    320 mg
  • Foszfor
    867 mg
  • Nátrium
    260 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    191.6 g
  • Cukor
    171 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    258.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1127 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    92 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    123 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1105 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    268 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    32 micro
Összesen 2742 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    30.5 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    68 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    303.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    93 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    124 mg
  • Nátrium
    37 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.4 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    161 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    158 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    38 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 392 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Hőálló edényben egy csipet sóval, vízgőz felett megolvasztjuk a fehér csokit.
  2. Az alaposan behűtött tejszínt kemény habbá verjük, elfelezzük, és a felét összekeverjük az olvadt fehér csokival. Kis tálakba/kelyhekbe öntjük, és berakjuk a hűtőbe.
  3. Száraz serpenyőben átforrósítjuk a mandulát, majd félrerakjuk, és elkezdünk cukrot karamellizálni kis-közepes lángon (figyeljünk, hogy ne égjen meg->nem szabad keverni). Ha egynemű, világosbarna színű a karamell, mehet bele vissza a mandula és egy késhegynyi só. Még forrón zsírpapírra vagy fém fóliára öntjük, és félrerakjuk kihűlni, megszilárdulni.
  4. A fehér csokihoz használt hőálló tálat használhatjuk az étcsoki olvasztásához is. A folyamat ugyanaz. Az elv, hogy az első, fehércsokis réteg kissé megszilárdul, mire a barna csokihabot ráöntjük, így a rétegek szépen elválnak egymástól.
  5. A habot hűtőbe rakjuk felszolgálásig, majd a megdermedt grillázsból darabokat tépünk a tetejére.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 25
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 439
  • Feltöltés dátuma: 2016. szeptember 25.

Ajánló

A karamell készítés után visszamaradt; ragacsos, kemény karamelldarabokkal tarkított serpenyőt úgy a legegyszerűbb elmosogatni, ha vizet forralunk benne előtte, hogy a karamell felolvadjon és híguljon.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Norbi06 121 recept

Ízlés szerint készíthetjük keményebbre is a habot; ekkor egy csipet zselatint keverjünk el 1-2 ek. tejben, melegítsük fel, és adjuk a habalaphoz, mielőtt elkevernénk. Kakaóba, kávéba, narancslébe rövid ideig áztatott babapiskótával is feldobható.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek